Eilen vietin vapaailtaa ystäväni Tiian kanssa. Sain nimittäin tuossa pari viikkoa sitten kutsun Uusioperh(s)e-näytelmän juhlanäytökseen Aleksanterinteatteriin. Tämä Kiti Kokkosen käsikirjoittama ja Outi Mäenpään ohjaama näytelmä palkittiin eilen Suomen Uusperheiden liiton Vuoden Uusperhe teko-tunnustuksella. 

Kuva: Matti Rajala / Komediateatteri Arena

Kuva: Matti Rajala / Komediateatteri Arena

Näytelmän juoni lyhykäisyydessään on seuraava: neljä toisilleen ennestään tuntematonta ihmistä kokoontuu uusperheiden tukiryhmään kertomaan omista haastavista elämäntilanteistaan uusioperheissään. Paikalla on kaksi äitiä (Elina -Kiti Kokkonen ja Meri -Ella Pyhältö), yksi isä (Kimi -Paavo Kerosuo) ja ryhmän vetäjäksi ryhtyvä iältään vanhempi rouva Aulikki (Titta Jokinen). Aulikki ei elä uusioperheessä, vaan on hakeutunut ryhmään ennaltaehkäisevin ajatuksin pelätessään tyttärensä eroavan miehestään ja ajautuvan uusioperhe-elämään. 

Viikottaisissa tapaamisissa tukiryhmän jäsenten kesken esiin nousee erilaisia näkökulmia kunkin perhe-elämään. Näyttelijöiden erittäin toimivat tulkinnat ja hyvin yhteen hiileen-puhaltava kokonaisuus mahdollisti katsojalle (vanhempana) samaistumisen roolihahmoihin. Hillittömän hauskia hetkiä, mutta myös muutama vakavaksi vetävä minuutti. Kuvattuna sellaisia tilanteita, joita voi seurata ulkopuolelta, mutta joihin ei itse haluaisi ikinä joutua. 

Eilinen näytös oli tämän vuoden viimeinen. Ensi vuonna on Tampereella tulossa muutama esitys ja Helsingissä ainakin yksi esitys tulossa. Suosittelen ehdottomasti! 

Aleksanterinteatteri on mielestäni kaunis teatteri. Tämä oli ensimmäinen kerta (toivottavasti ei viimeinen), kun olin kyseisessä teatterissa. Teatterirakennus on valmistunut vuonna 1879 ja se sijaitsee Bulevardilla. Salissa on noin 500 istumapaikkaa. Sen verran on todettava, että istuinrivistöt eivät ihan hirveän paljon kohoa salissa taaksepäin mentäessä. Mikäli (komea...) Jussi Lampi olisi istunut edessäni eikä takana, niin olisi saattanut jäädä näyttelijöiden työstä iso osa näkemättä.  

"Kooltaan teatteri ei todellakaan ole suuri, mutta siisteyden, koristelun ja mukavuuksien puolesta sitä voi pitää täysin mallikelpoisena. Sekä ulkoa, että sisältä se muistuttaa hoviteatteria; se on yhtä miniatyyrimäinen ja upea." -Pietarin keisarillisen teatterin näyttelijä Aleksandr Nilski vierailullaan Helsingissä kaudella 1889-1891 (lähde täällä: click click)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram