Uusi talouskuukausi käynnistyi perjantaina. Kirjoittelinkin tuonne blogin Facebook-sivulle, josko marras-joulukuun seurannassa onnistuisin (ainakin yrittäisin) tehdä tarkempaa seurantaa siitä, mitä ruokia tuleekaan kokkailtua niistä aineksista, jotka kaupoista tulee kotiin kannettua. Kirjailisin samalla ylös vähän arviointia siitä minkä verran kotiruoan kokkailu maksaa. 

Blogin Facebook-sivustolla on käynnissä arvonta, sillä sivuston tykkääjien määrä ylitti vastikään 200 rajan. Arvontaan on mahdollisuus osallistua Facebook-sivustolla (tarvitset tähän FB-tunnukset) 22.11.2015 saakka ja tästä löytyy linkki: click click!!

Perjantaina tein ruokaostoksia Neidin kanssa Lidl:ssä Tyypin kerhoillessa. Kuittiin kirjautui loppusummaksi 36,30 euroa ja kuitista löytyy suht paljon hevi-osastoa, sillä syystä tai toisesta näiden kg-hinnat (kotimaisia tai ei) ovat S-ryhmää edullisempia. Perunoita, banaania, paprikaa, tomaattia, kurkkua, jääsalaattia, porkkanaa... Lidl:ssä ostoskärryyn kertyi myös leikkeleitä ja salamitanko ja valmisruokana Tyypin pitkään toivomia pinaattilettuja. 

Lauantaina kävimme sitten Prismassa tekemässä isommat ostokset, kun ihan kaikkea ei Lidl:n valikoimissa ole. Kuten Dolce Guston kahvikapseleita, Knorr Family-kokoista lasagne-paketti, 1,5 litran Valio Arkimaitoa ja HK:n nitriitittömiä Viikarinnakkeja lapsille. Kärryyn löysi tiensä myös ainekset fajitaksiin, josko saisimme tiistaina päivällisvieraita. Tyyppi sai katsoa jakson verran Jakea ja merirosvoja. 

Tulin huomanneeksi, että Atria Kunnon naudan jauheliha (400 g) hinta 3,55 € oli pudonnut Lidl:in Rotukarjan naudan jauhelihan 3,69 € / 350 g alapuolelle. Eli mieluummin bonukset kotiin näistä muutamistakin euroista. Vähän alkoi kyllä itseäkin naurattaa, että muistan kyllä aika hyvin ulkoa ne Lidl:in tuotteiden hinnat, joita useasti ostetaan. Hintavertailu on siis aika helppoa.

Prismassa oli tarjouksessa (6,49 €/kg) myös porsaan marinoimaton sisäfilee, joita kärryyn päätyi kaksin kappalein. Toinen pakastimeen ja toisen ajattelin kokeilla kokkailla uunissa lohkoperunoiden kanssa. 

Yhteensä Prisman ruokaostokset rokottivat budjettia ~100 euroa. Uusi tiskiaineen suihkupullo nimittäin jätettiin talousbudjetin ulkopuolelle. Budjettia on jäljellä 413,70 euroa. 

Sitten mitä ollaan tänään ja eilen kokkailtu. Eilen tein pitkästä aikaa tomaattista jauheliha-perunavuokaa (resepti: click click!!) Laskeskelin, että vuoan kustannukset olivat noin:

  • 0,50 € / perunat 700 g + jauheliha 3,55 € / 400 g + tomaattikastike 3 € / 6-7 dl + mausteet, voi, sipulit ~2 euroa = ~9-10 euroa ja riittää meidän perheessä ainakin kahdeksi päiväksi.  Jauhelihan osalta olisi helppo säästää käyttämällä osaksi soijarouhetta tai esimerkiksi Kotimaista-tuoteperheen jauhelihaa (2,94 €/400g).  

Tänään maanantaina tein kattilallisen hätävara-keittoa (resepti: click click!!) Tämän kustannukset laskeskelin seuraavasti: 

  • 0,20 € / perunat 300 g + porkkanapussi 0,74 € / 750 g + sipulit 0,16 €/ 150 g + mausteet, oliiviöljy ~1 euro = ~2,10 euroa. Keittoa valmistui noin 2,5 litraa. Vertailun vuoksi todettakoon, että Valio Violan Kasvissosekeitto 0,5 litraa maksaa Prismassa 3,72 € sisältäen kermaa, selleriä, fenkolia ja keitossa on 50% kasviksia. Vähän eri juttu tehdä itse. 

Kommentit (3)

Johanna Tiukilla -blogista

Minulla on ihan samat ajatukset. Eli entistä tarkemmin yritän pureutua siihen, mitä ruokaa tulee tehtyä ja paljonko se oikeasti maksaa.

-pp_iida

Moikka Johanna! Mä luenkin edelleen sun blogia ja on kiva, kun kirjoitat saman aihealueen ympäriltä.

mira l.

Tämmöiset ruokaostospostaukset ovat mielenkiintoisia! 

Me käydään useita kertoja viikossa kaupassa ja yritän etsiä aina tarjouksia, jolloin voi ostella monipuolisesti kaikkea eikä summa välttämättä nouse mahdottoman korkeaksi. En siis tee varsinaisesti kauppalistoja, vaan kaupassa katson, että mitäs nyt syötäisiinkään... jos esim. nyt on kurpitsaa tai vaikka jauhelihaa tarjouksessa, ostan niitä ja seuraavalla kauppakäynnillä vaikka lehtikaalia ja lohta, jos niitä saa juuri silloin halvalla jne. :D (Toki siis on myös asioita, joita ostetaan, oli ne tarjouksessa tai ei.)

Mun blogissa on vähän kaikenlaisia ruokapostauksia, tässä kuvattuna joitakin meidän ruoka-annoksia. http://ihmetellen-kummaa.blogspot.fi/p/vinkkeja-arkiruokiin.html

Ps. Pinaattilettujakin on helppoa tehdä itse, jos vaikka haluaa lisäaineettomina. ;) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram