Päivitin blogin "kannen". Mitäs tykkäätte?

Taannoin, kun postasin noista Kierrätyskeskuksesta tekemistäni löydöistä (click click), UNOHDIN postauksesta useammankin löydön. Nappasin niistä kyllä kuvat ja kaikkea, mutta unohdin sitten täydellisesti niiden olemassaolon. Ihan oikeasti, välillä ihmettelen, että miten nollissa ja tyhjäkäynnillä aivotoiminta ja muistikapasiteetti tällä hetkellä onkaan! Mielenkiinnolla odotan millaisen pään uudelleenkäynnistymisen töihin paluu muutaman viikon päästä tuleekaan vaatimaan. Toivottavasti löytyy pitkiä piuhoja työpaikalta. 

Ostan Kierrätyskeskuksesta paljon lautapelejä ja kirjoja. Välillä tosin ihmettelen kirjojen hinnoittelumenettelyä, kuten blogin Facebookissa aiemmin kirjoitinkin. Monessa kohdassa eri nimin omistettu (suloisesti kylläkin) Kunnaksen pieni kirja (Riku, Roope ja Ringo) oli hinnoiteltu 4 euron hintaiseksi. Tuo aivan ihana kurkistusluukuin ja pop up-kuvin kuvitettu Bambi-kirja kustansi puolestaan yhden euron. Niinpä Kunnas jäi hyllyyn ja Bambi kotiutui meille. 

Ei ole Uppo-Nallen (ja Nalle Puhin) voittanutta, joten Uppis-kirjojen varalta pidän silmät aina kirppis- ja Kierrätyskeskus-kierroksilla auki. Kerään lapsille myös Disneyn Satuklassikot- ja Satuaarteet-kirjoja ja tuo samainen Kaunotar ja Hirviö-kirja on aikoinaan ollut itselläni. Satukirjat kustansivat Kierrätyskeskuksessa yhteensä 4 euroa.

Viimeksi Kierrätyskeskus-visiitillä oli mukana koko perhe, kun huhuilin ensin Fb-kirppiksillä Tyypille sopivia palapelejä ja niitä löytyikin oikein mukavasti lyhyen ajomatkan päästä. Palapelien hakureissulla piipahdimme viemässä kassillisen leluja kiertoon Kierrätyskeskukseen ja kurkkaamassa josko palapelejä löytyisi myös tuolta. Kaksi pientä Mauri Kunnas-palapeliä löytyi 0,50 euron yhteishintaan ja mukaan lähti myös tämä aivan ihana etsi ja kurkista-luukkukirja (3 euroa). 

Yksi parhaita löytöjä Kierrätyskeskuksesta on myös ollut tämä Fisher Price Great Adventures-sarjan Wild Western Town-leikkisetti. Mukana oli enemmän ja vähemmän kuluneita hahmoja (muutama on jo päätynyt sekajätteen joukkoon) ja hintaa koko setillä 3 euroa. Siis 3 euroa... Olihan tuo likainen, kuin mikä, mutta helppo puhdistaa ja on muuten sekä Neidin että Tyypin ehdoton suosikki. 

Tämä itse asiassa herättää itsessäni omia lapsuuden aikaisia muistoja, kun muksuina leikimme muun muassa Fabuland-hahmoilla Fisher Price Village-taloilla (tällaisilla: click click). Sen puolesta tämä onkin kokoluokassaan erinomainen, sillä tänne mahtuvat seikkailemaan niin Duplo-ukkelit, kuin Playskool-hahmotkin. 

Vielä viimeinen, jos jaksatte. :) Kuten olen monesti kirjoitellut, niin meillä touhutaan paljon Legoilla. Tyyppi tykkää ihan älyttömästi leikkiä Lego-hahmoilla. Ja skeittaus: sehän on ollut jo pitkään Tyypin mielestä ehkä siisteintä ikinä! Kierrätyskeskuksessa oli myynnissä sormiskeiteille tarkoitettuja ramppeja ja reilejä. 

Rampeilla ja reileillä oli hintaa 0,50 euroa kappale. Ja kokonsa puolesta ne ovat aivan täydellisiä Lego-minihyypille! Nämä ovatkin ehdottomasti Legojen parhaat puolet: ovat niin muunneltavissa eri leikkeihin. Nihtisillan Kierrätyskeskus-tavaratalon kassojen luona on muuten iso laatikko, jossa roikkuu lappu: Lego-pussit 2,50 euroa. En vain ole kertaakaan tainnut nähdä tässä laatikossa ainuttakaan Lego-pussia myynnissä. 

Kommentit (8)

Ninna

Kiinnostaisi lukea juttu lelujenne säilytysratkaisuista. Mihin ihmeeseen mahtuu noin hitsisti tavaraa lapsille? :)

allikalliolla

Heh. Samaa pohdin minäkin, mihin saat kaiken mahtumaan vai laitatko toisesta ovesta kiertoon sitä mukaa kuin uutta tulee? Mutta. Ihania löytöjä. Ja hauska "kansipäivitys", tuttu ja silti uusi.

Iloa viimeisiin vapaapäiviisi ennen kuin kuin työ nielaisee... ;) Hämärästi muistan, että muutos kotiäitiydestä työssäkäyntiin vaatii aikansa. 

-pp_iida

Kiitos rohkaisusta töiden paluun suhteen! Ja kiva kuulla kommenttia myös kansikuvasta. ♥
Olen tosiaan aikamoinen kierrättäjä, eli monesti sitten sellaiset lelut, jotka eivät selvästi enää kiinnosta, lähtevät kiertoon. Mutta teenpä tästä teille postauksen. :) Monissa lapsiperheissä tuntuvat lelujen säilytys kiinnostavan. Saattepa samalla kurkistuksen lasten huoneisiin.

Judie

Mahtavia löytöjä olet tehnyt! Kirjat on hinnoiteltu niin laidasta laitaan, että joskus tekee kyllä nappilöytöjä!

Meilläkin tuossa lähikunnan kirpputorilla oli tuo Fisher pricen länkkäritalo 5e, mutta siinä ei tullut yhtään hahmoa mukana, joten jätin sen sinne. Kiitos skeittiramppi vinkistä tulevaisuuden varalle :)

-pp_iida

Meillä tosiaan tuolla villin lännen talossa majailevat tällä hetkellä kaikki muut paitsi ne mukana tulleet hahmot. =D Ja noi skeitti-rampit ja -reilit on kyllä ihan huippuja niin isänsä, kuin pojankin mielestä. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram