Kesä on matkustelun aikaa. Pian pakkaamme taas kimpsumme ja kampsumme ja köröttelemme lapsuuteni kesien maisemiin itärajan vaaroille, susien ja karhujen keskelle. Luvassa on seitsemän tuntia leppoisaa automatkustamista Miehen ja Morriksen kanssa plus suunnitellut ja suunnittelemattomat pysähdykset. 

Vajaa vuosi sitten teimme saman reissun 9-kuukautisen Morriksen kanssa. Pitkä matka arvelutti. Viihtyykö vauva maisemia katsellen? Miten käy vaivalla vakiinnutettujen unirytmien? Kuinka kakkahommat hoidetaan tien päällä? Entäs ruokailut? Seitsemän tuntia on pitkä aika, jos matka ei sujukaan yhtä leppoisasti kuin suunniteltu. 

Kun jättää kellon kanssa kilpaa juoksevan arkiminänsä kotiin ja ottaa rennon lomahengailijan mukaan, on kaikki mahdollisuudet selviytyä roadtripistä vauvan kanssa kunnialla.

Kaikki ei tietenkään mennyt tarkkojen suunnitelmieni mukaan tuolloin ja tuskin tulee menemään milloinkaan, mutta tarvitseeko mennäkään? Kun jättää kellon kanssa kilpaa juoksevan arkiminänsä kotiin ja ottaa rennon lomahengailijan mukaan, on kaikki mahdollisuudet selviytyä roadtripistä vauvan kanssa kunnialla. Itse en tätä vielä viime suvena ihan täysin sisäistänyt, mutta ehkä jo tänä vuonna osaan jättää sisäisen pingottajani kotiin. Relax!

Tässä vielä viimekesäisen reissumme kohokohtia (hyvässä ja pahassa):

  • Tien poskessa vaihdettu kakkavaippa, jonka sisältöä onnistuttiin levittämään autoonkin.
  • Vilpitön ilo mukaan pakatuista kosteuspyyhkeistä (kts. edellinen kohta).
  • Vauvan hyvät unenlahjat auton hurinassa, jolloin sain hetkeksi unohtaa viihdyttäjäoppaan roolini.
  • Uudet mummot ja mammat, joille flirttailla huoltoasemilla. Kotikylän naiset on niin nähty. 
  • Kesä ja kärpäset. Lomafiilis.
  • Yhdessäolo. Autossa se on pakollista, kun ei pääse karkuunkaan.

​​​​

 

 

 

 

Kommentit (2)

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

aika ihailtavaa lähteä noin reissulle! Ja viime vuonna vielä alle vuotiaan kanssa. Aika rohkeaa! Mutta toisaalta, jos jättää tosiaan arjen unirytmit ja muut asiat mielestä ja nauttii vain matkasta, voi olla vapauttavakin kokemus. Ihanaa kesää teille! <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Minä, Morris, Mies ja Ms. 

Teemat

Instagram