Tuntuuko sinusta siltä,että ette puhu tarpeeksi parisuhteessanne?Ja kun puhutte,toinen ei kuuntele?Tai kuuntelee,mutta ei kuule.

Melkein aina kun juttelen ihmisten kanssa parisuhteesta törmään siihen,että parit eivät puhu keskenään. Viime aikoina olen kuitenkin oivaltanut,että siinä on kyse myös kuuntelemisesta. Että ei kuunnella siten, että oikeasti asettuisi toisen asemaan ja tunteeseen. 

Eräs tuttavani kertoi,että hän saattaa jutella miehelleen tuntikausia eikä tämä kuule sanaakaan. Uskon,että varsinkin pitkissä suhteissa tähän törmää usein. Miten ärsyttävää se onkaan! Minäkin huomaan usein toistavani miehelleni lausetta "kuunteliksää ollenkaan?". 

Rakkauskalenterissa on eräs tehtävä joka harjoittaa kuuntelemisen taitoa.

Tehtävä nimittäin kehoittaa toista osapuolta kertomaan jokin mieltä painava asia ja toista kuuntelemaan keskeyttämättä. Sen jälkeen kuuntelijaosapuolen on toistettava kuulemansa mahdollisimman tarkasti! 

Tuo tehtävä viimeistään paljastaa kuinka hyvin toinen oikeasti kuuntelee! :-)

Joten ehkäpä puhumattomuusongelma johtuukin kuuntelutaidoista? Kuka jaksaa aina puhua jos toinen ei kuuntele?

Kommentit (2)

Vierailija

Alkaa tuntua turhalta kun ostin kalenterin, kun useat tehtävät paljastettu täälläkin.

Love365
Liittynyt20.10.2016

Hei, Kiitos kommentistasi ja olen pahoillani, että tuntuu turhalta. Ja olet oikeassa, voin olla tarkempi blogipostauksissani, ettei tehtäviä paljasteta liikaa. Kalenterin ajatus on ilahduttaa siellä kotona, ihan fyysisenä tuotteena, ja muistuttaa tehtävästä joka päivä kun kalenteria katsoo. Siihen voi myös palata helposti aina uudelleen ja uudelleen silloin, kun siltä tuntuu. Mutta hyvä, että laitoit kommenttia ja toivon, että kalenterista on ollut tai tulee olemaan silti paljon iloa ja  että saatte sen tiimoilta ihania yhteisiä hetkiä <3 <3 <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoittaja on 37-vuotias kahden pienen lapsen äiti joka miettii miten säilyttää parisuhde molempia tyydyttävänä pikkulapsiarjen hulinassa. Alunperin omia tarpeitaan tyydyttämään kirjoittaja on luonut rakkauskalenterin, sekä palvelun nimeltä Love365. Nyt netissä toimiva, kaikille avoin palvelu tarjoaa arkisia, pieniä rakkausvinkkejä parisuhteeseen osoitteessa www.love365.fi. Tervetuloa lukemaan blogia ja ehkä saamaan sieltä itsekin vinkkejä kuinka tuoda jokaiseen päivään ripaus rakkautta pienillä, arkisilla teoilla.

Blogiarkisto

Instagram