8.12: Tyypin huoneesta kuuluu: ”Minä en halua enää nukkua!”

8.13: Kuuluu miten Tyyppi avaa oman huoneensa oven, avaa pikkusiskon huoneen oven ja alkaa joka-aamuinen viitisen minuuttia kestävä pikkusiskon kikattamis-hassutus.

8.19: Tyyppi tassuttaa meidän makuuhuoneeseen ja tiedustelee olemmeko nukkuneet hyvin ja näkikö äiti unta nokkosista.

8.23: Käyn nappaamassa pinniksessä Ammu-kaverin kanssa leikkivän Neidin aamutoimiin. Vaipanvaihto, hammaspesu, päivävaatteet (pinkkiä, kuinkas muuten…?) ja alakertaan aamupalalle. Mietin voisinko käyttää Paholaisen salaattia tänään savulohi-riisipaistoksessa punaisen curry-tahnan tilalla.

8.42: Aviomies syöttää Neidille aamupalaa, juon aamukahvia ja luonnostelen Tyttäreni maanjäristys-postauksen (click click). Tyyppi syö myös aamupalaa ja kysyy saako auttaa äitiä tietokoneen kanssa. Yösähköllä pestyt pyyhkeet kuivausrumpuun ja rumpu päälle.

9.12: Postaus on viimeistelty, Tyyppi ja Neiti touhuavat olohuoneessa yhden Mimin ja Kukun säestäessä taustalla. Ulkona on upea auringonpaiste ja Tyypille on luvattu retki juoksuradalle. Tyyppi fanittaa Usain Boltia (ei vähiten äitinsä ansiosta :) ) ja olemme sopineet, että kunhan on aurinkoinen päivä, niin lähdetään katsomaan missä se Bolt oikein juoksee. Kunpa Bolt juoksisikin Leppävaaran urheilupuistossa!

9.38: Neidille vaipanvaihto ja ulkovaatteet päälle. Tyypille ja Neidille mukaan rasiallinen viinirypäleitä ja pari vesipulloa. Tyyppi käy isin kanssa viemässä roskat sillä aikaa ja saan loistavan ajatuksen ottaa Neidille taaperokärryn mukaan! Isi sammuttaa kuivausrummun siksi aikaa, kun olemme poissa kotoa.

9.50: Autolla Leppävaaran urheilupuistoon. Tyyppi on niin innoissaan, että hyvä kun malttaa istua paikoillaan. Suu käy lakkaamatta.

10.05: Urheilupuistossa! Neiti tassuttaa menemään taaperokärryn kanssa pitemmän matkan, kuin kuluneen kahden viikon aikana yhteensä. Tyyppi juoksee isin kanssa 800 metriä ja hyppii ”hiekkalaatikolle” pituutta. Urheilupuistosta mennään vielä leikkimään vähäksi aikaa Angry Birds-puistoon.

11.20: Päätetään suunnata lounaalle McDonaldsiin. Tyyppi on ollut muutaman päivän ajan jälleen super-ihana oma itsensä ja kiukuttelu + uhma-ahmailu on ollut huomattavasti vähäisempää. Toivottavasti siis tämä viimeisin uhma-vaihe on jälleen menossa ohi.

12.22: Neiti söi Mäkkärissä ainoastaan viinirypäleitä, joten hän syö kotona vielä annoksen kasvissosekeittoa lounaaksi. Laitan koneellisen pyykkiä pyörimään. 

12.35: Olen ostanut Tyypille uudet kuravaatteet Ellokselta ja jäbä testaa niitä nyt yhdessä fleece-haalarin kanssa. Sadeasu on loistava, fleece-haalari koossa 104 on hieman iso. Soitan anopille ja tiedustelen josko hän piipahtaisi tänään asioilla Sellossa ja kävisi katsomassa olisiko Sembalo-haalaritarjous vielä voimassa ja löytyisikö haalaria koossa 98 cm.

12.48: Neiti lähtee päikkäreille ja nukahtaa muutamassa minuutissa.

13.01: Tyyppikin lähtee päikkiksille ja on niin väsynyt, ettei jaksa kiivetä portaita. Unta ei tarvitse montaa hetkeä houkutella. Keitän kupillisen kahvia ja alan luonnostella tätä ja erästä toista postausta.

14.22: Tyyppi huutelee huoneestaan ja käyn ilmoittamassa ettei vielä ole aika herätä. Tyyppi onkin sen näköinen, että vielä uni maistuu.

15.17: Totean ettei Paholaisen hillolla voi korvata punaista curry-tahnaa. Aviomies lähtee päikkäreiltä heränneen Tyypin kanssa kauppareissulle. Tyyppi on innoissaan, sillä kauppareissulle lähdetään pyörällä.

15.26: Neitikin herää päikkäreiltä. Vaipanvaihdon jälkeen leikimme prinsessalinnalla ja TIP:llä (Tosi Iso Puh).

15.56: Neidille välipalaksi banaania, jogurttia ja marjasosetta. Leikimme leikkikeittiössä ja hetken päästä Neiti jatkaa touhuja ja lataan samalla leluista myyntiketjun Facebook-kirppikselle. Miten meillä onkin niin paljon leluja…?

16.28: Tyyppi ja isi tulevat kotiin. Alan laittaa ruokaa, tänään syödään päivälliseksi savulohi-riisipaistosta. Tyyppi auttaa ruoanlaitossa ja lupaa maistaakin, mutta syö itse päivälliseksi edellispäivän nakki-couscousia.

17.17: Siivoan keittiötä, lapset touhuavat olohuoneessa ja aviomies katsoo futista.

17.49: Anoppi soittaa: Jesper Juniorista löytyi fleece-haalari koossa 100!

17.56: Neidillä on tänään kylpypäivä. Tyyppi katsoo samalla jakson Muumilaakson tarinoita. Lisään muutaman lelun myyntiketjuun. Tyypilläkin on kylpypäivä, mutta vasta Neidin jälkeen.

18.24: Tyyppi kylpyyn. Laitan samalla pyykit. Alakerrasta kuuluu Neidin kikatus iltapuuroa syödessä.

19.03: Tyypille iltapalaksi viipale Real-leipää ja viinirypäleitä. On kiva, kun Tyyppikin syö nykyään iltapalaksi muuta, kuin karjalanpiirakoita. Neiti iltapesulle ja nukkumaan. Muutama hassutus ennen, kuin Neiti kierähtää kyljelleen ja nukahtaa.

19.26: Äidin vuoro lukea tänään Tyypille iltasatu. Tyypillekin muutama hassutus-mömmötys ja hyvää 

yötä. Äidin oma aika -) suihkuun!

20.03: Aviomiehen hiusten vaalennus-operaatio ja telkkarista korista. Luonnostelen tätä postausta.

21.00: Vuokrasimme Avengers: Age of Ultron-leffan eilen ja katsomme sen loppuun.

22.12: Sunnuntai alkaa olla nyt paketissa. Takana paljon ulkoilua ja lepoa. :) Voimia kerätty uutta viikkoa varten. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram