Sieltä, kevyen lumikerroksen alta näkyy kevättä odottelevat kukkaruukut. Pian kolaaminen vaihtuu nurmikon rapsutteluun, mullan möyhintään ja ruohonleikkurin pärinään.

 

Illalla ja yöllä oli satanut kevyttä pakkaslunta. Sopivasti sen verran, että Viljon nukahdettua rattaisiin aloin kolata pihaa. Siitäpä sain ilmaiset endorfiinipaukut! Tuli niin leppoinen fiilis, että sisällä odottavat hommat saa nyt odottaa - otan vähän aikaa rennosti...

Tässä rennosti ottaessa aloin oikeen kelata näitä fiiliksiä. Jotkut hommat pihalla on sidottu vuodenaikoihin. Siksikö niitä tehdessä tulee niin valtavan hyvä mieli? On se sitten mukavaa, kun on oma, pieni pihapläntti!

Pian, lumien sulettua saa rapsutella nurmikon esiin. Alkaa aika, kun voi kaivaa multaa kasvimaalla ja istutella siemeniä itämään, taimia kasvamaan. 

Nurmikon kasvaessa alkaa ruohon leikkuu. Se tietty, tuttu pärinä jos kuuluu naapurin pihalta, on päästävä itsekin konetta lykkimään. Leikatun ruohon tuoksu - aah! Sitä ikävöidessä kevään tulo tuntuu hitaalta.

Ja syksyllä. Joku sanoi inhoavansa lehtien haravoimista. Hei! Senhän saa tehdä vaan kerran vuodessa! Kannattaa ottaa siitäkin ilo irti, eikä harmitella ollenkaan.

On toki aikoja, jolloin pihatyöt tuntuvat inhottavalta lisältä kaiken muun sälän päälle. Tunnustan, että viime kesänä ruoho kasvoi aika ajoin pitkäksi, pitkäksi. Syksyllä lehdet jäivät lumen alle. Ovat edestä löytymässä.

Vauvavuosi on vaihtunut taaperovuoteen. Saas nähdä, miten ensi kesänä nurmikon kanssa käy... Saako ruohonleikkurin pärinä liikkeelle mielihyvän hormonit vai kuristaako kurkkua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen Heinähattu, pian nelikymppinen kahden pojanviikarin äiti. Pojat ovat syntyneet tammikuun kaurislapsina 2008 ja 2016. Kirjoitan elämästäni ja kaikenlaisista ajatuksistani maan ja taivaan väliltä, äitinä ja naisena. Blogissa esikoiseni on nimeltään Valto ja kuopukseni Viljo. Yritän löytää pienistäsuurista arjen tilanteista hauskoja vinkkeleitä. Ja yritän suhtautua elämään myönteisellä ja armollisella asenteella.

Blogini facebook-sivulle jaan uusimmat tekstini sekä lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja. Käypäs tykkäämässä!
Instagramiin lataan kuvia arjestamme. Tervetuloa mukaan!

Teemat

Blogiarkisto

2016
Joulukuu

Kategoriat

Instagram