Vilja täytti eilen mahtipontiset kuusi kuukautta. Sen kunniaksi piti leipoa vitsikkäästi puolikas täytekakku, mutta löysinkin itseni kääntelemästä mansikoita muffinitaikinan joukkoon. Ei huono ratkaisu sekään. Valmiisiin leivoksiin tökkäsin sentään Tigerista ostamani värikkäät viirit, joihin osaan kirjailin "6kk", toisiin "1/2" ja loppuihin "0,5". Hienoja tai ei - nuo koristeluhommat eivät ole ikinä olleet vahvin lenkkini.

MANSIKKA-SITRUUNAMUFFINIT (12 kpl)

  • 1 luomusitruuna
  • 2 dl pieniä mansikoita
  • 2 luomukananmunaa
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 1/3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Pinnalle:

  • 1 dl tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • luomusitruunan kuorta
  • mansikoita

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori talteen koristeena käytettäväksi. Purista sitruunan mehu.

Puhdista marjat.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä muna-sokerivaahto, kuivat ainekset, 2 rkl sitruunamehua, marjat sekä rypsiöljy ja sekoita taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin (täytä vuoasta vain 2/3). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuttia.

Sekoita tomusokerista ja tuorejuustosta sopivan notkea seos. Voit notkistaa seosta myös tilkalla sitruunamehua. Levitä tai pursota seos muffinien päälle. Ripottele pinnale sitruunankuorta ja viimeistele muffinit halkaistuilla mansikoilla.

Ohje: Sirpa Talka - Makeaa ja suolaista puutarhasta

 Ps. Lähiaikoina tulossa enemmän vauvanruoka-asiaa. Pysykää kuulolla!

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2013