Lakkasin ostamasta broilerpyöryköitä ja kananugetteja, kun selvisi että Suomessa näiden valmistuksessa saa käyttää muun muassa kanannahkaa ja kamaraa, myös kieltä, sydäntä, maksaa, munuaisia, keuhkoja, aivoja… Ostin jonkin aikaa pakastimeen Lidl:stä fileestä tehtyjä kananugetteja. Sitten kerran eräästä nugetista tuli vastaan pala luuta, joka onneksi oli omalla, eikä Tyypin lautasella. Lidl hoiti reklamaation mallikelpoisesti ja kyseessä oli varmastikin yksittäistapaus, mutta eipä enää tehnyt mieli ostaa noitakaan nugetteja.

Kananugetit ovat kuitenkin aika monen lapsen suosikkiruokaa ja kukapa ei tykkäisi perinteisestä kanakorista? Nugetit on todella helppo onneksi tehdä itse. Itse paistan kerralla yleensä 600 grammaa –  kg:n verran fileitä nugeteiksi, jolloin riittää myös pakastettavaa.

Ostan yleensä hunajamarinoituja fileitä, koska kg-hinta on edullisempi, kuin marinoimattomissa. Huuhtelen marinadin pois kylmällä vedellä ja painelen fileet talouspaperilla kuiviksi.

Nugetteja varten tarvitset:

  • 600 g broilerin rintafileitä
  • 2 kananmunaa
  • ~2 dl korppujauhoja
  • ~1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 tl broilerimaustetta
  • Flora Culinessea paistamiseen

Huuhtele tarvittaessa marinadi pois fileistä ja leikkaa fileet paloiksi. Yhdestä fileestä tulee 3-5 palaa. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja sekoita haarukalla sekaisin. Kaada korppujauhe yhdelle isolle lautaselle ja vehnäjauho toiselle. Sekoita vehnäjauhon sekaan broilerimauste. Itse käytän Santa Marian broilerimaustetta. Se on mielestäni parempaa, kuin esimerkiksi Meiran vastaava.

Pyörittele leikattu filee-pala jauho-mausteseoksessa, kasta sen jälkeen kananmunaan ylt´ympäriinsä ja lopuksi korppujauhoihin. 

Kuorrute palaa helposti, jos pannu on liian kuuma. Itse kypsennän pannulla miedolla lämmöllä noin 3-4 minuuttia per puoli kannen alla. Näin kanasta tulee mehevää ja nugetin kääntely varmistaa sen, ettei kuorrute pääse palamaan. 

Broilerimauste sisältää aika paljon suolaa, joten sen voi halutessaan tietysti korvata myös esimerkiksi paprikajauheella ja curry-jauheella. Voin melko varmasti luvata, että kun nugetit tekee itse, ei niitä einesversioita enää tule ostoskoriin nakanneeksi. 

Hyvää ruokahalua!

Kommentit (2)

Vierailija

Suosittelen kokeilemaan myös uunissa tehtyjä nugetteja, tulee vielä vähemmällä vaivalla ja  ovat terveellisempiä :) Itse olen pyöritellyt joskus kanafileepalat tortillasipseistä tehdyssä murskassa, jogon on lisätty juustoraastetta ja mausteita, kanat olen marinoinut sitä ennen yön yli piimässä. Aivan mahtavan makuisia, suosittelen :) -J

-PP

Kiitos vinkistä. Aivan varmasti testaan! Tuo piimä-marinointi tekee varmasti kanaan hyvän ja pehmeän maun.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram