Tarkoitus oli postailla Meidän päivä-postaus perjantaista, mutta ottaen huomioon miten heikossa hapessa vietin tuosta päivästä yli puolet, niin ei ole paljon siitä mainittavaa. Tsekkaillaan mieluummin viikonloppua kokonaisuutena. 

Perjantaina alkoi äidilläni ja minulla myyntiviikko itsepalvelukirpputori Akselissa. Tyyppi oli aamulla kerhossa ja mummu oli mummuilemassa Neidin kanssa. Edellisillan hinnoittelin tavaroita ja siinä kuluikin aika monta hetkeä enemmän, kuin olin ajatellut. Lasten nukkuessa perjantaina päikkäreitä tein seuraavan hinta-arkin valmiiksi tarkoituksena hakea se vielä illaksi ja hinnoitella toinen setti lauantaita varten.

Mutta sairastuinkin ykskaks yllättäen! Olin ihan varma, että olen sairastunut rankimman sortin vatsatautiin, mutta tauti paljastuikin sitten pahimman luokan migreenikohtaukseksi. Paino tipahti keveät 2,6 kg perjantain aikana ja vielä tänäänkin on ollut suht heikko olo. Ruoka ei maistu ja päädyinkin tässä lopputulokseen pyrkiä puhdistamaan kroppaa entisestään tulevan viikon aikana terveellisemmällä ruokavaliolla. Ja anopin sämpylöillä. :)

Perjantaina Tyyppi tuli myös pitkästä aikaa nukahtamaan äidin viekkuun. Taisi muksulla mennä pasmat hieman sekaisin, kun äiti vain katosi vaaka-asentoon makuuhuoneeseen. 

Lauantaina aamulla (ihanaa, että sattui olemaan lauantai!) aviomies oli kotona ja hoiti lasten aamutoimet. Sain itse nukkua pitempään. Yöllä nimittäin katsoin viimeisen kerran kelloa ja se näytti silloin 3.27. Tyypillä oli todellinen känkkäränkkä-aamu ja päädyimmekin aviomiehen kanssa siihen, että tabletti otetaan jälleen kokonaan pois, sillä se tuntuu olevan nyt se todella laukaiseva tekijä.

Meillä oli jonkin aikaa niin, että kahden - kolmen kiltin käytöksen päivän jälkeen Tyyppi sai pelata koripallo-aiheista peliä tabletilla. Pelaamisaika oli noin 20-30 min. Nyt kuitenkin on käynyt niin, että tuo tabletti koukuttaa itseensä varsin täysillä. Eli vaikka etukäteen on sovittu, kauanko saa pelata ja montako palloa heittää, niin raivari on täydellinen, kun tabletti pitää laittaa pois. Niinpä tabletti on parempi pistää kokonaan pois ja antaa mielikuvituksen kehittyä leikkien ja kautta. 

Aamupäivällä lähdimme viemään vähän lisää tavaraa kirppikselle. Tyyppi oli kuin takamuksiin ammuttu karhu ja kirppiksellä ollessa, lahjoin hänet Spotifylla ja Fröbeleiden Viidellä ilmapallolla sen aikaa, kun laitoin tavaroita myyntipaikalle. Bongasin viereisestä pöydästä myynnissä olleet Muumitalon ja muumilaivan yhteishintaan 5 euroa ja nappasin ne tietysti meille mukaan. Vähän trokaus-ajatuksin päädyin kuitenkin myymään nämä jo samana iltapäivänä eteenpäin 15 euron hintaan. 

Aviomies kävi Neidin kanssa ruokaostoksilla (~28 euroa K-Supermarket Mankkaa), sillä aikaa kun me olimme Tyypin kanssa kirppiksellä. Aviomies oli ostanut sellaiset mini-munkit yllätykseksi ja kotona tietysti Tyyppi sai omansa. Ai, mikä raivari syntyikään, kun selvisi, ettei Tyypille (kuten ei muillekaan) ollut, kuin yksi munkki!! "Mutta ei minulle riitä yksi!!!" Mistäs tällainen on nyt yht´äkkiä keksitty...? Tyyppi lähti lopulta raivarin saattelemana jäähylle. 

Kiukuttelu ja känkkäränkkäily jatkui oikeastaan siihen asti, että lähdettiin päikkäreiden jälkeen mummulaan. Lapset olivat yökylässä sunnuntaihin ja meillä aikuisilla oli pitkästä aikaa treffi-ilta. Tyyppi vaikutti kyllä melkoiselta kiukkupussilta vielä mummulaan jäädessäänkin, mutta ilmeisesti mummulla oli sitten kuitenkin ollut homma hanskassa varsin pätevästi. Lauantain irtokarkki-pussi (sis. 5 karkkia) siirtyi kyllä sunnuntaille vanhempien määräyksestä. 

Oma oloni oli kyllä edelleen aika heikkohappinen ja tajusin jossain vaiheessa, että jotain on pakko syödä. Kävimme Sellossa ravintola Retrossa, missä tilasin BLT Sandvichin (oli muuten tosi hyvää!) ja sain annoksesta syötyä about puolet. Sitten suunnattiin jammailemaan Sellosaliin Ricky Tick Big Bandin keikalle. Ja oli muuten huikee keikka!! 

Kotiin lähtiessä houkutti vähän ajatus jatkaa iltaa vielä 007 Spectren parissa, mutta väsymys vei voiton. Tänään aamulla heräsin 9.43 ja ulkona oli ihan pikkuisen valkoista siellä ja täällä. Aamupäivää vietin lasten kummitädin joululahjaa rakennellen ja äiti toi päivällä kassillisen tavaraa vielä hinnoiteltavaksi myyntipöytään. 

Muumitalon ja -laivan lisäksi kotiutin kirppikseltä Fisher Price-kirahvin palikoineen hintaan 1,50 euroa. Läksimme mummulaan syömään ja matkalla haimme nappiparistot, jotta pääsisin testaamaan pelittävätkö kirahvin äänet. Kotona sitten testattiin kirahvia ja hyvin toimii! Ja nämä kaksi leikkivät sillä yhdessä reilun puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. #pricelessmoment

Hintaa kirahville paristoineen tuli 9,48 euroa, mutta voisin kuvitella noiden paristojen kestävän ainakin meillä lelun eliniän verran. 

Sunnuntaina illalla saimme myös vahvistuksen Joulupukista!! Tyyppiä ei onneksi vielä(kään) yhtään kiinnosta jouluun liittyvä lahjatouhu. Tämä on tietysti vain ja ainoastaan hyvä asia ja varmastikin sellainen, joka tulee muuttumaan vuosien kertyessä. Tyypille on vanhempien toimesta jo ostettu pari lahjaa (Maatila-lautapeli sekä Nalle Puh-palapelit - taannoiset Kierrätyskeskus-löydöt click click) ja Neidille varmasti löytyy jotain mieluisaa. 

Kommentit (2)

Farmarinna

Varoituksen sana noista nappiparistoista. Luin yhden lehtijutun pikkupojasta, joka oli sellaisen nielaissut (oli ollut kaukosäätimessä) ja sen jälkeen vakavasti vammautui, melkein kuoli. Olen itse ollut sen jälkeen ihan neuroottinen niiden suhteen, en ole halunnut yhtään leluja joissa niitä on.

-pp_iida

Kiitos varoituksesta! Meillä on kaikki sellaiset lelut, joissa on paristoja varustettu ruuvillisella "paneelilla". Olen itse myös aika neuroottinen paristojen suhteen, joten sen vuoksi haluan, etteivät pienet sormet mitenkään päin saa leluista paneeleja irti. Meillä myös teipataan käytettyjen paristojen molemmat päät kierrätystä varten.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram