Ajattelin taas kirjailla vähän muistiin meidän pikkuneidin kehitystä. 8. kuukauden kunniaksi tytölle puhkesi ensimmäinen hammas. Sitä harmiteltiin muutama päivä sekä yö, mutta heti kun hammas tuli kunnolla esiin, Isla palasi iloiseksi itsekseen.

Kaikki tuuhea ja tumma vauvantukka on tippunut pois ja tilalle on kasvanut vaaleita haituvia. Pituutta neidillä on noin 70cm ja painoa 7,9kg. Vertasin mittoja Epun neuvolakorttiin ja sisarukset näyttävät olevan tämän ikäisinä aika saman kokoisia. Jännä juttu, koska syntyessään Isla oli veljeään paljon paljon isompi.

Tyttö liikkuu pääasiassa ryömien. Minusta Isla on vähän "laiska" ryömimään ja viihtyy paljon myös touhuten jotain lattialla, mutta kun näkyvissä on isoveljen ei-vauvoille-leluja, tekee tyttö hurjia ryömimis spurtteja ja silloin hän kiitää mittarimatona hurjaa vauhtia eteenpäin. Tässä eräänä päivänä vauva yritti tavoitella tavaroita sohvapöydältä sekä sohvalta ja koitti hilata itseään sohvaa pitkin ylöspäin. Onneksi se ei nyt vielä onnistunut. Meillä on nimittäin vielä vauvaportitkin portaikosta hankkimatta. Esikoisen kanssa sitä oli aina tosi tohkeissaan, ja odotti kaikkia uusia vaiheita innoissaan, mutta nyt ei ole enää kiire. Tiedätte kyllä. ;)

Äidinmaidon lisäksi kiinteät maistuvat hyvin ja erityisherkkuja ovat kylmät kurkunviipaleet ja porkkanasiivut (varmaan hampaiden takia) sekä maissinaksut, jotka kyllä ovat ällöttävää "liimaa" jos minulta kysytään. :) En muistanutkaan kuinka nuo naksut tarttuvat joka paikkaan kastuessaan, ja varsinkin vauvan kädet ja hiukset ovat aina ihan täynnä sitä maissitöhnää.

Isla on tosi kova päristelemään, jokeltelemaan ja nauramaan ääneen. Päikkäreitä nukutaan kolmisen kertaa päivässä ja yöunet alkavat sujua aika hyvin. Tyttö herää aamulla syömään, mutta jatkaa sitten vielä hetken unia äidin ja isän vieressä. On kyllä ihanaa, kun tyttö nukkuu jo vähän pidemmän pätkän yöllä. Vielä kun sitä malttaisi mennä itse nukkumaan ajoissa.

PS. Elodien hoitolaukku on nyt arvottu, ja random arpoi voittajaksi vastaajan 91/164 joka kirjoitti: "Kiva arvonta. Mukana! Täti ruskea". Paljon onnea voittajalle! Laitatko voittaja yhteystietosi eppuscloset (at) gmail.com . Jos voittajaa ei tavoiteta kohtuullisen ajan kuluessa, arvon palkinnon uudelleen. 

Kommentit (8)

Vierailija

Vau! Hoitolaukulle tulossa käyttöä syksyllä ;-) Laitan osoitetietoja tulemaan.

 

T. Täti Ruskea

Vierailija

Ei vitsit kun nämä Islat on niin samanlaisia, tosi saman mittaisia, samoihin aikoihin tehneet nämä ekat hampaatkin ja ihan samanlailla liikkumisessakin kehittyy. :) Oikein huvittaa miten voikin olla näin samanlaisia muutenkin kuin nimiltäänkin. :)

 

-Meeri, Murulit blogi

Vierailija

Kysyin kyllä? Kiitos pikaisesta julkaisusta.

Mietin jo siis alun alkaen tunnistettavaa nimimerkkiä, että onko se tunnistettava jos vain kirjoittaa nimimerkin (ei rek.) - kuka tahansa voi siis väittää olevansa joku muu kuin on.
Mutta hyvä siis jos tunnistat! No hard feelings.

Vierailija

Suloinen neiti :) Meidän poitsu on jäänyt koonsa puolesta ihan kakkoseksi. Valitettavasti tuo liikunnallinen kehitys onkin jotain ihan muuta. Portaatkin menee vauhdilla ylös, mutta alas ei kyllä muisteta peruuttaa ilman jatkuvaa käskytystä. Rasittavaa, mutta ei meille tämänkään lapsen kohdalla taida portti ehtiä kaupasta kotiin asti ennen kuin lapsi jo oppii portaissa kulkemaan.

 

-Nanna

Vierailija

Meidän samana päivänä syntynyt neiti on hieman pienempi kokoinen ja jo kova menijä. Seisomaan on noussut jo äitienpäivästä lähtien ja nyt seisoo jo hetkittäin ilman tukea. Saapi olla silmät selässäkin. ;)

Vierailija

Hei! Pakko kommentoida vaikka en sinua tai perhettäsi tunne oikeasti, mitä nyt tätä blogiasi ja sen kuvia katselleena/lukeneena. Pikku Isla on niin sinun eli äitinsä näköinen :) Suloinen pieni! Isoveilikin on söpö!

-Jossu-

Vierailija

Helpommalla olis päässyt, jos olisi pysyny pidempään tuolla maantasolla, mutta vauhdikas mimmi, niin minkäs teet. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram