Yhteistyössä Parisuhdekeskus Kataja Ry.

 

Käytiin miehen kanssa parisuhdeluennolla. Ei meillä mene huonosti eikä me olla eroamassa. Vaan haluttiin mennä! Tai no jos ihan tarkkoja ollaan, niin minä pyysin ja mies suostui.

 

Päätettiin yhdessä, että huolletaan suhdetta tässä pikkulapsiarjen myllerryksessä. Me tehdään se niin, että yritetään järjestää kahden keskistä aikaa säännöllisin väliajoin, pyritään muistaa toisen huomioiminen arjessa pienillä teoilla ja lisäksi ollaan käyty muutama kerta parisuhdeluennoilla. Minä niihin aina haluan lähteä, mutta mieskin saa niistä jotain irti. Omien sanojensa mukaan "ei ne niin pahoja oo" ja "kyllä niistä aina jotain jää käteen". Tyytyväinen vaimo ainakin!

 

Täällä asuinkunnassamme Sipossa luentoja järjestää Sipoon seurakunta yhdessä parisuhdekeskus Kataja Ry:n kanssa. Pyysin luennoitsijalta, että saisin kirjoittaa luennosta tänne blogiin ja hän suostui. Luennolla tarjotaan jotain pientä purtavaa, siellä seinän takana on järjestetty lastenhoito ja koko homma on meille ilmainen! Aivan huippu juttu sanon minä.

 

Tällä kertaa luennon teema oli minua erityisen lähellä. Nimittäin "Voimavaroja perheen arkeen". Luennoitsija haastoi meidät miettimään mistä arjessa saamme voimaa, mitkä on meidän voimavaroja. Entä tiedämmekö mistä puolisomme saa voimaa? Tiedämmekö saako hän sitä tarpeeksi? Onko arkemme järjestetty niin, että jaksamme? Minkä avulla jaksamme...

 

Sitten hän haastoi meidät pohtimaan panostusta parisuhteeseen ajankäytöllisesti. Kun hän esitti panostuksen tunneissa per viikko, tajusin, kuinka vähällä saa aikaan paljon. Ja mietin samalla, miksi siihen ei monestikkaan meinaa löytyä aikaa vaikka kyse on vain muutamista minuuteista?

 

 

Lopuksi luennoitsija muistutti, miten parisuhde vaatii lisäpanostusta lapsen syntymän jälkeen. Kuinka tulisi muistaa puhua pelisäännöistä, miten tässä uudessa tilanteessa suhdetta ehtii hoitaa. Mikä on meidän näköinen juttu, miten juuri me saamme parisuhteemme molempia tyydyttäväksi lapsiperhearjessa. Millaista "työtä" se vaatii, jotta jaksamme, jotta voimme hyvin, jotta olemme onnellisia?

 

 

Miten teillä huolletaan parisuhdetta pikkulapsiarjessa, vai huolletaanko?

 

 

kuva:stocksnap.io

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoittaja Anneli Komi on 37-vuotias äiti, vaimo ja yrittäjä. Hän on perustanut parisuhteen hyvinvointiin tarkoitetun Love365 - sivuston  (www.love365.fi) .

 

Anneli ei ole parisuhdealan asiantuntija, eikä ammattilainen, vaan kirjoittaa omiin kokemuksiin sekä lukemaansa kirjallisuuteen perustuen.

 

Hän keskittyy blogissaan jakamaan omia oivalluksiaan pikkulapsiarjen parisuhteesta, sekä antaa kokemusasiantuntijuuteen perustuvia vinkkejä, kuinka suhdetta ehtii hoitaa väsyneen ja kiireisenkin arjen keskellä.

 

Hän opiskelee täydentääkseen kaupallisen alan koulutustaan kognitiivisen lyhytterapian pätevyys-opinnoilla sekä Rakentava vuorovaikutus -ohjaaja- opinnoilla.

 

 

 

 

Blogiarkisto

2017

Instagram