Vesilasi, aamukahvikuppi, päiväkahvikuppi, kaakaokuppi, teekuppi ja mehulasi. Voihan nenä!

Olen huomannut, että olen monessa asiassa kangistunut kaavoihin. Samaan tapaan kuin pikkulapsi, joka on tottunut arjessa tiettyihin rutiineihin, minäkin pysyn rauhallisena, jos homma toimii totutusti.

Jossain kohtaa viime vuotta, joka meillä oli vauvavuosi, tajusin, että on hullulla lailla kieppuvassa arjessa sentään jotain pysyvää. Syöminen ja juominen. Vaikkakin sitten kylmät ateriat ja juomat, mutta kuitenkin. En edes itse pärjää itseni kanssa, jos olen nälkäinen. Siksi tuntui, että oli pakko pitää kynsin, hampain kiinni ruuasta.

Ihmeellistä. Että se lopulta rytmittää ja määrittää arkipäiviä niin paljon. Ruoka. Sitähän vauvan ja taaperonkin kanssa alusta asti opetellaan, joka päivä. Syömistä. Se on elinehto.

Hoksasin, että noihin ruokailuhetkiin liittyy hassu yksityiskohta. Eri aikoina päivästä valitsen käteeni tietynlaisen kupin tai lasin. Aamukahvilla tartun keijukuppiin, veden juon isosta lasista, iltakaakaon sekoittelen laakeaan kuppiin.

Olisikohan aika heittää kuperkeikkaa? Luopua totutusta. Vähän samaan tyyliin kuin pari vuotta sitten, kun uimareissulla uskalsin kerran tehdä niin radikaaleja juttuja, että tein siitä jopa Facebook-päivityksen. Pesin itseni varpaista alkaen, kun normaalisti aloitan päästä. Saunoin ensin, kun yleensä uin. Hyppelin ulkoaltaan reunalta monta kertaa, enkä kiertänyt tuttua ympyrää allasta läpi. Kiemurtelin. Olinpas rohkea!

Mutta siitäkin on jo pari vuotta! Mitäs rohkeaa tänään uskaltaisin tehdä? Joisinko kahvini mehulasista?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen Heinähattu, pian nelikymppinen kahden pojanviikarin äiti. Pojat ovat syntyneet tammikuun kaurislapsina 2008 ja 2016. Kirjoitan elämästäni ja kaikenlaisista ajatuksistani maan ja taivaan väliltä, äitinä ja naisena. Blogissa esikoiseni on nimeltään Valto ja kuopukseni Viljo. Yritän löytää pienistäsuurista arjen tilanteista hauskoja vinkkeleitä. Ja yritän suhtautua elämään myönteisellä ja armollisella asenteella.

Blogini facebook-sivulle jaan uusimmat tekstini sekä lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja. Käypäs tykkäämässä!
Instagramiin lataan kuvia arjestamme. Tervetuloa mukaan!

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu

Kategoriat

Instagram