Siellä ne karviaiset vielä olla möllöttää. Pakkasessa. Joka kerta avatessani pakastimen oven saan niiden näkemisestä omituisia väristyksiä. Silkasta huonosta omastatunnosta varmaan.

 Oikeasti rakastan karviaisia. Napsin niitä loppukesästä suoraan mökin puskista ja, noh, vatsakivun uhallakin teen samaa myös silloin, kun ne eivät ole vielä täysin kypsiä. En vain malta odottaa!

 Jostan syystä himo ja malttamattomuus kuitenkin loppuu aina kuin seinään siinä vaiheessa, kun suljen marjat pakastepussiin. Ja yleensä näihin aikoihin alkukesästä edessäni on aina sama ongelma: mitä tehdä viime vuotisista karviaisista ennen kuin uudet marjat tekevät tuloaan.

Yleensä hukutan ne vispipuuroon.

VISPIPUURO KARVIAISISTA (4 annosta)

  • 4 dl punaisia tai vihreitä karviaisia
  • 8 dl vettä
  • ½ dl ruokokidesokeria (tai maun mukaan)
  • ripaus suolaa
  • 1 1/2 dl täysjyvämannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Mausta sokerilla ja pienellä ripauksella suolaa. Siivilöi marjojen kuoret pois liemestä, jos haluat. (Itse tykkään jättää ne sattumiksi puuron sekaan).

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä välillä hiljalleen sekoittaen 5-10 minuuttia. Jäähdytä puuro.

Vatkaa jäähtynyt puuro vaahdoksi sähkövatkaimella. Tarjoile marjapuuro kylmänä maidon kera.

 

Mihin sinä upotat pakkaseen unohtuneet viime kesän marjat? Entä mitä valmistat karviaisista? Bloggaaja kaipaa uusia ideoita!

 

 

Kommentit (7)

Vierailija

Meillä on valtavasti karviaispensaita, tummilla isoilla marjoilla. Olen keittänyt useampana vuonna hilloa joko pelkästään taikka luumun kanssa sekoittaen. Tulee tosi hyvää ja maistuu meidän lapsillekin. Mehuun ne käy myös hyvin, sellaisenaan tai muiden marjojen sekaan. Sitten yksi ihana lisuke on karviaischutney! Vispipuuroa en ollut kokeillutkaan, hyvältä näyttää!

Vierailija

Karviaishillon on taivaallista! Siihen sopivat happamatkin lajikkeet. Ehkä parasta hilloa maailmassa.

Vierailija

Mullakin jää usein marjat pakkasen perukoille. Kaurapaistosta karviaisista tai punaherukoista teen kuitenkin joskus useinkin, alkuun päästyäni. :) Ohje jota käytän on tosi helppo ja yksinkertainen: vuuan pohjalle jäisiä marjoja, siihen päälle muruseos, jossa on 100 g sulaa margariinia, 1 dl sokeria ja 3 dl kaurahiutaleita. Paistetaan uunissa kunnes marjat on sulaneet ja muruseos on mukavan paistunut. Nautitaan jätskin kanssa.

Lisäksi yksi kannatusääni täältäkin karviaishillolle. Se on herkkua!

Kiitos mukavista blogeistasi! Olen seurannut Pumpkin jamia jo monta vuotta.

Vierailija

Täällä myös tehty karviais-banaanihilloa (http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/lempea-karviaishillo.aspx), se on tosiaan huippuhyvää esim. aamupuuron kanssa. Viime viikonloppuna upotin karviaisia myös piirakkaan, ihan perusmuropohja, päälle paljon karviaisia, sokeria ja kerma-munamaitoseos maustettuna esim. vaniljalla. En muista tarkempaa reseptia, mutta oli tällaisesta kirjasta: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9155254217

Blogiarkisto

2013