BabyBjörn sitteri , paras sitteri

Olen alkanut vähitellen pakata vauvatarvikkeita, imetyspaitoja ja -tyynyjä sekä muuta vauvatavaraa pois. Tällä kertaa uusia hankintoja ei tullut niin paljon, koska osa tavaroista oli meillä jo valmiina. Osa jutuista, joita tarvitsin viimeksi, oli turhia ja päin vastoin. 

Tässäkin asiassa pätee se, että toisen roska on toisen aarre. Jonkun mielestä joku täysin turhake lastenhoitoväline voi olla toiselle taas elintärkeä. Päätinkin listata ne meille parhaaksi todetut jutut tämän vauvan kanssa. 

1. Boob -imetyspaidat (Kuvissa BoobDesignin uusimpia malleja).

Näitä imetyspaitoja olin onneksi säästänyt monta jo Epun vauva-ajalta. Mikään muu imetyspaitamalli ei vaan osottautunut yhtä hyväksi ja helpoksi käyttää kun Boobin imetyspaidat ja yöpaidat. Ne muuten ovat myös säilyneet tosi hyväkuntoisina kahden vauvan ajalta, useista pesuista ja rumpukuivauksesta huolimatta.

2. Tuttiketju

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kadonnut tutti. Olen löytänyt myös tuttiketjuja, jotka näyttävät ihan kivalta ja sopivat vaatteisiin. Elodie Detailsin tuttiketjut ovat meillä joka päivä käytössä.

3. Hyvä ruokalappu

Elodie Detailsin pehmeä ruokalappu "sivutörmäyssuojilla" on ollut aivan ykkönen. Se ei häiritse vauvaa, mutta suojaa vaatteet ja kanssaruokailijat myös sivulle lentäviltä roiskeilta. Helppo pestä ja kuivuu nopeasti. Tämä on käytössä vieläkin päivittäin.

4. Tupperwaren nokkamuki

Isoveljellä ensin olleet Tupperwaren juomamukit pehmeällä korkilla toimivat edelleen. Tuon mukin voi kääntää vaikka nurinpäin, eikä se vuoda ja olen ottanut sellaisen jopa laukkuun mukaan. Pienenä miinuksena pehmeät kannet, jotka isoveli hajotti. Ostin mukeihin uudet kannet tilalle, mutta erikseen ostettuna ne ovat tosi kalliit. (Huomasitteko, että kuvassa on mukin ensimmäinen omistaja vuonna 2011) ;)

5. Brion hoitopöytä

Tämäkin jo isoveljelle ostettu kapine on siirtynyt mukana kodista toiseen. Seinälle kiinnitettävä ja ylös taittuva hoitopöytä ei ole kovin nätti, mutta niin käytännöllinen. Tämä mahtuu myös pieniin tiloihin ja syö sisäänsä valtavan määrän tavaraa sekä vaippoja. 

6. Itkuhälytin

Itkuhälytin on käytössä meillä edelleen päivittäin. Se on ihan ehdoton kaksikerroksisessa talossa. Vauva saa nukkua rauhassa ja itkuhälytin valvoo. 

7. Kylpytuki

DeltaBabyn kelluva kylpytuk tuli käytettynä meille kaverilta. Tämä kylpytuki yllätti täysin. Sen avulla vauva on tosi helppo kylvettää ja vauvaa ei tarvitse pidellä koko ajan. 

8. Työntöaisaan kiinnitettävä hoitolaukku

Esikoisen kanssa hoitolaukku jäi lähes käyttämättä, koska se valui, tipahteli eikä pysynyt paikallaan. Nyt hoitolaukku on aina valmiina paikallaan ja pysyy, ja se onkin kulkenut mukaan joka paikkaan.

9. Sitteri

Esikoinen ei koskaan viihtynyt sittereissä, mutta nyt kuopuksen kanssa Baby Björnin klassikkositteri oli iso apu. 

10. Tula -kantoreppu

Tämä kantoreppu pelasti monessa paikassa ja auttoi liikkumisessa vauvan kanssa. Ihana ja helppokäyttöinen Tula on edelleen käytössä. Matkoilla ja menoissa ihan ykkönen.

