Välillä arjessa tulee vastaan sellaisia tilanteita, etten tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Ajattelin jakaa teille muutaman näistä kaaosmaisista hetkistä, kun tilanne melkein luisuu näpeistä, mutta pysyy sitten kuitenkin hallinnassa. Ja näissä hetkissä pääsette sitten samalla kurkistamaan miltä meidän lapsiperheen koti näyttää. 

Keskiviikot ovat meillä hieman haastavia, sillä Tyypillä on kerhoa 12.30-15.30 eikä päiväunia nukuta. Aamuisin kuitenkin pitäisi jotain aktiviteettia aina olla, sillä muuten Tyyppi käy kiinteistöön käsiksi. Toissapäivänä lapset nukkuivat varttia vaille yhdeksään. Aamupalan jälkeen lähdettiin käymään ruokaostoksilla Prismassa ja jotenkin kummasti aikaa hujahti niin paljon, että aikamoisella kiireellä ja sähellyksellä hoituivat lopulta lasten lounaat ja Tyypin vieminen kerhoon. 

Tultiin siis kauppareissulta kotiin ja aikaa ennen kerhoon lähtöä oli sellainen reilu puoli tuntia. Lämmitin lapsille lounaaksi tonnikala-lasagnea ja samalla kiireessä yritin ehtiä tyhjentää kauppakassit. Syömisrumbaa helpottanee, kunhan Neiti alkaa itse syömään. Ehdin tyhjentää kylmät ostokset jääkaappiin, syöttää Neidin, pakata Tyypin eväät, vaihtaa Neidin vaipan, auttaa Tyyppiä pukemaan sadevaatteet päälle, Neidille hupparitakki ja kengät ja kiitää ovesta ulos lasten kanssa. Kerhoon ehdittiin minuutti myöhässä. Kotimatkalla käytiin vielä tekemässä ostoksia Lidl:ssä (mm. kotimaiset tomaatit ja kurkku 1,65 €/kg – Prismassa 2,95 €/kg) ja kotona puoliksi unessa oleva Neiti päikkäreille.

Sitten ehdin vilkaista ympärilleni. Eteisessä Prisman ostoskassit. Keittiössä Lidl:in ostoskassi ja lounaan ja aamupalan jäljiltä neutronipommin räjähdyksen jälkitila. 

Välikommenttina: jes, löysin tältä alustalta mahdollisuuden vaihtaa kuvien asetuksia, joten saattaa olla, että jatkossa kuvat tulevat vähän eri tavalla sijoitettuina paikoilleen! Jes, jes, jes. Näin sitä oppii uusia juttuja. 

Vähän oli kyllä sellainen olo, että voi apua, mikä homma edessä. Kuitenkin aamuvuoro lasten kanssa oli takana ja mieli teki kellahtaa sohvalle kirjan ja kahvikupillisen kanssa... Eipähän keittiö kuitenkaan itsestään siivoa itseään ja aviomieskin oli töissä. Joten toimeen!

40 minuuttia myöhemmin.

Siivoaminen on terapeuttista, kun tehdyn työn jälki näkyy aina heti. Mutta on se myös niiiiiiiiin raivostuttavaa! Haaveilen ruokapöydälle vaaleansinisistä silikonisista Pilvi-tableteista, mutta hieman tuo 14 euron kappalehinta hirvittää. Josko niitä vaikka Joulupukilta toivoisi. :)

Mutta siis, hallittu kaaos 1.0! Katsotaan ensi viikolla onko luvassa hallittu kaaos 1.1 vai hypätäänkö suoraan versioon 2.0. :) 

Muistuttelen vielä näin viikon päätteeksi osallistumaan jouluiseen arvontaan: click click -) kommentoi ja olet mukana Kodin Kuvalehden joulunumeroiden arvonnassa!

Kommentit (2)

Kotiinpaluu

Ihanaa, tämä on sitä todellista lapsiperheen arkirealismia! Kiva nähdä kuvia, jotka eivät ole vain sitä siloteltua pintaa. Muillakin on siis tällaista kuin meillä! :)

-PP

Kiitos!! :) Mielestäni netti on pullollaan blogeja super-siisteistä, valkoisista ja kiiltävistä kodeista, joissa asuu lapsia. Mietin aina niitä kuvia katsoessani, että missä ne elämisen jäljet ovat. On kiva tuoda esiin juuri sitä "oikeaa elämää ja kotia", ei aina kiiltokuvia ja mikä tärkeintä, näyttää että sekamelskakin on sallittua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram