Kirjoitukset avainsanalla Matkustaminen

Mä en oo tottunut tähän. Oleen ilman lasta. Mä kärsin vieroitusoireista. Nään lapsia joka puolella. Kuulen niiden itkua ja haluaisin vaan lohduttaa. Mietin että mun tyypin pitäis olla nyt tässä mun sylissä ja nauraa kanssamatkustajille. Tuijottaa niitä tapansa mukaan niin kauan, että hänet huomataan ja sitten keimailla. 

Musta tuntuu oudolta kävellä lentokentän käytäviä yksin. Ingognito. Jos typykkä olis mukana, saisin paljon enemmän huomiota. Hymyjä, huokauksia ja ihastunutta hyminää. Voisin ylpeänä röyhistellä rintaa, että joo, minun on tuo ihana ilopilleri. Nyt ainoa huomio, jonka saan, on turvatarkastujonossa liian lähelle tuleva mies. Hei ihan oikeesti! Et pääse yhtään sen nopeempaa, jos seisot mun takapuolessa kiinni. Nyt askel taaksepäin. Heti! 

Haahuilen ihan päättömästi ympäri, kävelen väärään suuntaan, meinaan unohtaa matkalaukkuni turvatarkastukseen. Ihan kuin se vastuullinen äiti minussa olis jäänyt auton turvaistuimeen tytön kanssa. Ihan ku en osais enää matkustaa yksin. Ilman että joku pitäis musta huolen. 

Syli tuntuu tyhjältä. Kaula kaipaa halausta. Kyynel pyrkii väkisinkin silmäkulmaan. 

Tilaan kuohuviinin. Sehän on juhlajuoma. Kaikki ystävät on käskeneet nauttimaan. Rentoutumaan. Tää tekee hyvää sulle! Ensimmäinen siemaus maistuu hieman katkeralle, mutta toinen jo tunnistaa kuplat. Kolmas saa jo ymmärtämään, että kukaan ei hyödy mitään siitä jos olen marttyyriäiti ja kasvatan kuvitteellista orjantappurakruunua päähäni. Kukaan ei hyödy siitä jos pilaan koko viikonlopun potemalla huonoa omaatuntoa. 

Katson vielä kerran tytön kuvaa. Sitten laitan puhelimen pois ja luen Samin kirjaa "Havaintoja parisuhteesta". Jospa sieltä löytyisi jotain muuta ajateltavaa. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.