Jäätelö on kesäisin ihan must. Omat suosikkimakuni ovat kaikki-suklaiset ja ne-loput-muutkin-jädet. Harmi vaan, että tänä kesänä omiin raskautta edeltäviin mittoihin on vielä sen verran matkaa, ettei teollisiin tötteröihin kehtaa kajota ainakaan joka päivä. Ei edes joka toinen.

Onneksi jäädytetylle kermalle, sokerille ja lisäaineille löytyy kuitenkin hipimpiä ja terveellisempiäkin vaihtoehtoja. Omaa jäätelökonetta en omista, mutta mehujäämuotit lähtivät matkaan viikon takaisella kauppareissulla. Suuri Itsetehdyn Mehujään Kesä 2013 siis alkakoon!

Jos lapsena mehujäät tehtiin aina kotipihan mustaviinimarjoista keitetystä mehusta tai Jaffasta, aloitin tämän mehujääkesän hiukan eksoottisemmin. Löysin nimittäin lähikaupastamme kerrankin syötävän kypsän mangon, jonka päätin soseuttaa kookoskerman sekaan. Appelsiinin mehun puristin mukaan antamaa trooppista raikkautta ja kookossokeri makeuttaa suloisesti koko lystin. Ja voi pojat, miten hyviä näistä hippijätskitikuista tulikaan! Ovat vieläpä täysin laktoosittomia, eläinrasvattomia ja lisäaineettomia.

Ensi kerralla kokeilen valmistaa näitä samoja puikkoja tuoreesta ananaksesta, jolloin lopputulos tuo toivon mukaan mieleen lempidrinkkini pina coladan :).

KOOKOS-MANGO-APPELSIINIMEHUJÄÄT

  • 1 kypsä mango (n. 500 g)
  • 2 dl kokoskermaa
  • 1 appelsiinin mehu
  • 2 tl kookossokeria (tai maun mukaan)

Poista mangolta kuori ja kivi. Yhdistä ainekset ja aja tasaiseksi massaksi  esim. sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Kaada massa mehujäämuotteihin ja pakasta.

Itse tein 4 puikkoa, mutta massaa jäi vähän yli. Luulenkin, että näillä määrillä syntyy noin 5-6 mehujäätä.

 

 

Kommentit (5)

Vierailija

Nam, onpa herkullisen kuuloinen ja näköinen jädetikku! mistä noita ihania jäätelömuotteja saa?

annemi / 52weeksofdeliciousness

Vierailija

Kiitos, kävinkin tässä välissä pyörähtämässä Citymarketissa ja nappasin paketin mukaan. Puutikut olisivat myös kyllä enemmän omaan mieleen, mutta aloittelen näillä :)

annemi 

Blogiarkisto

2013