Kirjoitukset avainsanalla ruokalista

Se tunne, kun on kaupassa eikä mieleen tule kuin ne samat, tuhanteen kertaan kokatut ruuat. Se tunne, kun kaverin kokkailut kuulostaa aina omia innovatiivisemmilta. Se tunne, kun keksii jonkun uuden ruuan josta koko perhe tykkää. Se tunne, kun saa jakaa omat parhaat arkireseptinsä.

Maanantai: Kanaa ja riisiä yrttikerma-smetanakastikkeessa

  • Kananfileetä suikaleina (hyi yök valmiit suikaleet, hirveitä nitjakkeita paketti täynnä)
  • valkosipulia (yksikyntinen on parasta ja sen saa helposti suikaleiksi perunankuorimaveitsellä)
  • Fond du chef kanaliemi (se sellainen lötkö hyytelökökkäre)
  • yrttikerma
  • smetana
  • herkkuisieniä (pitää jättää isoiksi paloiksi, jotta henkisen allergian omaava mies saa ne noukittua mun lautaselle)
  • riisiä

Paista valkosipuli ja kana (ja ne sienet, älä unohda niitä vaikka mies yrittääkin ne piilottaa. Roskiin). Lisää mukaan kaikki muu ja anna hetken hautua. Keitä riisi (riisinkeitin on muuten ihan pop)

Tiistai: Koskenlaskijamakaronilaatikko

  • täysjyvämakaronia
  • jauhelihaa
  • valkosipulia
  • vettä
  • lihaliemikuutio
  • Koskenlaskijajuustoa
  • miniluumutomaatteja

Tarkempi resepti löytyy täältä. Suosittelen puolittamaan lihaliemen määrän, 1 kuutio riittää hyvin. Ja jos kyllästyy, niin eri makuisilla juustoilla saa vaihtelua. Cheddar oli kans aika jees.

Keskiviikko: Siskonmakkarakeitto

  • vettä (dah)
  • lihaliemikuutioita
  • chiliä (ihan perus)
  • perunaa (kandee tsekkaa ettei oo sellaista muusiperunaa. Ihan vaan vinkkinä)
  • hemapa-pussi (inhoan keittojuureksia)
  • Wurstin siskonmakkaraa

Eli listan järjestyksessä vaan tavaraa kiehumaan. Valmistuu älyttömän nopeesti. Varsinkin jos saat miehen kuorimaan perunat.

Torstai: Tomaattinen jauhelihakastike ja pasta

  • pastaa
  • jauhelihaa
  • valkosipulia
  • sipulia
  • kesäkurpitsaa raasteena (jos haluaa keventää ja huijata miehen syömään kasviksia)
  • tomaattimurskaa
  • fariinisokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • chiliä

Tässä versiossa on kaksi kikkakolmosta. Toinen on tuo kesäkurpitsaraaste: keventää kummasti kastiketta eikä oikeasti erotu sieltä jauhelihan joukosta. Suosittelen käyttämään lihansyöjämiestä koe-eläimenä ja kysymään vasta ruokailun jälkeen, että arvaa mitä siellä oli. Fariinisokeri taas taittaa kivasti tuota tomaatin happamuutta. Mitä pidempään annat kastikkeen hautua, sitä pehmeempää tulee. Kolmekaan tuntia ei ole liikaa. Tätä vois periaatteessa tehdä vaikka pakkaseen valmiiksi, mutta käytännössä ei ikinä päädy sinne asti.

Perjantai: Paistettu lohi ja perunamuusi

Me ostetaan aina kokonainen lohi, pyydetään kaupan setää fileoimaan fisu ja laitetaan puolet pakkaseen. Paaaaaljon edullisempaa. Miehen vinkit lohen paistamiseen on: kuuma pannu, voita, ensin nahka puoli, sitten toinen puoli ja nahka pois  (paisti jos se on sun herkkua) ja sitten vielä uudestaan vähän sitä nahkapuolta (ilman nahkaa). Mun vinkki perunamuusiin on: lisää lämmitettyä maitoa ja tee tarpeeksi.

Lauantai: Fetalihapullat ja uunijuurekset

  • jauhelihaa
  • sipulia
  • valkosipulia
  • yrttejä: oregano, basilika
  • fetaa
  • korppujauhoja
  • kermaviiliä
  • kananmunaa
  • chiliä
  • juureksia (ja muita herkkuja) maun mukaan: bataatti, lanttu, palsternakka, porkkana, valkosipuli, sipuli, paprika
  • hunajaa
  • Tsatsiki-kastike
    • kermaviili
    • valkosipuli
    • kurkku raasteena

Ihan peruslihapullat pienellä fetalisällä. Ja tietenkin chiliä. Sitä on meillä melkein aina. Uunissa 225 astetta ja 15min. Juurekset kannattaa laittaa hieman aiemmin (yht. noin 30-45min?) ja lisätä niiden päälle hunajaa (paitsi jos haluaa syöttää niitä alle 1-v lapselle). Tsatsiki toimii tässä hyvin, mutta muista hyvä ihminen puristaa siitä kurkkuraasteesta se vesi pois. Ihan vaan nyrkissä. Äläkä käytä ihan koko valkospipulia siihen purkilliseen kermaviiliä. Muuten tietävät vielä tiistainakin, että on rouva vähän syönyt valkosipulia.

Sunnuntai: possun pihvi ja lohkoperunat

  • porsaan sisäfilee
  • perunaa
  • Piparjuurikastike

Possu pannulla tai grillissä meheväksi, perunat kuorineen (joo, pitää pestä) uuniin ja vähän mausteita päälle (rosmariini, suola ja pippuri toimii aina) ja piparjuurikastiketta kylkeen. 1-2dl jugurttia ja kokonainen tuubi piparjuuritahnaa sekä oman maun mukaan suolaa ja sokeria. 

Mikä teillä on se hittiruoka, jota koko perhe syö innosta piukeana? Näpyttelepä takuuvarma reseptisi tähän kommenttiosioon, niin kerään teille lukijoiden kootut kokkaukset tulevia kauppareissuja varten.

Kommentit (6)

Meritta

Meidän perheeen ehdoton lemppari on kanapastasörsseli :D nimi ei ole ehkä se kutsuvin mutta on takuu namia!

Tarvitset:
simpukkapastaa tai rusettipastaa
hunajamarinoitua kanan fileesuikaleita
Paprika koskenlaskijajuustoa
ruokakermaa
kruunuvihannespussin

Eli paistetaan kanat ja kruunuvihannekset paistinpannulla,maustetaan ne oman maun mukaan ja laitetaan noin 1dl ruokakermaa (mustapekka ruokakerma on meidän suosikki) annetaan hautua n. 10min.
keitetään pasta jonka jälkeen kanakastike sekoitetaan pastaan. Sitten vaan sipulletaan se koskenlaskijajuusto joukkoon ja sekoitetaan että se sulaa sinne.
Takuu varma ja helppo ruoka! Nam.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Eiku sörsseli on just hyvä nimi! :) Täytyy kokeilla. Tosin tuo marinoitu kana mun pitää vaihtaa. Oon jossain vaiheessa elämää vetänyt sitä AIVAN LIIKAA ja pelkkä ajatus saa vatsan kipristelemään. Mutta Koskenlaskija ja pippurikerma toimii aina! Meilläkin kovassa käytössä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.