Ehkä eniten fanittamani "mammablogi" on  Isyyspakkaus, jota seurata tapitin jo ennen omaa raskautumista. Blogissa kohta vuoden ikäisen tytön isä Tommi kirjoittaa isyydestään rakastettavan rehellisesti ja kekseliään koukuttavasti, ja onpa sivuston syövereihin tallentunut moni miehen jakama reseptikin. Esimerkiksi nämä helpot ja superhyvät lohiparsat.

Lohiparsojen myötä haluankin haastaa teidät kaikki syömään parsaa, sillä sen sesonki on NYT.

LOHIPARSAT

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • kylmäsavulohta (1-2 siivua jokaista parsaa kohden)
  • parmesaanijuustoa

Katkaise parsojen puumainen tyviosuus pois. Esikeitä reilusti sormea paksumat parsat pystyasennossa nuput ylöspäin suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Keittoajaksi riittää pari minuuttia. Ohuempia parsoja ei tarvitse keittää.

Kääri kylmäsavulohisiivut parsojen ympärille ja laita parsat uunivuokaan Raasta parsojen pinnalle parmesaanijuustoa.

Paahda parsoja uunissa (grillivastuksella) 225 asteessa, kunnes juusto alkaa ruskettua eli noin 15 - 20 minuuttia.

 

Ps. Sen lisäksi, että parsa on hyvää, on se myös erityisen hyvää purtavaa raskaana oleville, sillä se sisältää paljon kasvavan sikiön selkäydivaurioita ehkäisevää foolihappoa. Kylmäsavulohtakin voi raskaana oleva syödä tässä ruuassa, sillä mahdolliset listeriabakteerit kuolevat uunissa. Jos lohen syöminen silti arveluttaa, voit korvata nämä klassisilla pekoniparsoilla. Ohje niihin löytyy täältä.

 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2013