Vielä yksi: Vauvan viltti

Meillä on noita trikoisia vauvan vilttejä useampikin. Vauva voi kölliä viltin päällä ja sellaiseen oli helppo kääräistä vastasyntynyt. Trikooviltit olivat kevyitä peittoina kesällä ja nyt niitä käytetään torkkupeittoina. Lapset myös leikkivät noilla trikoopeitoilla.

Vähemmälle käytölle tai käyttämättä meillä jäivät sitten mm. sähkökäyttöinen rintapumppu, vauvan säkkituoli (jo toisella lapsella) ja vaunuverho. Jakakaa tekin teidän vauvavuoden parhaat. Mikä oli hitti ja mikä oli huti?

Ps. Meidän hoitolaukun sisällöstä löytyy postaus TÄÄLLÄ. 

Kommentit (5)

Vierailija

Tuota sun listaa lukiessa täällä vaan useammassa kohdassa hymy huulilla mietin että juurikin näin! Tupperwaren nokkamukista ei ole kokemuksia kun meidän lapset ei nokkiksista vaan osaa juoda ja muutama tavara on meillä eri valmistajalta, mutta siis lista on mun mielestä täyttä asiaa :)

-Nanna

Vierailija

Aivan täysi turhake oli vaipparoskis - kalliit pussisysteemit eikä yhtään paremmin hajuja pitänyt kuin tavallinen kannellinen wc-roskis. Meillä lähti myyntiin heti ekan kuukauden käytön jälkeen.

Loistava hankinta autoilijoille sen sijaan olivat rattaat, joihin sai kantokopan klikattua kätevästi päälle, meillä Britax kantokoppa ja Britax BAgile-rattaat, jotka hankittiin kun vauva oli n. 4 kk (ja olisi pitänyt hankkia heti). Nyt menee sitten rattaina.

Erinäköisten vauvalelujen hankintaa kannattaa mielestäni myös rajoittaa, käyttöaika minimaalinen, - hyvä helistin on muovipullo jossa herneitä sisällä.

Hyvä hoitolaukku on kyllä must!

Vierailija

Näitä listoja on hauska lukea ja verrata omiin must have -tuotteisiin.

Meilläkin tuttinauha, ruokalappu ja itkuhälytin ovat olleet tärkeimpiä hankintoja ja ne kaikki ovat edelleen käytössä (lapsi on 1,5 v.).

Lisäksi meillä erittäin tarpeellisiksi ovat osoittautuneet Stokken Tripp Trapp -syöttötuoliin hankitut turvavyö ja playtray. Tyttömme on varsin liikkuvainen ja alkoi kiipeilemään hyvin aikaisessa vaiheessa, joten siksi turvavyö on välttämätön. Playtray taas helpottaa lapsen omaa syömisen opettelua, kun ruoka-astian saa lähelle ja hutilusikoinnit putoaa joko playtraylle tai ruokalapun taskuun. Lisäksi lapsemme on tykännyt istua syöttötuolilla ja selata playtrayn päällä lehtiä, tämäkin onnistuu playtrayn kanssa helpommin kuin pöydällä.

 

Hankin yhden Boobin topin, joka oli kyllä hyvä, mutta jäi kuitenkin aika vähälle käytölle. Pärjäsin hyvin kaapeissa jo olleilla naruolkaintopeilla ym.

 

/sanna

Vierailija

Minunkin mielestäni boobin imetyspaidat ovat olleet ihan parhaita, laadukkaita ja imetysluukku on kätevänmallinen, harmi etten keksinyt näitä boobin ihanuuksia jo esikoisen aikoihin, mutta nyt toisen vauvan kohdalla Bob imetyspaitoja on kertynyt jo useampia. 

 

tuttinauha meiltäkin löytyy mutta se ei kuuluu meidän hittituotteisiin, vauva aina tarttuu siihen nauhaan ja repii näin itse itseltään tutin pois suusta ja siitähän se huuto syntyykin, esikoisella tämä nauha kuitenkin toimi paremmin.

 

meille paras ruokalappu on ollut muovinen babybjörn kouru, mutta ihan pienelle ehkä joku kankainen on kivempi, tuo teidän oma vaikuttaa kivalta!

 

tupperin nokkamuki löytyy myös meiltä, tykkään! 

 

Hoitopöytä on ollut erittäin kätevä vauvan ensikuukausina, mutta nyt vauvan ollessa 4kk tulee vaipanvaihdot ym. Suoritettua melkeinpä sängyllä tai lattialla, kun vauva venkoilee jo sen verran paljon, ja alkaa hoitopöytä muutenkin jäädä jo pieneksi.

 

meillä on ammeessa kiinteä kylpytuki eli sellainen muotoiltu amme, ok baby merkkinen, se on ollut kovassa käytössä.

 

hoitolaukku on meilläkin hittituote, meillä on emmaljungan laukku, tilava ja nätti. Mutta tuo teidän hoitolaukku on kerrassaan pramea!

 

 

Sitteri on ollut myös aika kovalla käytöllä, mutta ehkä oltais ilmankin selvitty. Vauva viihtyy viltillä lattiallakin.

 

tärkein ja paras, myös kallein hankinta on ollut vaunut, emmaljungan city crossit, jotka ostettiin uutena jo esikoiselle. Esikoinen ei nukkunut vaunuissa niin paljon mutta kuopus on nukkunut niissä senkin edestä. Ja lenkkeilemään paljon, joten ko.vaunumalli oli meille paras. 

 

Itkuhälyttimet ovat myös ihan must kun vauva nukkuu pihalla, ei tarvi kytätä kokoaika ikkunassa milloin se herää. Ja kun lapset on illalla jo nukkumassa, niin vanhemmat pääsee saunaan rauhassa, kun laittaa itkuhälyttimet päälle, ei tarvi stressata siellä lauteilla että nukkuukohan ne nyt.

 

kaikenlaisia kantoliinoja ja manduca on tullut ostetuksi mutta ne on osoittautunut turhiksi, lapset ei ole niissä viihtynyt.

 

tanjuska

 

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: no hyvä! :) Ja jos jossain vaiheessa tuntuu, että nokkamukia tarvitaankin, niin suosittelen tuota. mutta tosiaan tuossa mukissa on se miinus, että jos lapsi pureskelee sen korkin rikki, uusi korkki on tosi kallis ostaa erikseen. :D

Vierailija 2/4: Meiltäkin löytyy tuo vaipparoskis, mutta täytyy tunnustaa, etten ole hetkeen muistanut ostaa siihen niitä pusseja, koska niitä ei saa meidän lähikaupasta. :P 
Ja vaunut jätin mainitsematta, mutta ne kyllä ehdottomasti kuuluvat myös meidän listaan. :)
Ja samaa mieletä olen myös vauvanleluista, vaikka niitäkin on taas kertynyt jotenkin kummasti. :D

Sanna: Ilman itkuhälytintä ei kyllä pärjäisi. Tai ainakin se helpottaa tosi paljon elämää. :) 
Heh, juuri tänään puhuimme miehen kanssa, että pitäisi varmaan hankkia Tripp Trappiin valjaat, meille on nimittäin tullut kans pieni kiipeilyongelma. Argh. ;-D 

Tanjuska: Mahtava lista! :) Hauska lukea näitä, kun teilläkin on näköjään ollut eri kokemuksia samasta jutusta eri lasten kanssa. :) Onneksi mun esikoisen aikana ostamat Boob -topit olivat vielä hyvässä kunnossa, joten niitä en montaa uutta hankkinut. Mutta ovat kyllä ihan parhaita, ja vieläkin kahden lapsen jälkeen oikein hyväkuntoisia. 
Meillä oli Epulla myös tuo BabyBjörnin kouru, joka oli ihan paras, koska se "keräsi" kaikki tippuvat ruoat, mutta tyttö hermostuu siitä aina jostain syystä ja heittää sen pois. :P 
Ja pakko vielä kommentoida tuohon hoitopöydällä venkoiluun, että sama meillä nykyään, vaikka yritän silti sitkeästi vaihtaa pöydällä vaipan, koska siinä ovat kaikki muut tavarat käden ulottuvilla. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram