No siinä sellainen taas on. Ruokaisa salaatti. Blogi on ollut vasta pari viikkoa kasassa ja tämä on jo kolmas lajissaan. Huhhei, syönkö niitä oikeasti näin paljon?

No syön. Syystäkin. Teen vaan niin älyttömän hyviä salaatteja! Lisäksi nyt, kun kroppa yrittää palauttaa ääritilaan venynyttä, raskausarpien värittämää ihoa normaaleihin mittoihin ja hiuksia tippuu päästä enemmän kuin kissoiltani karvoja karvanlähtöaikaan, ovat kaikki vitamiinit, hivenaineet ja hyvät rasvahapot enemmän kuin tervetulleita tähän kehoon.

Tässä linssi-bataattisalaatissa on vaikka mitä elimistölle (ja mielellä!) hyvää tekeviä aineksia, joista suosikkini on kasvissyöjän kaviaariksi kutsutut belugalinssit. Ne voi hyvin korvata tässä reseptissä myös vihreillä linsseillä, mutta väitän parhaimman maun ja koostumuksen tulevan juuri belugalla. Suosittelen tutustumaan, jos et ole sitä vielä tenyt.

Linssi-bataattisalaatti (3-4 hengelle)

  • 1 kg bataattia
  • 2 dl linssejä
  • hömpsäys (savu)paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl siideriviinietikkaa (tai jotain vastaavaa viinietikkaa)
  • pari kourallista baby pinaattia
  • 1-2 palleroa puhvelimozzarellaa

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kuori ja pilko bataatti suupalan kokoisiksi. Levitä bataattikuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Ripottele paprikajauhe, suola ja pippuri bataattikuutioiden päälle ja perään vielä kunnon loraus oliiviöljyä. Hiero mausteet ja öljy käsin bataattiin. Paahda uunissa n. 20-30 minuuttia, tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.

Keitä linssejä n. 20 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta linssit ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja anna valkosipulin paistua hetken verran (älä kuitenkaan ruskista). Lisää linssit ja sekoita niin, että ne ovat öljyn peitossa. Hämmennä tasaisesti n. 10 minuutin ajan ja laita sitten levy pois päältä jättäen linssit vielä pannuun.

Ota bataattikuutiot uunista ja anna jäähtyä hetken. Pilko sillä välin punasipuli hienoksi silpuksi ja kippaa kulhon pohjalle. Sekoita mukaan viinietikka ja sinappi. Lisää linssit ja pinaatti ja sekoita kunnes kastike on levittynyt tasaisesti. Lisää kurpitsakuutiot, revi päälle mozzarella(t) ja rouhi vielä päälle myllystä mustapippuria.

 

Ps. Olen tehnyt tätä samaa salaattia Pumpkin Jamin puolella butternut-kurpitsasta. Muhevaa niinkin!

 

Kommentit (5)

Vierailija

Olisi todella kiva jos olisi reseptejä mitkä oikeasti sopisivat imettävälle. Joka siis haluaa/joutuu ajattelemaan vauvan vatsaa. Mitä raaka punasipuli ja linssit aiheuttavat vauvan herkälle vatsalle?

Vierailija

No meillä eivät ole tehneet mitään - olen voinut yönä molempia lasta saakka. Sen sijaan ruisleipä, kahvi ja suklaa kiusaavat babya. Salaatti on superhyvää - kiitos ohjeesta! Siitä piti myös 3-vuotias ja 8 - vuotias ja tosiaan puolivuotias ei mitenkään protestoinut :)

Vierailija

Damn you autocorrect! Olen siis voinut syödä sekä sipulia että linssejä aina imettäessäni. 

Vierailija

Olipa paahdettu bataatti ja belugat ihana yhdistelmä. Varioin ohjetta omatekoisten broileripullien lisäkkeeksi paistamalla sipulin ja valkosipulin paahdetun bataatin ja linssien kera. Juusto ja pinaatti jäivät pois, koska niitä ei jääkaapista löytynyt. Mauksi tilkka vaaleaa balsamicoa.

Blogiarkisto

2013