Tytöllä oli nimi jo keksittynä kun hän syntyi, ja kerroimme sen kaikille silloin eli se ei ollut salaisuus missään vaiheessa. Etunimi Isla on miehen keksintö, ja hän löysi sen eräästä nimikirjasta, jota lueskelimme raskauden loppuvaiheilla. Ihan tuohon kahden kuukauden suosituksen sisään emme ehtineet ristiäisiä järjestää, mutta tyttö sai kuin saikin nimen ja kivat juhlat muutosta ja muista kiireistä huolimatta. Juhlimme ristiäisiä ihan pienellä porukalla, johon kuuluivat lähimmät sukulaiset sekä muutama läheinen ystävä. 

Juhlia tulee nykyään järjestettyä niin harvoin, että sitten kun sellaiset on, olisi mukava panostaa niihin oikein kunnolla. Harmi vaan, että muuttomme osui samoihin aikoihin, joten aloin olla jo aika väsynyt siinä vaiheessa kun ristiäisiä piti järjestää hullun lailla. Kotona emme voineet juhlia järjestää, koska tuolloin koko talo oli aivan täynnä muuttolaatikoita. Olisin halunnut vuokrata saman tilan, jossa pojan ristiäiset vietettiin, mutta valitettavasti se oli varattu monena viikonloppuna, enkä jaksanut enää alkaa etsiä jotain ihan uutta tilaa. Varasimme sitten seurakunnan tilan, joka oli kotimme lähellä. Tuo tila kyllä yllätti positiivisesti, ja loppujen lopuksi koko tilalla oli aika pieni merkitys juhlien onnistumiselle. Aika hyvin pitää paikkaansa se, että ihmiset luovat sen hyvän tunnelman. :)

Kastemekkona toimi oma vanha kastemekkoni, jota Eppukin piti ristiäisissään, mutta sen alle piti hankkia vielä juhlavaatteet. Olin jo hyvissä ajoin tilannut Nextiltä tytölle ihanan tyllihameen juhliin, mutta Next päätti yllättää ja lähetti toi meille hamosen sijasta paketin alushousuja. Hupsista. Sen jälkeen nuo hameet oli tietenkin loppuunmyyty, ja jouduin sitten etsimään uuden juhlamekon tilalle hyvin nopeasti. Satuin löytämään meille ihan uuden lasten juhlavaatemerkin  The Tiny Universe (Oiidesign.se) ja tilasin sitten tytölle uuden mekon. Onko tämä ruotsalainen merkki teille tuttu? Kannattaa kurkata nuo juhlavaatteet, heillä on tosi ihania mekkoja varsinkin pienille tytöille. Poika sai juhliin Mini Rodinin robottilogolla kuvioidun valkoisen kauluspaidan sekä saman sarjan rusetin sammareiden kaveriksi. 

Olin vähän myöhässä kakun tilaamisen kanssa ja mietin, mistä ehtisin saada vielä erikoiskakun. Kysyin apua ystävältä, joka heittikin hyvän kakkuvinkin, jonka voin nyt jakaa täälläkin, koska olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Kakun tilasimme Juustokakkutehtaasta. Juustokakkutehdas pystyi toimittamaan erikoiskakun hyvin lyhyellä varoitusajalla. Sain kertoa minkälaisen kakun haluamme, mutta annoin heille aika vapaat kädet. Kerroin vain, että haluaisin jotain valkoista ja mustaa kuten tytön juhla-asussakin on. He ehdottivat itse vielä, että kakun päälle tehtäisiin vauva, jolla on samanlainen ristiäisvaatetus kuin tytöllä oikeastikin juhlissa oli. Kakusta tuli ihan mielettömän kaunis, ja lisäksi se oli vielä tosi herkullista. Kakun pohjassa oli suklaata ja välissä mm. vadelmaa ja mustaviinimarjoja, joten se ei myöskään ollut liian makea, vaan ihanan raikas. Joten voin suositella Juustokakkutehdasta muillekin lämpimästi.

Kakun lisäksi tilasin Laineen Kotileipomosta voileipäkakkuja, kuten pojankin ristiäisiin aikoinaan. Heillä on myös loistavia kakkuja ja aivan ihanat voileipäkakut, joten voin suositella heitäkin. Laineen Kotileipomo toimitti vielä tilaamani jutut kotiovelle, mikä tietysti helpotti mukavasti järjestelyjä. Onneksi saimme myös vähän muuta apua. Toinen kummeista halusi myös auttaa järjestelyissä ja hän leipoi juhliin ihania piiraita. Siskoni taas teki perinteisiä lusikkaleipiä sekä pullaa. Kaikki herkut ja syömiset taisivat olla pojan mielestä parasta pikkusiskon juhlissa, ja hän kysyikin kesken ristiäistoimituksen isiltä kovaan ääneen: "Koska sitä kakkua oikein saa?" :)

Tuossa seurakunnan tilassa oli myös pieni lasten leikkihuone, johon lapset saivat mennä leikkimään, mutta isäni oli tuonut myös muutamia pelejä, joiden parissa pienimmät juhlavieraat viihtyivät hyvin. Juhlat sujuivat mukavasti ja parasta ehkä oli se, kun sai juhlia läheisten ja tärkeiden ihmisten kanssa yhdessä. Tässä vielä muutama kuva lapsista juhlimassa. :)

Kommentit (7)

Vierailija

Oi miten ihanat juhlat! Ja Isla on hyvä nimi! Miten Eppu näyttääkin niin isolta tuossa vikassa kuvassa?! Apua! :D

 

Sini

Vierailija

Ihanat vaatteet Islalla! Kaunis nimi! Lausutaanko nimi niin kuin kirjoitetaan eli Isla vai [Aila] niin kuin se ulkomailla sanottaisiin?

Vierailija

Ihanan oloiset juhlat! Täällä ei oikein pitopalveluilla voi kehuskella, joten päädyin voileipäkakut tilaamaan ja kakun koristeet väsäämään itse. Fiksumpi olisi vaikean vauvan kanssa tilannut kakutkin, mutta tulipahan ainakin ainutlaatuisia tuotoksia kun kiireessä alle 30 min ennen toimituksen alkua vieraiden ollessa jo pihalla lätkin koristeita paikoilleen.

 

 Teidän Eppuhan on kasvanut ihan silmissä! Tosin kyllähän näiden vauvojen rinnalla isommat lapset vaan hetkessä vaikuttaa niin hirveän paljon isommille.

 

-Nanna

 

Vierailija

Ihana nimi, ihanat vaatteet ja juhlatkin näyttivät oikein ihanilta :) Minkä päällä Isla makaa noissa kuvissa - onko teillä sellainen Doomoon sitteri siinä peiton alla?

Vierailija

Yhden kauneimmista tytön nimistä annoitte<3 Itteä harmittaa ettei voida sitä antaa, kuulostaa hölmöltä meidän sukunimeen :( Ja yhdyn edellisiin, Eppu on niin cool iso poika vikassa kuvassa!! :D

Vierailija

Kaunis nimi, ja pakko kommentoida sen verran, että hyvin suuressa osassa ulkomaailmaa tuo lausutaan "suomalaisittain" eli käytännössä espanjalaisittain - nimi kun tarkoittaa siellä saarta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram