Vegaaninen kylmäsavutofukiusaus on niiiiin naurettavan helppo ja yksi meidän arjen luottoruokia.

Kiusaus valmistuu siinä ajassa, kun Arvo syö iltapalaa, joten ei ole yhteisestä ajastakaan pois. Nopeus onkin tosi tärkeä ominaisuus arkiruoanlaitossa nykyään. Ja suht terveellistäkin perusruokaa tämä on ja toki, jos haluaa ja viitsii, voi ruoan valmistaa myös tuoreista kasviksista.

Arvolle tää kiusaus maistuu erityisen hyvin, Kuvassa on hänen annoksensa, jonka päälle tulee vielä tietty salaattia ja usein vielä santsataankin.

Kiusausta voi myös pakastaa, mutta se tosiaan syntyy alusta uunivalmiiksi vartissa!

Tarvitset

Peruna-sipulisekoitus (500 g pakaste)
2 x  suikalejuuresekoitus (180 g pakaste)
6 dl kaurakerma (käytän yleensä Plantia)
Kylmäsavutofupaketti (Jalotofu 300g)

Voit lisätä myös:

Juustoraaste
Pakastepavut/herneet/maissi

Ohje

Voitele vuoka. Kaada sinne pakastepussit. Tofua kannattaa hieman kuivattaa painelemalla sitä esimerkiksi talouspaperilla. Sen jälkeen se murennetaan vihannesten päälle.

Mausta esimerkiksi suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella, soijakastikkeella. Tässä vaiheessa voi lisätä myös pakastepavut/maissit/herneet. Sekoita.

Päälle kaurakermat ja halutessasi juustoraaste. 200-asteisessa uunissa folion alla noin 30 minuuttia ja toiset vielä ilman foliota.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Henna. Kolmekymppinen töissä käyvä äiti, joka on intohimoinen kirjoittaja ja jonka elämän (ja blogin) tähti on marraskuussa 2015 pylly edellä maailman saapunut Arvo.

Arvo on leppoisa ja iloinen pellavapää, joka jaksaa tutkia maailmaa ja on kaikkien kaveri. Päiväkotiarki rullaa ja ukko kasvaa silmissä.

Mukana menossa myös iskä!

Arvo nautiskelee vahempiensa tapaan lähinnä kasvisruokaa ja joskus sattuu niin kivasti, että äiti jaksaa oikein kokkailla. Silloin blogistakin löytyy vegeperhe-reseptejä!

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram