Blogini täytti eilen yhden vuoden. Päivä oli kiireinen, enkä ehtinyt kirjoittaa tänne. Illalla kuitenkin pääsin juhlimaan lukupiirini ihanien naisten kanssa tätä virstanpylvästä, ja tässäkin näkyvän juhlakuvan ehdin eilen jakaa Instagramissa ja Facebookissa (tervetuloa seuraamaan). 

Vuodessa on tapahtunut paljon. Ensimmäisen kirjoituksen jälkeen olen oppinut paljon uutta, unohtanut osan oppimastani, noudattanut joitakin neuvoja, heittänyt toiset romukoppaan, kirjoittanut fiiliksen mukaan ja toivonut, että joku ehkä joskus innostuisi lukemaan blogiani. 

Koko vuoden luetuin juttu on ollut tekstini, joka liittyy vanhempien kännykän käyttöön lasten läsnäollessa. Paljon on luettu myös tekstejä, joissa kerron Sikuriinan erilaisesta kädestä ja – siihen liittyen – erilaisuuden kohtaamisesta.

Tee se itse -vinkit, kuten tyllihame ja kirjoista koottu joulukalenteri, ovat myös kiinnostaneet samoin kuin päivänpolttavat aiheet seksistä ja parisuhteesta tai (toistamiseen) vanhempien kännykänkäytöstä

Kiitosta olen saanut siitä, että olen uskaltanut puhua suoraan lapsivuodeajasta ja äitiyden alkutaipaleesta (osa 1 ja osa 2 – osa 3 on edelleen luonnosvaiheessa, pahoittelut). Jatkossakin mielelläni kirjoitan vastaavista jutuista eli saa vinkata, mistä aiheista haluaa lukea!

Bloggaaminen on minulle harrastus, enkä siis saa tuloja klikkauksista tms. Ja koska tämän kuitenkin vain harrastus, välillä käy niin, että en ehdi hetkeen kirjoittaa. Luokanopettajan työ ja oman perheen hurlumhei pitävät kiireisenä. Tykkään kuitenkin kirjoittaa, joten aion kyllä jatkaa tätä erilaisista kiireistä huolimatta. Ja kohta on kesäloma – silloin on aikaa kirjoittaa. Ja ehkä vihdoin päästä eroon tästä kotimme rojupöhöstä... 

Kiitos kaikille, jotka olette kulkeneet mukana tämän vuoden tai jossain vaiheessa sen aikana! Olette mulle tärkeitä!

Nyt vielä se lupaamani resepti. Helppo ja nopea herkku! Suosittelen! 

Popcorn-kakku

1 pss mikropoppiksia

150 g vaahtiksia

50 g voita

3 rkl vettä

50 g maitosuklaata

50 g valkosuklaata

100 g tummaa suklaata

koristeluun kinuskikastiketta ja haluamiasi nonparelleja tai karkkeja

1. Paahda poppikset mikrossa, älä polta. ;) (Tai jos teet kattilassa (kuten minä yleensä), poksauta noin 1,5 dl jyviä ja suolaa valmiit popparit kevyesti.)

2. Nypi pamahtamatta jääneet siemenet pois.

3. Rouhi suklaat joko yleiskoneella tai käsin veitsellä. Osa suklaasta saa jäädä isommiksi paloiksi. 

4. Lisää paistinpannulle vesi ja voi. Kuumenna ja sulata siinä vaahtokarkit liisterimäiseksi mössöksi (katso kuva). Uskalla sulattaa tarpeeksi kauan, jotta tahna on sileää.

5. Anna sekä poppareiden että vaahtismössön jäähtyä hetki. Kaada sitten poppareiden päälle suklaarouheet ja sekoita kevyesti.

6. Kaada lopuksi päälle sula vaahtokarkkimönjä ja sekoita nopeasti käsin sekaisin, varo polttamasta sormia! (Kertakäyttöhanskat eristävät enimmältä kuumuudelta.) Puristele massaa kunnolla.

7. Kauho mössö esim. kakkuvuokaan (kannattaa vuorata vuoka leivinpaperilla) ja painele käsin tiiviimmäksi. 

8. Laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

9. Irrota kakku leivinpaperista tai irrottele veitsen avulla joka reunasta, jolloin kakku putoaa nätisti vuoasta. Koristele kinuskikastikkeella ja nonparelleilla. Tarjoile ja herkuttele!

Vinkki! Vaihtele makuja. Laita suklaita eri suhteessa tai sekoita mukaan kuivattuja hedelmiä tms. Sekaan sopii Rocky Road -tyylisesti melkein mikä tahansa.

-Saara

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia pitää 35-vuotias luokanopettaja ja kahden lapsen äiti, jonka koti, harrastukset, lastenkasvatusfilosofiat, sisäinen maailma ja välillä ihan koko elämä ovat hurmaavasti hurlumhei. Perheessämme puuhataan ja touhutaan, tanssitaan ja lauletaan, nauretaan ja itketään, ja opetellaan yhdessä entistä parempaa elämää – välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Tervetuloa mukaan!

 

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram