Kolmikuisen vauvan äitinä suosin arkisin ruokaisia salaatteja, joita voi tarvittaessa valmistella pikkuhiljaa pitkin päivää (lue:päiväunien aikana) ja jotka maistuvat hyvälle kylminäkin. Sen sijaan ruuat, jotka vaativat parkkeeraamaan itsensä pitkiksi ajoiksi lieden ääreelle, ovat ihan nou nou nou! 

Tämä kana-couscous ei valmistu ajallisesti ihan kädenkäänteessä, sillä sekä kanat että vihannekset vaativat uunissa kypsymistä, mutta on silti vaivansa arvoista. Tuoreista yrteistä makunsa saava jugurttikastike kruunaa annoksen.

KANA-COUSCOUS (neljälle)

  • 3-4 broilerin koipireittä (eli 1 per syöjä)
  • 2,5 dl kokojyväcouscousta
  • 3 dl nestettä (vettä, kana- tai kasvislientä)
  • tuoreita kasviksia (esim. munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa)
  • 4 pulleaa valkosipulinkynttä kuorineen
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • suolaa ja mustapippuria
  • puolikkaan sitruunan mehu

Pilko kasvikset ja aseta uuninpellille leivinpaperin päälle. Lisää joukkoon kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä (Jos käytät juureksia, paistoaika on pidempi). Nosta pelti pois uunista ja laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen.

Nosta broilerinkoivet uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. (Halutessasi voit myös marinoida koivet oman makusi mukaan ennen paistoa.) Anna jäähtyä hetki ja revi sitten liha esim. kahta haarukkaa käyttäen irti luista.

Valmista couscous. Laita couscous-suurimot laakeaan astiaan. Kuumenna neste kiehuvaksi ja kaada couscous-suurimoiden päälle. Peitä astia tiiviisti kelmulla ja anna suurimoiden kypsyä viitisen minuuttia. Poista kelmu ja sekoita kypsyneitä suurimoita kevyesti haarukalla, jotta ne irtoavat toisistaan.

Hienonna kevätsipulinvarret ja lisää ne couscousin joukkoon. Purista paahtuneiden valkosipulinkynsien liha irti kuorita. Muussa valkosipulit haarukalla vaikka leikkuualustalla ja lisää couscousin sekaan. Lisää myös kana, paahdetut kasvikset, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita huolella ja tarjoile jugurttikatikkeen kanssa.

JUGURTTIKASTIKE

  • 1,5 - 2 dl turkkilaista jugurttia
  • kourallinen tuoreita yrttejä, kuten minttua ja korianteria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Hienonna yrtit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kommentit (2)

Vierailija

Tää vaikuttaa niin hyvältä että on pakko kokeilla, vaikka couscous on mulle ihan uusi tuote. Katsotaan miten kolmivuotias tähän ruokaan suhtautuu. :)

Vierailija

Miksi ne koivet eivät voi olla uunissa yhtäaikaa kasvisten kanssa. Säästyisi aikaa ja energiaa.

Blogiarkisto

2013