Juhannuksen jälkeinen maanantai, tuhti turvotus, grilliruuan jättämä närästys, mitä-tänään-syötäisiin -ahdistus ja onks-pakko-kokata-mitään -känkkäränkkä. This is it.

En voi poistaa viikonpäivää kalenterista saati toimia närästyslääkkeenä, mutta ruuanlaitosta ahdistuneille ehdotan, että paistakaa lohta!  Tällä kertaa vaikka uunissa. Ja ehkä pinaatti-kermakastikkeella aateloitua. Rinnalle raikasta salaattia ja muutama kotimainen uuden sadon pottu. Ai että. Sillä on tämäkin maanantai pelastettu.

Helppo uunilohi pinaatti-kermakastikkeessa

  • 1 (n. 700g) lohifilee
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
  • 2 dl kermaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Huuhdo lohifile kylmällä vedellä. Nosta kala uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Kuumenna kerma. Lisää jäinen pakastepinaatti ja anna sen sulaa kerman joukkoon koko ajan hieman sekoitellen. Kaada kerma-pinaattikastike kalan päälle.

Paista pinaatti-uunilohta noin 30 minuuttia Tarjoile esim. salaatin ja uusien pottujen kanssa.

Kommentit (1)

Blogiarkisto

2013