Kirjoitukset avainsanalla juustokakku

Jos nyt jotain hyvää tästä vapusta hakee, niin se vois olla tää juustokakku. Alkuperäiseen reseptiin piti tehdä muutamia modauksia ja ammattilaista konsultoituani luulen että siinä oli jopa joitain virheitä, mutta ei haittaa, tätä kakkua tehdään toistekin. 

 

Valkosuklaa-limejuustokakku 10-12hlö

Hankintalistalle:

Pohja (alunperin oli puolet tästä, mutta herran mielestä oli liian ohut pohja)

  • 350g Domino-keksejä (säästä muutama keksi koristeeksi)
  • 80g voita

Täyte:

  • 8 liivatelehteä
  • 5dl kookoskermaa
  • 600g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl sokeria
  • 2 limen raastettu kuori
  • 2dl limecurdia eli limetahnaa (löytyy hillohyllystä)
  • 1levy (n 185g) valkosuklaata (säästä pari palaa koristeeksi)
  • 2 limen mehu

Limesiirappi:

  • 2 limeä
  • 1dl sokeria
  • 1/2dl vettä
  • 1 vaniljatanko

Koristeluun:

  • Limeviipaleita
  • Tuoretta minttua
  • Valkosuklaaraastetta
  • Domino-keksejä murennettuna

  1. Tyhjennän tiskikone, sillä tiskiä on tulossa. Paljon. 
  2. Vetele keksit jauheeksi esim blenderissä ja sekoita kipossa joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle ensin leivinpaperia ja painele sitten massa pohjalle.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi. Kerman olis vissiin pitänyt olla tosiaan kylmää, jotta olis tullut kunnon vaahtoa, mutta hyvin näytti toimivan myös huoneenlämpöisenä ja hieman vähemmän vaahtoisena. 
  5. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, raastettu limenkuori ja limecurd.
  6. Sulata suklaa kolmannessa (vai neljännessä) kulhossa.
  7. Yhdistä kookoskermavaahto, tuorejuustoseos ja suklaa nostellen. Itsehän vetelin ihan sähkövatkaimella eli se siitä nostelusta...
  8. Kuumenna limemehu ja sulata siihen liivatelehdet. Muista puristaa niistä vesi ensin pois. 
  9. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen kunnolla sekoittaen.
  10. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli. 
  11. Valmista siirappi kiehauttamalla kattilassa  kahden limen mehu, yksi lime viipaleina, vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä hiljaa poreillen kunnes keittyy kasaan. Ohjeessa sanottiin 15-20 minuuttia mutta tais siinä pidempäänkin mennä. Tosin alkuperäisessä ohjeessa oli vettä paljon enemmän. Ei toiminut. 
  12. Jäähdytä siirappi hyvin ja koristele kakku sillä. Note to self: jos siirappi muistuttaa enemmän mehua kuin siirappia, ei kannata odottaa että se pysyy kakun päällä kun vuoan reunat irrottaa... Koristele kakku vielä kekseillä, limerenkailla, mintulla ja suklaaraasteella ja ota vastaan vilpittömät kehut. Ja varaudu tekemään kakku myös seuraaviin juhliin. 
  13. Yritä lahjoa joku muu siivoamaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.