Pyykkivuori on elänyt hiljaiseloa melko kauan. Syynä Pyykkivuoren sairastamiskierre, joka alkoi helmikuun alussa ja toivottavasti pian saadaan terveen paperit koko perhe. Pyykkivuoren elämä on todellakin ottanut askeleen eteenpäin ja pikkulapsiaika on todellakin takana. Selvittiin! Trinsessankin viimeinen päiväkotipäivä on jo kalenterissa, eskari häämöttää. 

Uusi vaihe perheessä ja paletti on sekaisin. Tai niin ainakin luultiin, hetken. On alettava ottaa puheeksi seksiä, ehkäisyä, tunteita, ihastumisten ensiaskelia, toisen kunnioittamista ja pettymyksen säveliä. Varmasti monissa muissakin perheissä pohditaan miten asia otetaan esille oikein. Seksiähän pukataan joka tuutista. Eikai siinä, Pyykkivuorella ajateltiin ottaa esiin avoimuus ja luonnollisuus avuksi näissäkin puheissa. 

Sattuipa taannoin Pyykkivuorella:

Pyykkivuoren väki oli juuri pakkautunut kotiin, kukin omista päivän askareistaan, läksyt oli tehty ja ruuaksi oli pikaisesti nälkäisille loihdittu jotain hyvää jauhelihasta. Siinä perunoita kuoriessa, lasten jo istuessa pöydässä, keskimmäinen tuumasi löytäneensä koulun pihalta kondomipaketin. Kalamiehen kanssa otimme katsekontaktin ja molemmat tiesivät, että nyt otetaan asialinja. Pelkällä katsekontaktilla asia päätettiin (hyvä meijän tiimi, hyvä meijän joukkue) ja minä ehdin ensimmäisenä avaamaan suuni. Perunoita kuoriessa kysyin: " Tiedättekö mitä kondomilla tehdään?", ei tiennyt keskimmäinen. Asia sitten asiallisesti kertoen, kastiketta samalla lautasille laittaen kerrottiin. Muutamat tarkentavat käytännön kysymykset tuli pojilta, joihin Kalamiehen kanssa annettiin vastaukset sen ihmeellisemmin lavertelematta ja kiertelemättä. Kaikki tuntuivat keskusteluun tyytyväisiltä. Nyt tietävät mitä kondomilla tehdään. Samassa keskustelussa käytiin lävitse myös mitä tehdä, jos löytää sulaneiden lumien alta käytettyjä huumeruiskuja tai kondomeja. Lopuksi Trinsessa vielä heitti pienen tarinan, mitä päiväkodissa oli sinä päivänä sattunut. Kaikki saivat vatsansa täyteen ja illan askareet olivat valmiina jatkumaan. 

Jotenkin tuo tilanne oli itselleni erittäin opettavainen. Miksi tehdä asioista härkäsiä, kun ne kuitenkin on meille kaikille niin luonnollisia ja ihania asioita? Rakkaus toiseen ja seksuaalinen kanssakäyminen on jotain mihin meillä kaikilla on oikeus ja hyvään toisen ihmisen kohteluun haluan lapseni opettaa. Mutta kyllähän tässä ollaan Pyykkivuorellakin varauduttu monenmoisiin teini-iän haasteisiin ja kommervenkkeihin, haasteet on tehty ratkaistaviksi porukalla. 

Pyykkivuoren rakkauden kesää odotellessa, lunta on vielä 50cm, joten ei hätää talvi jatkuu. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keski-ikäistyvä Nainen, vaimo kalamiehelle, tavallinen äiti kolmelle lapselle, ammattina lastentarhanopettaja. Asuinpaikka pieni luontokaupunki Suomen pohjoisosissa. Sydäntä lähellä luonto, luonnollisuus, hiljentyminen, taide sekä luovuus. Lapset elämässä kaikki kaikessa. Arki pyörii töiden, kodin, perheen ja lasten harrastusten ympärillä. Blogissa tulee olemaan ajatuksia arjesta, sen moninaisuudesta sekä siitä, miten lapsiperheessä annetaan aikaa myös parisuhteelle vai annetaanko sitä. Blogissa on veikeitä ajatuksia parisuhteen ylläpitämisestä, oman itsensä löytämisestä sekä arjenhuumorista kaiken keskellä.

Teemat