Miten teidän viikko on mennyt? Täällä on sairasteltu, TAAS. Kolmas flunssa kolmen kuukauden sisällä vetää nöyräksi, mutta onneksi - *koputtaa puuta* - vauva on ollut terve kuin pukki.

Kipeänä ollessa helpot lohturuuat ovat minulle se juttu ja makaronilaatikko kuuluu niistä parhaimpiin. Olen koulukuntaa ehdottomasti-munamaitoon-ja-esikeitetyistä-makarooneista, mutta lisäksi minun makaronilaatikot kuorrutetaan aina mehevillä tomaateilla, tuoreella basilikalla ja juustoraasteella, mikä rapeuttaa pinnan herkulliseksi. Kuorrutuksen takia uunivuokakin valitaan sen mukaan, missä on eniten pinta-alaa.

Ja yhdestä en luovu: makaronilaatikko kuuluu syödä aina ketsupin kanssa!

Minkälaisesta makaronilaatikosta teillä pidetään? Perinteisestä mallista vai tuunatusta versiosta?

MAKARONILAATIKKO Á LA MINI PUMPKIN

  • 5 dl makaronia
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 400 g jauhelihaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • 7 dl täysmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • (½ pakettia Koskenlaskija-sulatejuustoa)
  • 3-4 tomaattia tai pari kourallista kirsikatomaatteja viipaloituna
  • nippu tuoretta basilikaa
  • juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kippaa jauheliha ja makaronit voideltuun uunivuokaan ja sekoita. Jos haluat, voit murstella joukkoo myös Koskenlaskija-sulatejuustoa, mutta tästä makaronilaatikosta tulee hyvää ilmankin. 

Sekoita kananmunat ja maito ja kaada vuokaan. Painele pinta haarukalla tasaiseksi ja levitä päälle  viipaloidut tomaatit, tuore basilika ja juustoraaste. Kypsennä uunin alatasolla 45 minuuttia.

Kommentit (1)

Blogiarkisto

2013