Yleisön pyynnöstä tein tänäkin vuonna itse sinappia. Siis ihan itse. Kelaa. Niin helppoa se on!

Ostan aina sellaisen valmiin sinappijauhopussin, yleensä Auran sinapin. Pussin kyljessä on selkeät ohjeet ja jos vaan muistaa seurata niitä, eikä unohda esim. sokeria niinkuin mä kerran (voin kertoa, ei ollut hyvää) niin saa aikaiseksi oikein tujua kotisinappia. (Joo, tää ei sovi millekään miedon maun ystävälle)

Kattilaan siis vaan pussillinen sinappijauhetta (on yhtä kuin 100g eli 2dl. Jostain käsittämättömästä syystä pussin kyljessä on ohje puoleen annokseen (1dl), joka ei mee jakeluun. Miksi?), 4 kananmunaa, 2dl kermaa, 2dl sokeria. Sitten sekoitellaan ja kiehautetaan kunnes sakenee.

Perään lorautan vielä reilusti hunajaa. Menin kokeileen kerran konjakkia. En tykännyt. Jallu sen sijaan sopi sinappiinkin, mutta se nyt sopii melkein minne vaan. Tänä vuonna teinkin miehelle yllärinä Kaski Jaloviina sinappia. Ylläri tässä on se, että käytin sen omaa pulloa. Saas nähdä...

Millä te maustatte sinappinne?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Itseironinen ja avoimen avuton blogi niistä elämän matkoista, joihin päättää hypätä. Hypyn voi suunnitella, mutta lopputulos ei koskaan se mitä luulit!

Welcome aboard!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram