Satu Tuomisto Comp: VauvaVau, tanssiteos vauvoille Hurraa!-festivaaleilla

Kuopukseni pääsi eilen elämänsä ensimmäiseen tanssiesitykseen. Hurraa!-festivaaleilla on jopa kaksi vauvoille tarkoitettua tanssiteosta. Me päätimme suunnata taidetalo Pikku-Auroraan Satu Tuomisto Compin VauvaVau-esitykseen.

Tunnelma VauvaVaussa on rento: esiintymistila on iso, pehmeä, rajattu alusta, jolla vauvat ja vanhemmat voivat temmeltää vapaasti. Vauvat saavat seurata esitystä omalla tavallaan: oman aikuisen sylistä käsin tai lähelle esiintyjiä mönkien. 

Ryhmän kaksi tanssijaa ja muusikko pitävät hallussaan esiintymistilan keskiosia. He tulevat lähelle vauvakatsojiaan, ottavat pieniin kontaktia liikkeen lisäksi ilmein, äännähdyksin ja musiikin keinoin. Näin vauvoista tulee enemmän kuin yleisöä, he ovat osa esitystä.

VauvaVaussa on otettu hienosti huomioon pienen ihmisen kiinnostuksen kohteet. Esiintymistilasta löytyy monlaisia värikkäitä tekstiilejä, joita voi killitellä ja tunnustella. Pieniä soittimia on ripoteltu vauvojen kosketeltavaksi. Esiintyjien vaatetus on asusteita ja kynsilakkoja myöten mietitty vangitsemaan pienten huomio. Musiikki on yksinkertaisen rytmikästä, sanoja esityksessä ei käytetä. 

Oman vauvani nautti VauvaVausta kaikilla aisteillaan. Siis myös makuaistillaan, mihin hänen ulottuvilleen jätetty marakassi tarjosi herkullisen mahdollisuuden. Tanssijoiden tempauksia ihmetellessään hän innostui itsekin soittelemaan. Olinpa kuulevinani hänen suustansa jopa jonkinlaista laulun kaltaista yninää. Ilmeistä päätellen lapsosen suosikkikohta tanssiteoksessa oli kuitenkin se, jossa hetki aikaisemmin sammutetut esiintymisvalot laitettiin takaisin päälle. Siinä riitti ihmettelemistä. 

VauvaVaussa käytetyt erilaiset valoelementit ovatkin selvästi pienten mieleen. Esitys hyödyntää muuten esiintymistilan omaa valaistusta, mikä Pikku-Aurorassa tarkoitti ikkunoista tulvehtivaa kevätaurinkoa. Näin ollen se sopii myös niille pienille katsojille, jotka eivät viihdy teatterisalin hämäryydessä. 

VauvaVaulla on Hurraa!-festivaaleilla esityksiä vielä lauantaina ja sunnuntaina, Stoassa ja Annantalolla. Lippuja voi kysellä suoraan taidetalojen lipunmyynnistä tai kokeilla onneaan ilmaantumalla paikalle ennen esitystä. 

Hurraa!-festivaalien jälkeen VauvaVaun voi nähdä ainakin 7.5. Malmitalossa Vaippakansan karnevaaleilla ja marraskuussa Sellosalissa. Toivotaan, että esityksiä tulee vielä lisää!

Tietoa mahdollisista uusista esitysajankohdista saa seuraamalla Satu Tuomisto Compin nettisivuja

Tekstin otsikkokuva blogiyhteisön etusivulla: Sanni Riihimäki

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Intohimoni on kulttuuri ja saan paljon iloa kirjoittamisesta. Vielä palavammin rakastan -14 ja -16 syntyneitä lapsiani. Tämän blogin tekstit syntyvät siellä, missä nämä minulle tärkeät asiat kohtaavat. Kirjoitan blogiini lastenkulttuurista, siis kaikesta siitä, mikä kiinnittää tehotouhottajan huomion, saa pienet tähtisilmät loistamaan ja pumpulajalat tanssahtelemaan.

 

Voit seurata blogiani myös Twitterissä, missä jaan vinkkejä tulevista lastenkulttuuritapahtumista.

Teemat

Blogiarkisto