Hiihtoloma alkaa olla lopuillaan. Perheessä, missä on aina liikuttu suhteellisen paljon, ei sohvalla makoilusta tai television tuijottelusta ole tullut ongelmaa. Lasten kasvaessa tulee aina eteen uusia mäkiä, joiden yli on kivuttava tavalla tai toisella. Esiteiniyden kynnyksellä olevien perheissä vastaan tulee väistämättä kaikenlaiset älymööpelit ja niiden käytön sovittaminen kaikkeen muuhun normaali elämään. Melko pian mömpelit koukuttavat sekä perheen pienet, että isot. Jonka jälkeen normaalia elämää on turha kuvitellakaan. 

Näyttää, että somen maailma avautuu lapsille yhä nuorempana ja nuorempana. Onkohan kaikki vanhemmat tietoisia, mitä kaikkea lapset somessa julkaisevatkaan?  Voi olla, että olen hiukan pumpuliäiti, mutta minusta somen maailma ei sovellu alle 10-vuotiaille eikä välttämättä sitä vanhemmillekaan. Eikä ikärajatkaan ihan tuulesta temmattu ole. Näyttänee siltä, että monessakaan perheessä ei ikärajoja noudateta. Ja niiden perheiden lapset, kenen vanhemmat noudattavat ikärajoja, aletaan pikkuhiljaa syrjiä ja kiusata. Ymmärtävätköhän nämä pienet ihmiset kaikki somen mukanaan tuomat käytössäännöt ja julkaisujen pysyvyyden? Miten ihmeessä nämä ihmisenalut tajuaisivat, ettei siellä netissäkään voi ihan mitä tahansa sanoa tai kirjoittaa? Erilaisten videoiden  ja kuvien julkaisemisesta puhumattakaan. Huoh...taas on edessä melekoinen työmaa. 

Toki somessa on varsin monia hyviäkin puolia, kunhan niitä osaa käyttää. Kaukana oleviin ystäviin sekä sukulaisiin yhteydenpito on helppoa ja nopeaa. Haastan tässä itseni sekä teidät muut somettomaan iltaan tai jopa vaikka päivään. Itselleni se tulee olemaan vaikeaa, mutta pakko on yrittää. Pilkkijäät perheen kanssa odottavat ja josko sitä vaikka parisuhdettakin tulisi hoideltua muuallakin kuin whatsapissa tai facebookissa...

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keski-ikäistyvä Nainen, vaimo kalamiehelle, tavallinen äiti kolmelle lapselle, ammattina lastentarhanopettaja. Asuinpaikka pieni luontokaupunki Suomen pohjoisosissa. Sydäntä lähellä luonto, luonnollisuus, hiljentyminen, taide sekä luovuus. Lapset elämässä kaikki kaikessa. Arki pyörii töiden, kodin, perheen ja lasten harrastusten ympärillä. Blogissa tulee olemaan ajatuksia arjesta, sen moninaisuudesta sekä siitä, miten lapsiperheessä annetaan aikaa myös parisuhteelle vai annetaanko sitä. Blogissa on veikeitä ajatuksia parisuhteen ylläpitämisestä, oman itsensä löytämisestä sekä arjenhuumorista kaiken keskellä.

Teemat