On tää kotiäidin arki niin kiireistä ja hektistä ja kaikkee. Koko ajan pitäis olla jotain siivoamassa, pyyhkimässä, korjaamassa, pesemässä, parsimassa (hehe, nyt liioittelin) ja passaamassa (nyt liioittelin taas. Ettei vaan tulis tavaks). No mutta, jotta aikaa jäis jollekin muullekin (vaikka blogien lukemiselle. Syntistähän se on, mutta ah, niin hauskaa) niin välillä pitää saada ruoka nappulan naaman eteen pikavauhdilla. Mitään tekemistä pikaruuan tarjoamisellahan ei ole sen kanssa, että jostain syystä näillä mini-ihmisillä tuo hermojen venyvyys nälkäisenä on jotain juuri pestyjen farkkujen luokkaa.

 

Meillä pikaruoka tarkoittaa äidin erikoista munakasta. Eli siis munakokkelia. Ei mitään hienoja omeletteja vaan sellaista sötkötystä. Sen saa loihdittua nopeasti ja tarvittaessa melkein yhdellä kädellä. Jos meinaan toinen käsi on varattu lohduttamiselle, kun ei se pikaruokakaan nyt ihan nanosekunnissa ole naaman edessä. Meillä munakkaaseen laitetaan munia (ihanko totta), raejuustoa, juustoa, tomaattia, basilikaa tai oreganoa, suolattomia mausteseoksia ja fiiliksen sekä jääkaapin valikoiman mukaan paistettua lohta, jauhelihaa tai kanaa (joita olen tehnyt varastoon isomman satsin ja pakastanut. On sitten näppärä sieltä syväjäästä yrittää kairata sopivaa annosta lapsen lautaselle. Ja joo joo, vois pakastaa jääpalamuotteihin, mutta en vaan jaksanut. Laiska mikä laiska). Juusto tekee koostumuksesta kokkareista (kuulostaapa herkulliselta) jolloin sitä olis ainakin noin periaatteen tasolla helppo natustella käsin menemään.  Ruuan jäähtymiseen menee aikaa jotakuinkin yhtä kauan kuin sen valmistamiseen (ja tällä välillä voi aivan hyvin hermostuttaa natiaista ottamalla kuvia siitä ruuasta sen sijaan että antais sen syödä). Ja koska tätä apetta ei tarvitse syöttää, jos vaan uskaltaa antaa juniorin sotkea itse, niin samalla voit itse nauttia vaikka kahvista. Ihan silleen kuumana. (Varo ettei polta suuta.)

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Itseironinen ja avoimen avuton blogi niistä elämän matkoista, joihin päättää hypätä. Hypyn voi suunnitella, mutta lopputulos ei koskaan se mitä luulit!

Welcome aboard!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram