Palaan vielä vähän meidän Köpiksen matkaan, kun lupasin kertoa tarkemmin tuosta Airbnb:sta ja asunnosta, jonka vuokrasimme sitä kautta. Tein ennen matkaamme aika paljon vertailuja hotelleista eri palveluissa, kuten hotels.comissa ja booking.comissa. Tärkeintä oli saada mukava majotus, joka olisi mahdollisimman hyvällä sijainnilla, ja tietenkin mahdollisimman hyvän hintaan. Apuna minulla oli kaveri, joka on asunut ennen Köpiksessä. 

Kun olin kahlannut valtavan määrän hotelleja läpi, päätin vielä katsastaa Airbnb:n, josta matkaileva kaverini on joskus vinkannut. Hyvin nopeasti sieltä seuloutuikin iso kattohuoneista ihan Köpiksen isoimman ostoskadun varrelta, ihan Illums Bolighusia vastapäätä. Hintakaan ei päätä huimannut, kun jaoimme kustannukset neljään pekkaan. Tuollainen iso asunto on paljon mukavampi jakaa kuin yksi hotellihuone, kun on isompi poppoo reissussa. Myös lasten kanssa reissatessa valitsisin ehkä mielummin asunnon, jossa on keittiö ja muut toimitilat.

Luin asuntoa kehuvat kommentit ja kun matkaseuralaiset olivat myös hyväksyneet ehdotuksen, pistin alustavan varauksen asunnon omistajalle. Tähän sain nopeasti vastauksen sekä muutenkin asunnon omistaja vastasi kysymyksiini nopeasti. Asunto maksettiin luottokortilla ja siinä oli viiden päivän peruutusturva, eli rahat saisi takaisin, jos peruu viisi päivää ennen matkaa. Tuo peruutuskäytäntö vaihtelee ihan riippuen kohteesta, joten kannattaa tutustua kaikkiin sääntöihin, ennen kun tekee varauksen. 

Kun saavuimme Köpikseen, saimme tekstiviestitse koodin ovella olevaan laatikkoon, josta avaimet löytyvät sekä toisen koodin yläkerran lukkoon. Matkalta ei ainakaan naurua puuttunut, koska meillä oli hieman hankaluuksia tajuta, miten tanskalaiset lukot toimivat. Onneksi pääsimme sitten aina kuitenkin lopuksi sisään.

Asunto oli iso ja valoisa ja todella siisti. Siellä oli iso olohuone, ruokailutila, kolme isoa parisänkyä makuuhuoneissa, sekä keittiö ja kylpyhuone. Asunnosta löytyi myös kaikki tarvittavat välineet ruoanlaittoa varten. Olohuoneessa oli suuri sohvaryhmä ja televisio, ja asunnosta löytyi myös langaton netti. Huoneisto piti luovuttaa aamulla klo 10, mutta saimme jättää tavaramme vielä erikoisluvalla säilöön omistajan alakerrassa olevaan yritykseen. 
Jotain pienen pieniä vastoinkäymisiäkin oli. Puhelinnumero, jonka sain Airbnb:sta, ei mennytkään samalle henkilölle, jonka kanssa olin meilitse keskustellut ennen matkaa. Asunnolla taisi siis olla useampi omistaja, mutta sain silti ihan oikeat ohjeet tekstiviestitse. Yhdestä sängystä puuttui tyynyt ja shampoota ei varusteluista löytynyt (joskaan emme sitä kaivanneetkaan). Muuten kaikki meni paremmin kun hyvin. Kun lähdimme asunnosta, portaikossa vastaan tuli iloinen siivoojanainen, joka tuli laittamaan asuntoa taas uudelleen kuntoon.

Kaikkein parasta tuossa huoneistossa oli sen koko ja sijainti, jota parempaa tuskin voi enää olla. Ensimmäinen kokemukseni Airbnb:sta oli siis oikein onnistunut ja tätä aion kokeilla vielä uudestaankin, ehkäpä sitten seuraavaksi perheen kanssa. Onko kukaan muu kokeillut Airbnb:ta majoittumiseen ja jos niin millaisia kokemuksia teillä on? :)

Kommentit (6)

Vierailija

Kiitos tästä! Aivan mieletön sijainti!

Just selaisin airbnb:n sivuja kun pohdin seuraavia perhelomia, suurperheelle kun asunto on oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto useammaksi yöksi.

t. minityylin sari

Vierailija

Olimme loppukesästä myös köpiksessä. Meitä oli 3 pariskuntaa ja vuokrattiin oma talo joka tuli halvemmaksi kuin hotelli. Pelkkää hyvää voi ainakin meidän kokemuksella sanoa, suosittelen! :)

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Sari 1/2: Suosittelen tuota, ja kun siellä oli tosi paljon noita hyviä vaihtoehtoja! Ja otosiaan asunnossa onlasten kanssa paljon helpompi kun voi tehdä itse ruoat yms. Tuossa missä me olimme, varusteisiin kuului syöttötuoli ja lastensänky (lakanoineen yms) eli monet noista käy myös lapsiperheille. :)

Vierailija 2/2: OI, teillä oi koko talo, wow! Muutenkin tanskalaiset kodit ovat usein niin kauniita, että on mukava päästä niitä näkemään ihan livenä. Silloin kun ihan ekan kerran googlettelin "kokemuksia Airbnb:stä", luin myös muutamia negatiivisia kokemuksia (joistain blogeista) mutta suurin osa, mitä on tullut vastaan onkin ollut tosi positiivisia. :)

Vierailija

Hei! Tämähän on jo aika vanha kirjoitus, mutta kirjoitan ja kyselen silti vähän neuvoa. Olemme tutustuneet ja jo päättäneetkin asunnon Airbnb:ltä, mutta ongelmana on se henkilöllisyyden vahvistaminen! Me emme vaan saa tehtyä sitä.Oliko teillä ongelmia sen kanssa? Ollaan rekisteröidytty,tehty profiili,annettu kaikki mahdollinen tieto kuvan kanssa, mutta edelleen herjaa ettei "tili ole tarpeeksi aktiivinen" joten henkilöllisyyttä ei voida varmistaa ?! Taitaa jäädä vaan haaveeksi tuo Airbnb, vaikka ehdittiin jo kovasti innostua sen kautta vuokraamisesta. On vaan tehty liian hankalaksi se vuokraaminen! Toibottavasti saisin vinkkejä ja neuvoja tätä kautta, koska itse Airbnb:n sivujen kauttahan mitään neuvoja ei saa, kun ei ole mitään yhteystietoja mihinkään :/

Vierailija

Oma kokemukseni on jo ennen matkalle pääsyä inhottava. Varasin jo 7.2. ja maksoin Pariisin kämpän. Eilen tuli korotus n. 70 egee. Hyväksyin. Alle tunnin sisällä kämpän hinta oli noussut n. 300 egestä 700 egeen. En hyväksynyt. Olen nyt illan tapellut rahoja takaisin kämpän omistajan kanssa ja saanut vasta puolet alkuperäisestä. Vein asian Sovittelukeskukseen, mutta en kylläkään odota paljoa. En tule käyttämään koskaan Airbnb:tä vaan ranskalaisen ystäväni vinkistä käytän siellä mieluummin esim. Bridgestreetiä. Vastaa hieman Suomessa toimivaa Forenomia eli yritys on takana. :( Lennot varattu ja kohta ehkä uusikin asunto löydetty.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram