Tyyppi käy seurakunnan päiväkerhossa kolmesti viikossa kolme tuntia kerrallaan. Kolmen tunnin kerhoilun aikana lapset myös ulkoilevat. Kerhon toimitila sijaitsee noin kilometrin päässä kotoa, ryhmä on sopivan kokoinen ja ohjaajat aivan omaa luokkaansa. Tyyppi viihtyy kerhossa mainiosti, mikä on tietysti tärkeintä. 

Tänään oli kuitenkin äitien vuoro päästä kerhoilemaan, sillä ohjaajat järjestivät kerholaisten äideille Äitien illan. Kun kerroin Tyypille, että äiti menee tänään illalla kerhoon, niin hän kysyi josko leikin siellä kerholaisten kanssa koti-leikkiä. Toisen kerholaisen äidiltä oli kotona tiedusteltu, josko hän saisi toimia kerho-apulaisena.

Emme leikkineet kotia, mutta söimme vähän iltapalaa, joimme glögiä, vähän askarreltiin ja ihan vain juteltiin. Vietettiin siis varsin rentoa ja nauravaista iltaa.

En ollut koskaan aiemmin kokeillut neulahuovutusta. Yllätyinkin siitä miten helppoa ja erityisesti rentouttavaa oli pistellä neulalla menemään! Vähän tosin jännittelin mahdanko pistää sormeeni. Aion ehdottomasti laittaa tämän askartelu-ajatuksen korvan taakse ja kunhan Tyyppi hieman ja Neiti hieman enemmän kasvaaniin kokeillaan tätä lasten kanssa. 

Neulatikuttelin menemään kärpässienen, pupun ja pari sydäntä. 

Intouduin pitkästä aikaa tänään myös leipomaan pari pellillistä tupla-suklaakeksejä iltaa varten. Helppo ja toimivaksi havaittu resepti löytyy Valion sivuilta täältä (click click). Itse käytän leivonnassa suklaavalintoina 100 g tummaa ja 100 g valkoista suklaata. Tulee maistuva miksaus. Paistan keksejä 175 asteessa keskitasolla ensin 7-8 minuuttia ja lopuksi 1-2 minuuttia ylätasolla, jotta pinta hieman tummuu. Meidän uunilla tämä combo toimii. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram