Joissakin blogeissa fiilistellään kevättä. Hei haloo, vielä ei olla edes tammikuun puolivälissä! Itse ainakin fiilistelen täällä täysillä tätä täydellistä talvea. Lunta on enemmän, kuin riittävästi ja pakkastakin sopivasti. Fiilistelen. Pulkkamäessä kiukuttelevista lapsista huolimatta. 

Reippaan ulkoilun jälkeen, kun varpaat ovat aavistuksen jäässä, maistuu lounaaksi miedosti tulinen ja sopivan mausteinen kana-nuudelikeitto. Tyyppi ilmoitti välittömästi, että hän ei tästä tykkää, mutta maistettuaan söi kaksi lautasellista. Ja toivoi, että tätä voisi syödä aina pulkkamäki-touhujen jälkeen. Alkuperäinen resepti löytyy täältä: click click, mutta tuunasin jälleen reseptiä meille sopivaksi. 

Keittoa varten tarvitset: 

  • 400 g broilerin fileitä
  • 1 punainen paprika
  • 1,25 l vettä
  • 2 kana-fondikuutiota
  • pala inkivääriä (itse käytin ~2 cm x 2 cm)
  • ½ yksikyntisestä valkosipulista
  • 1 tl Sambal Oelek-chilitahnaa
  • 75 g kiinankaalia
  • 1 pussi (90 g) nuudeleita

Yritin päästää itseni helpommalla ja ostin tätä keittoa varten Kotimaista-sarjan broilerin fileesuikaileita. Ajattelin tietysti, että säästyn fileiden leikkaamiselta. No ei olisi kannattanut, sillä poimittuani tuosta 300 g paketista keittoon edes suurinpiirtein kokonaisen oloisia paloja/suikaleita kymmenkunta kappaletta, näytti loppurasia tältä: 

Epämääräistä mössöä, jolla ei ollut kyllä sanan filee-kanssa mitään tekemistä. Epäilen oliko tällä mössöllä mitään tekemistä edes broilerin kanssa. Eli ei tätä mössöä! 

Paloittele broilerin fileet sopivan kokoisiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kiehuvan veden joukkoon fondi(-kuutiot). Kuori inkivääri ja murskaa (tai paloittele) se ja valkosipuli liemen joukkoon. Itse pusersin myös inkiväärin valkosipuli-puristimen läpi. Vähän enempi vaati voimaa, mutta hyvin onnistui. 

Lisää chilitahna liemeen ja broilerin palat kiehumaan. Suikaloi paprika ja lisää myös paprika-suikaleet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Murskaa nuudelilevy keiton sekaan, huuhtele ja suikaloi kiinankaali ja lisää myös keiton joukkoon. Keitä vielä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Keittoa on helppoa maustaa omalla lautasella vielä halutessaan. 

Meillä sattui olemaan kaapissa paketillinen Blue Dragon- chicken & chili-nuudeleita. En ole näitä syönyt tai ostanut enää aikoihin, sillä maustepussissa on mukana natriumglutamaatti-aromivahvenne (E621). Käytinkin keittoon vain nuudelit ja chili-maustepussin, joten glutamaatit menivät roskikseen. Onkohan natriumglutamaatti biojätettä? 

Kustannukset tälle keitolle: 4,75 € / 430 g broilerfileitä (Kotimaista) + 0,24 € / kiinankaali (3,09 € kg ~500 g/pkt) + 0,56 € / kana-fondi + 0,43 € / punainen paprika (2,69 € kg ~160 g) + 0,20 € / chilitahna ja tuore inkivääri + 0,69 € nuudelit = 6,87 € 

Hinnat tarkistettu osin Foodie-palvelusta Kannelmäen Prisman hinnoista ja osin Lidl:in hintojen mukaan. Keittoa valmistuu tällä ohjeella noin 2 litraa.

Eikun siis pulkkamäkeen ja sitten lämpiämään!

:) / pp_iida

Kommentit (6)

Arja - Kodin Kuvalehti

Hyvä resepti! Jaan sen huomenna KK:n Facebook-seuraajienkin iloksi. Hyvää viikonloppua ja hyviä pulkkakelejä, nautitaan talvesta!

Suvi

Hei, olisko jotain millä korvata tuo chilitahna vai pärjäiskö ilman? Meillä yksi erittäin allerginen chilille, niin monet reseptit jää kokeilematta..

-pp_iida

Chilin tilalle voisi laittaa ehkä hieman enemmän tuoretta inkivääriä. Jos ihan vain tulisuutta haluaa keittoon, niin voisi kokeilla korvata chilin esim. cayanne (? spellcheck ?)-pippurilla. Toki liemessä on makua ilman chiliäkin, joten ihan ilman sitäkin keitto varmasti maistuu.

Verona

Tosi ihanan kuuloinen & näköinen keitto! Maistuis varmaan meillekin. 

Mikäs niitä lapsukaisia niin pulkkamäessä kiukutti? ;)

-pp_iida

Tyypillä on aika lyhyt pinna ja kun siihen ynnää hiukka-pikkuisen kärsivällisyyttä, niin välillä pulkkamäessäkin kiukuttaa. Etenkin jos pulkka ei laske sinne, minne Tyyppi haluaisi sen laskevan. Ja jos pulkka vielä sattuisi laskemaan koko mäen ilman Tyyppiä, niin siitähän se riemu vasta alkaakin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram