Minulla on ongelma. Käyn ruokakaupassa lähes päivittäin ja nautin siitä. Nautin siitä jopa niin paljon, ettei rahaa jää oikein mihinkään muuhun kuin ruokaan, sillä foodien filosofialla kahmin ostoskoriin lähes kaiken mielenkiintoisen kaakaonibseistä uutuus sipsehin. Tälle on tultava loppu.

Järkevä ihminen ostaisi viikon ruuat kerralla ja kävisi toisen kerran hamstraamassa korkeintaan maitoa ja tuoretuotteita. Se taas vaatii rutkasti suunnitelmallisuutta ja viikon ruokalistan mustana valkoiselle. Ja minä kun en ole järjestelmällinen. Y h t ä ä n. Noin 50% keittiössämme syntyvistä asioista saa alkunsa täysin spontaanisti. Riittää, että selaan aamulla inspiroivaa  leivontablogia, ja olen iltapäivään mennessä tekaissut kolmikerroksisen mansikka-raparperi-valkosuklaa-juustokakun ilman ainuttakaan syytä juhlaan.

Olen miettinyt ongelmaani mahdollisia ja mahdottomia ratkaisuja. Yksi pelastaja olisi, että joku toinen laatisi edes osan viikon ruokalistasta ja kävisi ostamassa ainekset niihin. Netissä tilattavat ruokakassipalvelut saattaisivat olla yksi ratkaisumuoto.

Päädyin testaamaan juhannusviikolla Middagin ruokakassia. Palvelun perin toimintamalli on tarjota asiakkaalle valmiiksi mietitty 3-5 päivän menu neljälle hengelle, johon lähetti toimittaa ainekset ja reseptit. Kovin halvalla ei ruokakassin tilaamalla pääse; kolmen päivän ruokakassi maksaa 77€ (enstilaajalle 70€) ja viiden päivän 99€ (ensitilaajalle 90€). Listalta löytyy myös vegeruokakassia ja spessumpia teema-kasseja, kuten tällä hetkellä tarjolla olevat Pipsan keittiössä -kassi.  Lisäksi ruokakassin tilaaja voi tilata 15 euron lisähinnalla 3-4 kilon luomuhedelmäkassin.

Koska elettiin tynkästä juhannusviikkoa, tyydyin kolmen päivän Middag Original ruokakassiin sekä hedelmien suurkuluttajana tietysti hedelmäkassiin. Tilaus tehtiin edellisellä viikolla ja maanantaina kello 18 lähetti seisoi oveni takana hymyilevänä kahden paperikassin kanssa. Luomuhedelmiä, ainekset thaimaalaiseen lohikeittoon, parmesanpaneroituun possuun ja halloumi-kesäkurpitsalaattiin, var så god. Bonuksena pönikkä maailman parasta jäätelöä, eli 3 Kaverin mustikka-kardemummaa.

Ruokakassin ensimmäisenä plussana täytyy todeta, että ruoka-ainesten korkea laatu yllätti. Jopa possun sisäfile oli sekä samana päivänä pakattua että luomua. Hedelmäkassin sisältökin tyydytti, sillä se oli syönyt itseensä yhden ananaksen, banaania, päärynöitä, aprikooseja ja suklaapuolukoita. Tunnelma oli kuin jouluna kasseja tyhjentäessä!

Miinusta annankin sitten itse ruuista. Ne olivat kyllä ihan hyviä - etenkin halloumi-kesäkurpitsa salaatti - mutta ei niistä neljä ihmistä syö! Tai syö, mutta nälkä saattaa jäädä. Esimerkiksi thaimaalainen lohikeitto olisi vaatinut leivän rinnalleen. Possun sisäfilettä me saatiin 200g vähemmän mitä ohjeessa luki, mikä ehkä selittää ruuan vähyyden. Halloumi-kesäkurpitsasalaatista tulimme kyllä kylläisiksi, mutta söimmekin lähes kaiken ja meitä oli kaksi ruokailijaa neljän sijaan. Lisäksi resepteissä oli petrattavaa. Ohjeistukset sekoilivat sanoissaan (välillä puhuttiin sitruunaruohosta, välillä ruohosipulista) ja esim. lohikeitosta puuttui kokonaan lisättävän veden määrä.

Tilaisinko Middagin ruokakassin uudestaan? Ehkä. En tosin tuota taviskassia, mutta teemalliset erikoiskassit jäivät kiinnostamaan. Alkuperäistä ongelmaani nämä kassit eivät tosin ratkaise, sillä kaupassa joudun käymään tämänkin kokeilun aikana. Laatu kun ei aina korvaa määrää. Etenkään, jos ruokailun jälkeen jää nälkä.

Postaan vielä lopuksi Middagin halloumi-kesäkurpitsasalaatin (omila pienillä muutoksilla), sillä se oli oikeasti aika hyvää! Sopii kesään ja grilliin :)

KESÄKURPITSASALAATTI GRILLATULLA HALLOUMILLA

  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 2 pientä/keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 pieni jäävuorisalaatti
  • 3-4 (keltaista) tomaattia
  • pieni nippu basilikaa
  • öljyä
  • balsamikoa
  • suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun uuni on kuumentunut, käännä grillivastus + alalämpö päälle pitäen lämpötila edelleen 200 asteessa.

Leikkaa kesäkurpitsat ½ cm siivuiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripottele päälle hieman suolaa. Paista kesäkurpitsasiivuja uunissa 5-7 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet ujosti väriä (itselläni meni aika paljon pidempää kuin 5-7 minuuttia, mutta uunimme onkin vähän kehno).

Ota kesäkurpitsasiivut uunista ja anna jäähtyä hetki. Kaada päälle heman balsamikoa ja öljyä. Niistä syntyy salaatin helppo kastike!

Leikkaa tomaatit paloiksi. Paahda pähkinöitä hetki pannulla. Leikkaa halloumijuusto siivuiksi ja paista tai grillaa rapean ruskeaksi.

Revi tai leikkaa salaatti karkeasti. Sekoita kesäkurpitsaviipaleet, salaatti, basilika ja tomaatti keskenään. Tarjoile salaatti juusto ja pähkinät päällimmäisinä.

Kommentit (2)

Vierailija

Olipa mielenkiintoista lukea kokemuksistasi. Kuulun itsekin jokapäiväisiin kaupassakävijoihin ja olen viime aikoina yrittänyt tehdä maanantaina isommat ostokset ja täydentää varastoja PIENILLÄ ostoksilla ennen viikonloppua.. no, joskus se ónnistuu ja joskus ei. Olen huono pysymään suunnittelemissani viikkomenuissa kun mielihalut muuttuvat vähän koko ajan, etenkin blogeja lukiessa :D

Vierailija

Middagilta hei!
Kiva että kokeilit ruokakassiamme ja että halloumi-kesäkurpitsasalaatti maistui! 

Annoskokoihin viitaten niin laskemme reseptien määrät normaalien annosmäärien mukaan (esim lohta 150 gr per ruokailija) .

Pahoittelen samalla puutteita/mokia reseptilehtisessä - kannattaa ainameiltä kysyä jos on jotakin epäselvää! (Sähköpostitse lähetetyissä resepteissä luki lohikeiton veden määrä , mutta printtiversiosta se oli jäänyt puuttumaan - pahoittelemme!)

Possun sisäfileen osalta tilanne on hieman kinkkinen, koska possut ovat hieman erikokoisia,ja fileet keskimäärin puolikiloisia.  Olisi pitää lukea reseptissä 1 kpl possun sisäfile!

Toivottavasti haluat kuitenkin kokeilla uudemman kerran ruokakassiamme. Palautetta otamme aina mielellämme vastaan s-postitse tai puhelimitse - varsinkin jos meillä on jotakin petrattavaa!

T Mariella / Middag

Blogiarkisto

2013