Vietimme tätä viikonloppua osittain surullisin mielin, sillä rakas isotätini (ja kummitätini) haudattiin eilen. Lapset olivat hoidossa appivanhempien luona ja me ajoimme aviomiehen kanssa Haminaan. Hautajaiset toimitettiin Ristiniemen siunauskappelissa. Ehdimme paikalle hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua ja kävelimme jonkin aikaa hautausmaalla. Sää oli aivan mielettömän upea ja aurinko lämmitti. Oli kaunis päivä sanoa hyvästit. 

"Me kutsumme häntä, mutta hän ei käänny enää. Hän on matkalla lapsuutensa metsiin, sinisen kukan ja kultaisen syksyn maahan. Siellä laulavat toisenlaiset linnut." -Sirkka Turkka

Olen pienenä tyttönä viettänyt monta kesäloma- ja hiihtolomaviikkoa mummin ja vaarin luona. Kummitätini (mummini sisko) asui toisen siskonsa kanssa viereisessä talossa. Sinne oli siis varsin lyhyt matka pyyhältää puutarhojen poikki syömään herneitä, mansikoita, ruisleipää ja katsomaan Viidakkokirjaa tai Sound of Music:ia VHS-kaseteilta.

Ja leikkimään maatilalla. Tämä maatila on eräs lapsuuteni kiintopiste ja rakkaimpiin muistoihin kuuluu monta tällä leikittyä hetkeä. 

Olen lainannut kuvat pinkistä blogista.

Elokuussa 2011 odottaessani Tyyppiä, vierailimme isotätieni luona ja tuolloin sain suureksi ilokseni viedä tämän minulle niin rakkaan maatilan kotiin. On ihanaa, että nyt omat lapseni saavat leikkiä tällä. Ikäänkuin pieni ja rakas pala minulle niin tärkeitä ihmisiä siirtyisi konkreettisen muiston kautta omille lapsilleni. 

Muistaakseni viime helmikuussa, olin Akselissa kirppiskierroksella. Tein löydön, jonka samantien nappasin koriin. Ja jonka Neiti sai avata 1-vuotislahjana:

Neidin 1-vuotissynttärilahja on vuodelta 2008 ja kyseessä on päivitetty versio tästä vuodelta 1967 peräisin olevasta maatilasta. Taapero-versio on nyt valjastettu Neidin leikkeihin ja retro-farmi odottaa Tyypin huoneen yläkaapissa rauhallisempia leikkiaikoja. 

41 vuodessa hahmot ovat pysyneet ihastuttavan samanlaisina. Pyöreyttä hahmot ovat kyllä saaneet lisää. Ovat tainneet siis olla ruoka-aikaan kotona. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram