Kirjoitukset avainsanalla yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Reiman kanssa

Vastasyntyneiden ja vanhempienkin vauvojen ulkopukeutuminen tuntuu olevan monen muunkin vanhemman kuin vain minun päänvaivaa aiheuttava asia. Esimerkiksi netin mammaryhmissä haetaan usein vertaistukea siihen, miten vauva olisi hyvä pukea vaunulenkeille, vaunupäikkäreille ja kauppareissuille. Esikoiseni syntyi aikoinaan keväällä, enkä muista, että olisin tuolloin joutunut pohtimaan, että miten saan vastasyntyneen tarkenemaan ulkona. Toisin on ollut nyt kuopuksen kohdalla, joka syntyi vuoden loppupuolella ja tämä talvi on käsittänyt tähän mennessä kireitä paukkupakkasia ja leutoja plussakelejä, joten ulkovaatteet ovat aiheuttaneet pohdittavaa.

Tai jos rehellisiä ollaan, olen päässyt vauvan ulkopukeutumisen suhteen helpolla, kun tajusin kolme asiaa.

1. kerrospukeutuminen 2. vauvan niskaa koettamalla, saa helposti selville onko vauvalla liian kuuma tai kylmä vai onko kerrospukeutuminen onnistunut 3. käänny Reiman Newborn-valikoiman puoleen

Raskausaikana ehdin valmistautumaan vauvan tuloon monella eri tapaa, mutta ulkovaatteisiin en käyttänyt lainkaan miettimisaikaa. Niinpä kun kotiuduimme synnäriltä tajusin, että lokakuisenihan hukkuu isosiskoltaan perittyihin äitiyspakkauksen haalareihin ja asusteisiin (jotka muuten esikoisellani olivat ahkeralla käytöllä). Esikoisellani on jo monta kautta ollut käytössä pääasiassa Reiman ulkovaatteita ja onneksi muistin nähneeni, että Reimalla on oma mallistonsa vastasyntyneille.

Newborn-vauvanvaatemallisto käsittää kaikki tarvittavat haalarit, bodyt ja asusteet vauvan ulkopukeutumiseen. Vaatteet ovat laadukkaista, pehmeitä, ihania ja ennen kaikkea käytännöllisiä. Newborn-vaatteita on tarjolla koossa 50-80 cm.

Utu villabody

Laulu fleecehaalari

Littlest kypärämyssy

Lepus tumput

Levana töppöset

Valitsin Newborn-mallistosta lokakuiselleni fleecehaalarin, kypärämyssyn, tumput ja töppöset. Näillä vaatteilla ollaankin pitkälti pärjätty nämä ensimmäiset kuukaudet. Lisäksi halusin ehdottomasti päästä vihdoin testaamaan paljon kehuttua merinovillaa ja hankin vauvalleni merinovillaisen bodyn. Kyseistä bodysta onkin tullut yksi lemppaireistani. Body on ihastuttavan pehmeä, täydellinen joustavuus ja venepääntie helpottaa pukemista, materiaali ei ole mennyt miksikään pesussa, nepparit ovat näppärän kokoiset ja ennen kaikkea materiaali on miellyttävä vauvan ihoa vasten, sillä se säätelee lämpöä. Ja sanoinko jo, että villabody on pehmeä. <3

Laulu fleecehaalari on ollut vauvani pääasiallinen haalari nyt talvella, ei ole tosiaan ollut mikään vuosisadan kylmin talvi. Fleecehaalari on kevyt, lämmittävä ja hengittävä. Olen tykännyt siitä, että haalarin hihan- ja lahkeensuut ovat käännettävät, joten pienet kätöset ja varpaat ovat saaneet helposti lisälämpöä. Pienokainen on viihtynyt vaunuissa fleecehaalarissaan, joko äitiyspakkauksen makuupussissa taikka kylmillä ilmoilla toppapussin sisällä. Ainoastaan talven kovimmilla pakkaspäivinä, joita on ollut yllättävän vähän, olen pukenut vauvani toppahaalariin. Talvikeleillä tämä fleecehaalari toimisi täydellisesti myös väliasuna.

Kypärämyssy on osoittautunut käytössä todella näppäräksi ja tämä Reiman myssy onkin ollut lähes päivittäin käytössä. Tässä erityisesti vastasyntyneille ja vauvoille suunnitellussa kypärämyssyssä on tarrakiinnitys, minkä ansiosta myssy on todella helppo pukea vauvalle. Ja kun kyseessä on kypärämyssy, suojaa myssy pään lisäksi vauvan korvia ja kaulaa. Littlest kypärämyssy on kyllä sellainen myssy, jota tulen suosittelemaan kaikille pienten vauvojen vanhemmille. Reiman tumput ja töppöset ovat myös osoittautuneet verrattomiksi käytössä - helpot pukea, lämpimät ja pysyvät paikoillaan.

Vinkiksi loppuun, että Reiman verkkokaupassa on käynnissä ALEN loppurysäys, joten nyt kannattaa ostaa vaatteita pienokaisille tai vaikka tuleville kevätvauvoille.

Kommentit (2)

Rouva Rahahuoli
Liittynyt10.2.2017

Hei. En missään tapauksessa halua haastaa riitaa tai aiheuttaa epäsopua, mutta kun postaus alkaa sanoilla: Kaupallinen yhteistyö Reiman kanssa, niin oletko todella "muistanut" Reiman Newborn-malliston, vai syntyikö yhteistyö sen vuoksi, että Reima on halunnut tehdä yhteistyöpostauksen kanssasi ja tarjonnut valittavaksesi ja Hertan käyttöön tietyt vaatteet bloginäkyvyyttä vastaan?

Koska raha-asiat ovat tabu.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

"Muistaa" verbi sopii hyvin tähän yhteystyöpostaukseen, sillä minä ehdotin Reimalle, että yhteistyö tehtäisiin juurikin vastasyntyneen ulkopukeutumisen tiimoilta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Nokian jalkineet kanssa

pipo* - Blaa!

kaulaliina - H&M

takki - Zara

farkut - Zara

Hai-saappaat* - Nokian jalkineet

Voi että tätä talvea, säät ovat kyllä vaihdelleet syksyisestä lätäkkökeleistä aurinkoisiin pakkaspäiviin. Päivien välillä voi olla useiden kymmenien asteiden lämpötilaeroja. Joka aamu pitää oikein tarkistaa, että laitanko taaperolle jalkaan kumisaappaat, superlämpimät talvikengät vai vedenpitävät talvikengät.

Tyttärelle sopivien kumisaappaiden etsintä on ollut melkoinen show viimeisen reilun vuoden aikana. Olen ehtinyt koekäyttämään taaperolla useampaakin saapasbrändiä ja monen saappaan kanssa on tullut vastaan sama ongelma, varren suuosa on jäänyt liian ahtaaksi (äitinäsä pohkeet), jolloin lapsen, ja minunkin, on ollut vaikea saada saappaita tytölle jalkaan. Lopulta kekkasin kääntyä kotimaisen Nokian Jalkineiden suuntaan ja heidän Hai-saappaisiin. Itse olen nimittäin lampsinut menemään Hait jalassa jo vuosien ajan, joten vähän ihmettelen miksi en heti alusta alkaen tajunnut, että nämähän ovat parhaat saappaat suomalaiseen jalkaan. Lapsen on tosiaan helppo sujauttaa Hait jalkaan, sisävuori on miellyttävän tuntuinen jalassa, kestävät pakkasta ja materiaali on tukevaa. Nyt talvikaudella tytön jalkaan olen laittanut villasukat ja hän on pärjännyt mainiosti plussakeleillä saappaissaan. Ja parasta ehdottomasti - onhan nuo Hait niin päheet ja trendikkäät jalassa, että niillä kehtaa talsia ehdottomasti myös kaupungilla.

Jotenkin liikuttava ajatus, että minulla ja tyttärellä on nyt samanlaiset vaaleanpunaiset saappaat. Hait ovat kyllä klassikot.

pipo ja saappaat saatu

Kommentit (10)

Vierailija

Saako kysyä, että pysyvätkö nuo saappaat todellakin kunnolla Hissun jalassa?

Mietiskelin noita jo syksyllä meidän lapsille, mutta lähinnä oman työkokemukseni (olen päiväkodissa) kautta, tulin siihen tulokseen että eivät ole hyvät jalalle. Meillä siis töissä muutamalla lapsella kyseisiä saappaita pienillä (alle 2 v) lapsilla ollut ja ne eivät koskaan pysy jalassa. Vaikka pituudesta (jalkaterän) ovat juuri oikean kokoiset niin ovat niin leveät että lompsuvat jalassa, etenkin vauhdikkaammissa leikeissä.

Saappaat ovat todellakin kauniit ja siksi niitä omillekkin mietin, mutta tuo kokemus on tehnyt sen että olen jättänyt ne kauppoihin. =( 

Haluaisin siis kuulla muiden käyttäjien (teidän) kokemukset kyseisistä saappaista. Oletteko käyttäneet niitä muuten kuin kaupungilla "hiljaisessa" kävelyllä eli kuraleikeissä/juoksemalla yms?

Kiitos hyvistä postauksistasi!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tyttäreni on käyttänyt Haita myös puistossa, mutta silloin haalarin jalkaremmi on ollut myös pitämässä saapasta kiinni. Kenkä on mukavan tilava tällä hetkellä, mikä näkyy negatiivisena esim. siinä että portaita kävellessä alas päin saappaat meinaa pudota jalasta tai jos istuu jossain ja heiluttelee jalkojaan, nämä tapahtuu siis silloin jos on kuten kuvissa ohuella housuilla ja ilman haalarin remmiä. Mun käsityksen mukaan Haista pienin saatavilla koko on 25 (en ole tosin varma), mikä monelle taaperolle on iso koko.

Vierailija

Kiitos rehellisestä vastauksestasi, taidan siis jatkossakin jättää nämä saappaat kauppaan. Aikamoisen riskin asettaa jo pelkästään se, ettei saapas pysy jalassa esim kiipeämisessä tai portaita kävellessä, kun saappaita kuitenkin tarvitsee käyttää silloinkin kun ei ole haalaria. 

Hai saappaista on kyllä kokoja aina alkaen koosta 21, joten aivan pienimmillekkin niitä olisi mahdollista hommata. 

Lovisa

Moikka :) Hait on kyllä supersöpöt - niin aikuisilla kuin lapsillakin!

Ihan aiheen vierestä mutta mulla olis pari postausideaa:

1) Teidän asunnon sisustus (lastenhuoneista onkin ollut kivoja postauksia, mutta kiinnostaisi myös postaus muista tiloista). Teillä näyttää olevan hyvin harkittuja klassikoita ja yksityiskohtia, olisi kiva nähdä kokonaisuuksia ja ehkä kuulla sisustushaaveistakin :) - Joo, arvasit oikein, meillä on tosi sama maku kanssasi ja janoan ideoita!

2) Päivä kanssani -tyylinen postaus. Nyt kun vauva on vielä pieni, itseäni ainakin kiinnostaisi kuinka ihan tavallinen päivä koostuu vauvan ollessa niin 'lähellä' koko ajan. Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta juuri se kiinnostaisi kuinka kiinni sitä oikeasti on siinä pienessä :)

Ihanaa viikonloppua teille ❤️

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Ihan mahtavia postausideoita, kiitos. Sisustusjutut ovatkin nyt ja tässä keväällä ajankohtaisia, koska möimme jokin aika sitten kotimme ja muutto jonnekin on edessä ennen kesää.
Ja hauska sattuma, että pyysit tuota "päivä kanssani" postausta, koska juuri päätin pari päivää sitten toteuttaa kyseisen postauksen pitkän tauon jälkeen. Oon tehnyt kyseisen kaltaisen postauksen varmaankin viimeksi silloin kun olin esikoisen kanssa kotona. Mun päivä-postaus tulossa siis jo tässä kuussa.

Vierailija

Kiitos tästä postauksesta! Meillä myös tämä "pohjeongelma", joten tästä sain hyvän vinkin kokeilla Hai-saappaita. Ovatko ne muuten kuinka raskaat?

Myös pipo näyttää tosi kivalta. Katsoin, että siitä löytyy kahta kokoa. Kumpaa sinun lapsesi käyttää? Oma lapseni kun on lähes samanikäinen.

Kiitos kivasta blogista!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hait ovat sen verran raskaat, että esim. kun lapsi istuu jossain ja heiluttelee jalkojaan ilmassa, niin kengät saattavat tipahtaa. Mutta muuten normaalissa käytössä tyttäreni ei ole valittanut saappaita ikäviksi, päinvastoin.

Pipo on tyttärelläni koossa S. Oon tykästynyt Blaan pipoon ihan hirmuisesti - lämmin, tulee korville, pysyy ryhdikkäänä, hyvännäköinen ja pehmeä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Hotel Rantapuiston kanssa

Minä, vauvani, ystäväni ja lähes vuorokausi hotellissa Helsingissä. Oliko tämän kokoonpanon miniloma täysi sähläys vai onnistunut irtiotto arjesta?

Hotel Rantapuisto kutsu minut blogin kautta hotellilomalle merelliseen miljööseen. Alkuun piti miettiä, että kenet pyytäisin mukaani hotellilomalle. Tällainen hotellilomahan olisi täydellinen siinä tilanteessa, kun vauva-arki rupeaa väsyttämään liikaa, niin mikä olisikaan parempi vaihtoehto kun varata huone hotellista, jättää vauvanhoito isi-ihmisen tai isovanhempien vastuulle ja vaan nukkua pois univelkaansa, tämä vaan vinkiksi teille äiti-kollegat. Mutta sillä itseäni ei väsymys onneksi ainakaan vielä paina, täysimetys asettaa tiettyjä rajoituksia ja pelkän vauvan kanssa on niin helppo liikkua, oli itsestäänselvyys, että ottaisin mukaani kolmikuukautisen kuopukseni. Aikuisseuraksi pohdin hetken aikaa puolisoani, mutta koska me saamme kuitenkin kahdenkeskistä aikaa ihan riittävästi kuukausittaisilla treffeillä ja arjessa päivittäin, tajusin pyytää huonetoveriksi Rantapuistoon ystävättäreni. Näen minulle tärkeää ystävää liian harvoin, koska ruuhkavuodet. Mutta nyt meillä oli lähes vuorokausi aikaa viettää aikaa pelkästään tyttöjen kesken.

Viime viikonloppuna kirjauduimme siis sisälle Hotel Rantapuistoon Helsingin Vuosaaressa. Tiedossa meillä oli rentoa olemista, hyvää ruokaa, upeaa arkkitehtuuria ja rauhoittumista merellisissä maisemissa.

Uskomatonta, että vain 15 kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitsee tällainen paikka! Rantapuisto on 60-luvulla valmistunut Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskukseksi. Paikassa huokuu sen pitkä historia pienissä yksityiskohdissa ja hotellissa voi aistia kuinka hyvinä aikoina Rantapuistossa on kurssitettu monia pankkilaisia. Laman ja pankkien fuusioiden jälkeen Rantapuisto muuttui 2000-luvulla kokoushotelliksi. Oleellinen osa hotellia on sen ympäröivä luonto, joka tulvii sisälle isoista ikkunoista ja tarjoaa oivalliset ulkoilumaastot hotellivieraille.

Ehottomasti yksi parhaimmista, tai paras, juttu hotellissa on sen arkkitehtuuri. Sanoisin, että Rantapuiston arkkitehtuuri on itsessään syy mennä paikan päälle. Ystävättäreni kanssa molemmat ihastelimme ääneen lomamme aikana useampaankin eri otteeseen rakennuksen sisätiloja. Koulutuskeskuksen on aikoinaan suunnitellut arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä, jotka saivat inspiraatiota suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista. Ragnar työskenteli nimittäin Aallon arkkitehtitoimistossa 1920-luvulla. Paikka on täynnä alkuperäisiä yksityiskohtia - kauniita valaisimia, eri puulajeja materiaalivalinnoissa, takkoja,kauniita kalusteita. Rakennukset yhdistyvät toisiinsa pitkillä lasikäytävillä, on atrium-pihoja, suuria tiloja - paikka on upea kokonaisuus.

Toinen hyvä syy tulla Rantapuistoon on illallinen hotellin ravintolassa. Me nautimme kolmen ruokalajin illallisen ravintolasalissa, jota valaisivat kauniisti kynttilät ja lämpöä paikkaan toi upeassa takassa loimunnut tuli. Nostimme puolukkacava-maljat ystävyydelle ja ystäväni viime aikaisille onnistumisille. Vauva nukkui hetkiä tyytyväisenä kaukalossaan ja minä sain nauttia todella hyvästä ruoasta. Ravintolan ruoka oli tajuttoman hyvää! Arvostan, että ravintolan menu elää vuodenaikojen mukaan ja itsekin nautin paikassa kauden ekat blinit. Vinkiksi sinullekin, että blinimenu on tarjolla Rantapuistossa 25.2 asti. Ystävättäreni on kokonaan kasvissyöjä ja hänkin löysi helposti syötävää ravintolan tiiviltä menulta. Monta tuntia kului höpötellen asioita ja tulimme taas siihen tulokseen miten hienoa on olla juuri nyt kolmekymppinen nainen ja elämä on mallillaan. Jälkkärin kohdalla hihkuimme ilosta, jonka jälkeen kiitimme ravintolahenkilökuntaa.

Illallisen jälkeen hipsimme kynttilöin valaistuja käytäviä pitkin merisiipeen, jossa meidän Superior-huoneemme oli. Huone oli ilmeisesti remontoitu jokunen aika sitten ja lopputulos oli varsin siisti ja miellyttävä. Huone oli ihanan tilava ja sinne mahtui kivuttomasti sänkyjen lisäksi vauvalle varattu pinnasänky ja lastenvaunutkin. Parhain asia hotellihuoneessamme oli ehdottomasti sen isot ikkunat ja niistä avautunut maisema merelle päin. Kun sain Hertan nukkumaan pidimme vielä ystävän kanssa pyjamapartyt juoruamalla ja nauttimalla lasilliset shampanjaa yömyssyksi. Niitä elämän kivoja hetkiä. Sitten olikin aika nukahtaa pehmeiden hotellin valkoisten pussilakanoiden väliin. Erityismaininta muuten sängyn hyvästä tyynyvalikoimasta.

Naureskelin etukäteen, että ystäväni pääsee hotellilomalle ilman lapsiaan ja joutuu kuitenkin nukkumaan yönsä pienen vauvan kanssa samassa huoneessa. Kiitos ystävättäreni hyvien unenlahjojen tai hotellin hyvien sänkyjen, mutta seuralaiseni ei onneksi herännyt jokaiseen yösyöttöön.

Aamulla nukuimme pitkään, pistimme aamutossut jalkaan ja sipsuttelimme aamiaiselle hotellin ravintolaan. Nautin siitä, että minun ei tarvinnut hoitaa kuin vauvan aamutoimet, tämähän oli melkein kuin lapsivapaa loma, sillä samaan aikaan esikoinen sai tosiaan viettää laatuaikaa isänsä kanssa kaksin. Aamupalalla oli tarjolla kaikki onnistuneeseen hotelliaamiaiseen kuuluvat elementit. Itse hymyili  erityisesti hyvän puurolautasen ja kauniin kahvikupin äärellä. Mikäs siinä oli nauttia aamiaista todella rauhallisessa miljöössä kynttilöiden luodessa tunnelmaa. Vinkiksi muuten, että Rantapuistossa tarjoillaan sunnuntaisin brunssia klo 12-14. Itse koin viime vuonna paikan äitienpäiväbrunssin, jota voin vaan suositella kaikille.

Aamiaisen jälkeen olikin aika kerätä kimpsut ja kampsut kasaan, kiittää Rantapuistoa ja sen henkilökuntaa onnistuneesta tyttöjen minilomasta ja ajella muutama kilometri omaan kotiin. Kiitos Rantapuisto!

Stokke Cruci runko saatu

Kommentit (6)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hotellissa ei tarvitse miettiä tekemättömiä kotitöitä ja ruoka tulee valmiina pöytään - heti pari hyvää syytä lähteä hotellilomalle. Ja ne lakanat hotelleissa! 👌 Itse haaveilen seuraavaksi minilomasta Porvoossa. Ja oon tosiaan ollut aikaisemmin hotellilomalla kotikaupungissaan sekä puolison, tyttäreni että ystävien kanssa - täydellistä vaihtelua arjella ja tuntuu kun olisi käynyt kauempanakin matkalla.

Tiia

Rantapuisto on ihana paikka varsinkin kesällä. Aikoinaan kun oli palkkatöissä, Rantapuistossa pidettiin lähes kaikki meidän koulutukset. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisi tehdä kesälomareissu Rantapuistoon lasten kanssa. Kiitos hyvästä postauksesta!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan missä tilassa Rantapuisto on nykyään ja muistelemaan menneitä.

Pia

Mä niin rakastan hotelli että kylpylä lomia perheen kanssa :) ja sellainen meillä on ollut alusta asti perinteenä tehdä ainakin kahdesti vuodessa. :) Olemme myös välillä  olleet miehen kanssa kaksin hotelliöitä ihan kotikaupunkimme hotellissa <3 vaikka onkin kyse yhdestä yöstä kaksin, niin tuntuu että tunteja olisi paljon enemmän :) Seuraavaksi suuntaamme perheen kanssa yyteriin lomalle ja sitä odotetaan jo kovasti :) Toinen ehdoton suosikkimme on Vuokatin Katinkulta ja tottakai Kuusamon tropiikki <3 Koko perhe rentoutuu, kun pääsee täysin lomalle töistä, kotitöistä ja arjesta. se on joka sentin arvoista :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Samoin, hotellilomat kotikaupungissa joko ystävien tai puolison kanssa ovat olleet upeeta vaihtelua arjelle. Kiitos muuten noista kylpylävinkeistä, meidän perheen pitäisi nimittäin matkustaa enemmänkin kotimaassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa

Viime päivien, viikkojen ja kuukausien ajan on tullut vietettyä paljon aikaa täällä kotona, johtuen luonnollisesti ihan siitä, että olen kotiäitinä. Tosin kyllä meillä on lähes päivittäin tyttöjen kanssa sovittuna jotain menoa tai tapahtumaa, koska olen kokenut helpommaksi lähteä liikkeelle lasten kanssa kuin olla kotona, jossa seinät kaatuvat pian päälle. Minun arkipäivät lasten kanssa kuluvat tietyllä kaavalla - klo 8.00 aikoihin kaikki ollaan viimeistään noustu, esikoisen kerhopäivinä minulla on vauvan kanssa usein omia menoja (onpa muuten helppo liikkua vain vauvan kanssa kanssa), vapaapäivinä puolestaan mennään jonnekin tai treffataan kavereita, lounas syödään joko kotona tai menossa, mutta päikkäreille tullaan aina ehdottomasti kotiin. Taaperon nukkuessa päiväunia, sen kolmisen tuntia, leikin yleensä vauvan kanssa ja sitten laitan hänetkin nukkumaan, jonka jälkeen minulle jää aikaa löhöilylle sohvannurkassa. Isi-ihminen tulee kotiin yleensä niillä main kun esikoinen herää päikkäreiltä, sitten syödään päivällinen ja illalla ollaan joko kotona tai mennään harrastuksiin, puistoon, kylään, asioille tai kaupungille.

Mutta siis otsikon kertomaan asiaan. Kun nyt tätä kotoilua tulee harrastettua niin paljon ja näitä seiniä tulee katsottua jonkin verran, niin ilokseni sain valita Desenion valikoimista sisustusjulisteita kotiamme piristämään.

Desenion julistevalikoima on todella laaja, meinasin seota verkkokaupassa samallalailla kuin lapsi lelukaupassa. Useita kymmeniä kivoja vaihtoehtoja, joten valintojen tekeminen on vaikeaa, kun haluaisi kaikki. Julisteiden shoppailu on tehty helpoksi, koska ne on eritelty verkkokaupassa kategorioihin, itse pyörin lähinnä graafisia, mustavalkoisia, lasten ja kaupunkijulisteita ihaillen.

Olohuoneen seinälle muodostui kiva Helsinki-aiheinen taulukollaasi. Isoimpana katseenvangitsijana on karttajuliste, joka sai rinnalleen yksinkertaisen Helsinki-tekstin. Teemaan sopien julisteiden pariksi päätyi kaksi omaa valokuvaa suosikkipaikoista Helsingissä, hääkuva Suomenlinnasta ja kuva upeasta Tuomiokirkosta. Taapero muuten haluaa aina etsiä kartalta missä sukulaiset ja ystävät Helsingissä asuu, välillä ihailen miten tuo parivuotias kiinnostuu tietyistä asioista valtavasti.

Hissun huoneesta on pikkuhiljaa muotoutumassa ison tytön huone, varsinkin kun pinnasänky vaihtui juuri vähän aika sitten Muuramen lastensänkyyn. Halusin uusilla julisteillakin tuoda tytön huoneeseen uutta leikki-ikäiselle sopivaa fiilistä. Ensimmäinen valinta oli vaaleanpunainen timantti, sillä onhan huoneen asukkikin varsinainen timantti. Toinen graafinen juliste on perhosen muodolla. Vaaleanpunaisen maailmankartan ymmärsin hankkia tytölle, joka tuntuu olevan jo kovin kiinnostunut tietämään missä kaikkialla olemme matkustaneet ja miten ja milloin esimerkiksi Sisiliaan pääsi uudestaan. Toivonkin, että tytär saa matkustaa paljon tulevaisuudessa.

Maailmankartan alla lukee lastenhuoneeseen osuvasti  sopien "Dream big little one". Jännittää, että tällä hetkellä meidän perhe haaveilee ja pohtii, minne seinillä nämäkin julisteet kesällä laitetaan.

Kommentit (7)

Ani

Kiva idea nuo Helsinki-julisteet! Vaikka kielipoliisina hajoaisin kyllä tuohon tavutusvirheeseen :D

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Ihan kun mä olisin nähnyt Desenion valikoimissa toisen Helsinki-tekstijulisteen, joka olisi tavutettu riveille oikein. Pitääpä käydä katsomossa. 😁

-h-

Miten ihmeessä saat taaperon nukkumaan päiväunia ja vielä 3 tuntia?! Oon kade! 😀 Meidän taapero 2 v 3 kk ei enää nuku ollenkaan päiväunia. Ei suostu ei väsytä. Luovutin yrittämästä. Ja jos nukkuisi 3 tuntia niin yöunille meno venähtäisi melko myöhään.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Joo, oon ymmärtänyt, että moni parivuotias on jättänyt päikkärit pois. Hissu tosiaan vetelee päikkärit usein klo13-16, mutta on toki päiviä, jolloin hän nukkuu päikkäreitä vain 2tuntia. Ei ole kyllä osoittanut mitään merkkejä, että haluaisi jättää päikkärit pois, joten olen ajatellut että antaa lapsen nukkua, kun nukkuu kuitenkin yölläkin sen 12h. Helpottaa kyllä arkea, kun tiedän, että esikoinen kyllä nukkuu, kunhan pääsee omaan sänkyynsä.

Vierailija

Oih nauti! Meillä
Tuossa iässä koko vuorokaudessa nukuttiin 11h nyt vajaa 3v nukkuu 10h koko vuorokaudessa.. Isot erot kyllä!

Vierailija

Kartta on ihan kiva, mutta tuo pienempi Helsinki -juliste on mielestäni TODELLA TYLSÄ eikä tuo mitään lisäarvoa tuohon seinään. Sinulla on kiva maku, joten rohkaisisin vielä miettimään. YOU CAN DO BETTER ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.