Meillä pelataan paljon. Lautapelejä. 

Lapsi on varsin helppo saada tyytyväiseksi, hiljaiseksi ja pysymään paikoillaan tabletin tai älypuhelimen peli-sovellusten avulla. Meilläkin oli aikaisemmin tabletti, jolla Tyyppi sai jonkin verran pelailla. Jokaisen kerran, kun pelaaminen piti lopettaa, syntyi kuitenkin hillitön itku-potkuraivari. Eikä auttanut vaikka kuinka sovittiin etukäteen kauanko tai montako peliä/palloa/kierrosta saa pelata. Niinpä (onni onnettomuudessa) Tyyppi tiputti uudenvuodenaattona tabletin eteisen lattialle ja se hajosi. Eikä meille osteta uutta.

Se, miten koukuttava tabletti tai älypuhelin peleineen voi olla pienelle tai vähän isommallekin, on oikeasti jopa pelottavaa. Nykyään Tyyppi saa ”leikkiä” äidin tai isin puhelimella silloin, kun on välttämätöntä saada jäbä viihtymään ja pysymään paikoillaan esimerkiksi parturi-käynnin aikana. Myös isovanhemmat saavat hemmotella ja tarjota Tyypille pelihetken halutessaan.

Mutta silti meillä pelataan paljon. Jopa Tyypin lego-ukkelit pelaavat!

Lautapeleissä on se hyvä puoli, että ne sitovat viettämään aikaa kanssapelaajan kanssa, keskittymään ja olemaan läsnä. Tyypin kanssa olemme pelanneet lautapelejä siitä lähtien, kun hän 2-vuotiaana sai joululahjaksi ensimmäisen kuvalotto-pelinsä. Pikkuhiljaa siirryimme sitten muistipelin sovellettujen sääntöjen kautta vaikeampiin peleihin. Olenkin itse asiassa kirjoitellut tästä aiheesta ja aiemmin meillä pelatuista peleistä pinkissä blogissani täällä: click click. Tyypistä huomaa jos pelissä ei ole enää haastetta. Sen vuoksi en tuijota lasten lautapelien ikäsuosituksia turhan tarkkaan.

Useimmat lautapelit kotiutan meille nykyään Kierrätyskeskuksesta. Pelien sisällöt tarkistetaan ja jos paketin päältä löytyy vihreä Tarkistettu-tarra, tarkoittaa se, että kaikki peliin tarvittavat osat ovat tallella. Lautapelit tuolla ovat olleet erittäin kohtuuhintaisia, viimeksi pari viikkoa sitten ostin meille Hiirenloukku-pelin 3 euron hintaisena Nihtisillan tavaratalosta. Ja nyt odotan, että Tyyppi vähän vielä kasvaa, niin päästään virittämään hiirille loukkuja.

Nalle Puh-versioita eri peleistä (esimerkiksi Kimble, muistipelit ja Käärmeet & Tikapuut) Tyyppi pelaa ja tämä äiti ostaa mielellään. Pikkuhiljaa myös Neiti alkaa olemaan mukana pelihetkissä, ainakin keikkumassa äidin sylissä ja heittämässä noppaa äidin puolesta. Mama needs a new pair of shoes!!

Tällä hetkellä Tyypin ylivoimainen suosikkipeli on Afrikan Tähti. Tätä pelataan kolmistaan äidin ja isin kanssa muutaman kerran viikossa iltaisin, kun Neiti on mennyt aikaisemmin nukkumaan. Peli on myös yksi omista iki-suosikeistani. Jaoin tämän videon jo aikaisemmin blogin Facebook-sivustolla ja pakkohan se on jakaa myös täällä. Olihan kuitenkin hiukka tiukka tilanne pelissä aiemmin tällä viikolla. 

Tiedostoblogiin_001.mp4

Kaiken tuon videolla nähdyn psyykkauksen jälkeen Tyyppi kuitenkin lopulta voitti pelin just sillä vitosella. Isi hoiti Afrikan Tähden, mutta jäbä siis teki legendaarisen hevosenkenkä-ohivedon.

Kommentit (1)

Veera

Me pelataan myös aika paljon. Meillä suosikkeja on just kans afrikan tähti, mutta myös kummitusportaat, lumottu torni, labyrintti on mieluisia. Viime aikoina on pelattu myös vaikeampia pelejä, kuten mm. carcassonnea. Onnille on vielä vähän haastava peli, mutta Samposta on jo vastusta! Onnikin kuitenkin pystyy pelaamaan, kun vähän antaa auja välillä. Carcassonne on mun yks suosikkipeleistä, kiva kun lapset alkaa olla niin isoja, että niiden kans voi pelata muutakin kuin muistipelejä! :)

Ja meillä on muuten käytössä myös pelipäivä. Silloin kumpikin saa pelata 20 minuuttia tabletilla. Ja pelipäiviä on kaks kertaa viikossa, joskin monesti se unohtuu tai se on menetetty jonkun pöljäilyn seurauksena. Se on siis ylellisyys, josta nautitaan vain ansaittuna. Ja koska pojat tietää, että pelipäivä tulee taas muutaman päivän päästä, ne malttaa lopettaa pelaamisen kun aika loppuu. Meillä tulee jo noita kaveripaineita eskarista, siellä "kaikki kaverit saa pelata millon ne haluaa" joten otettiin käyttöön tämmönen systeemi. Kavereilla tosin tuntuu olevan pleikkarit ja moni saa pelata aika paljon hurjempia pelejä, isosisarusten mäiskintäpeleistä lähtien... Niissä minä oon tosi tarkka ja pleikkaria meille ei ihan äkkiä tulekaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram