Kirjoitukset avainsanalla keittokirja

Tuli ihan oikea bloggaaja-fiilis kun sain kutsun Vauvan ja Meidän Perheen ruokatoimittaja Outi Väisäsen Samasta padasta -keittokirjan lanseeraustilaisuuteen uuteen vegaanikahvila Roots Helsinkiin. Sieltä tarttui mukaan myös itse kirja, jota olemme nyt innoissamme yhdessä selailleet. Sipua kiinnostaa kovasti kuvat. On muuten aika makeesti kuvitettu keittokirjaksi. Niistä kiitokset valokuvaaja Elvi Ristalle. 

Joukolatar jo kirjaa testasikin ja sieltä voitte lukea ne järkevät ja informatiiviset jutut itse kirjasta. Lyhykäisesti: kirjassa on ideana se, että koko perhe voisi syödä samaa ruokaa. Siinä on selitetty niin, että myös tällainen ihmistyyppi, joka ei ohjeita yleensä jaksa lukea, pystyy hahmottamaan ne tärkeimmät seikat. Reseptit ei oo mitään överi hifistelyä eikä raaka-aineiden perässä tarvitse juosta kaiken maailman erikoisputiikeissa. Eli hyvää perusruokaa, uusia ideoita ja (varsinkin meidän perheelle, joka syö aivan liikaa lihaa) herkullisia kasvisruokia.

Koska pakkaseen oli jäänyt pieni pala lohta, testattiin yhden kattilan lohipastaa. Pikku vinkkinä, ei ehkä kannata tehdä heti siivouspäivän jälkeen. Ainakin mä sain meinaan sellaisen sotkun aikaseks sitä kesäkurpitsaa vuollessani, että niitä liuskareita oli joka puolella. Mutta itse pastasta tuli oikeinkin maukasta ja herkullista. Omaan annokseen sai helposti lisättyä suolan vielä lautasella niin ei tarvinnut lainkaan sotkea pastaa moneen kattilaan (jos teillä mies aina tiskaa kattilat niin ei sitten niin väliä).

Meillä kirjasta vielä merkattuna monta monituista ohjetta, joita varmasti kokeillaan. Ihana saada jotain vaihtelua niihin samoihin pastoihin ja makaronilaatikoihin, joita aina tuntuu olevan listalla. Miten ihmeessä siellä kaupassa ei koskaan tule mieleen mitään uutta. Josta tulikin mieleeni että löytyisköhän jostain sellaista aplikaatiota, joka kaupassa osais ehdottaa tällaisia järkeviä arkiruokia, joiden tekemiseen menee se puoli tuntia ihan max? Voiskohan Outi Väisänen puuhastella sellaisen apin?

Tässä vielä Samasta padasta -kotisivuilta napattu #vauvanruokamanifesti. Siitä aukeaa kirjan idea myös meille hitaammille lukijoille.

 

Ja ai niin, Samasta padasta -kirja saatu blogin kautta. Aika hauska juttu sinänsä.

Kommentit (3)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mut voitais kyllä mun mielestä jatkossakin pitää sellainen työnjako, että sä kirjoitat asiaa ja mä sitten siitä kuinka paljon sotkua tulee tai kuinka pahasti voi mokata jonkun reseptin. nim. makaronilaatikko "pikkusen" muokatulla reseptillä uunissa ja ihan vaan varmuudeks selailen jo netistä ravintoloita joilla on kotiin kuljetus...

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

sovittu! Mutta kyllä mäkin etsin uutta kotiamme lähempää keskustaa, ihan vaan siitä syystä, että Wolt toimittaisi sinne useamman ravintolan ruokia. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tuleeks kelleen muulle niitä totaalisia black outteja aina kun pitäis miettiä jotain hyvää lahjaideaa ystävälle? Jos haluis viedä jotain tupaantuliaislahjaks, mutta ei halua olla se seitsemäs joka raahaa uuteen lukaaliin kuivaa ruisleipää ja suolaa? Vaan haluaa olla se, jonka älykkään oivaltavaa lahjaa kaikki kilpaa huokaillen ihailevat? (No, okei. Nyt meni yli, mutta kun on niin harvinaista niin annetaan mennä läpi eikös vaan?)

Mä olen yleensä just se tyyppi, joka menee ystävänsä ideoissa peesissä koska omassa päässä lakkaa kaikki ajatustoiminto sanan lahjaidea kohdalla. Mutta nyt mä onnistuin! Taputtelin kuule oikein urakalla itseäni olalle kun tämän ajatuksen sain punnerrettua ulos korvien välistä. Oli melkoinen yllätys jopa taikurille itselleenkin. 

Lahja koostuu keittokirjasta (mieluiten sellaisesta jonka tyylisestä ruuasta kohde pitää. Ei siis kannata ostaa sushi-kirjaa kala-allergikolle. Just saying.), kauniista tarjoiluastiasta sekä tarkoin valitun (ei siinä, voisihan myös "sormi sokkona valitulle sivulle"-tyylinenkin lähestymistapa toimia. Paitsi jos siinä reseptissä on esim jäätelöä ja matka tupareihin kestää tunnin) reseptin aineksista. Ja TADAA täydellinen lahja on valmis. Kuppi kainaloon ja ovikelloa pimpottamaan. 

Omassa versiossani oli Italialaisen ruuan ystäville Basta!-kirja, Stockmannin Casa-sarjan kulho sekä ainekset sitruunapestopastaan. Se kuulosti kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkulliselta että saatankin löytää itseni taas pian ystäväni keittiöstä. Ehkä otan pullon italialaista viintä mukaani. Ihan vaan jotta päästävät varmasti sisälle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.