Aivan odotuksen loppuaikana, ystäväni jakoi linkin, jossa valokuvaaja haki vastasyntyneitä valokuvattavaksi. Valokuvaaja oli Laura Schneider, ja hän etsi malleiksi tiettynä aikana syntyviä vauvoja. Aivan sattumalta meidän tytön syntymäaika osui juuri tuolle aikavälille. Satuimme saamaan vielä viimeisen vapaan mallipaikan, kun joku muu perui oman aikansa. Mikä onni!

Kuvaukset olivat tytön ollessa aika tasan viikon ikäinen. Oli mielenkiintoista päästä seuraamaan, miten ammattilainen kuvaa vastasyntynyttä, ja toki saimme myös ihania valokuvia muistoksi tuosta. Näitä kuvia katsellessa huomaa, kuinka paljon tyttö on muuttunut kolmessa kuukaudessa.

Vastasyntyneen kuvaaminen näyttää ainakin näin sivustaseuraajan silmissä vaativalta ja tarkalta hommalta. Se on myös aika hidasta, ja osa kuvista tehdään monen eri kuvan yhdistelmästä. Valokuvaaja kohteli pientä kuvattavaa todella hellästi, kuin höyhentä kämmenellä. Itse malli taas nukkua posotti onnellisena melkein koko kuvauksen ajan. Välissä tankkasimme vähän maitoa ja kuvaukset saivat taas jatkua.

Nämä valokuvat ovat meille todella rakkaita muistoja tytön vauva-ajasta. Voin lämpimästi suositella Laura Schneiderin valokuvausta, jos joku haluaa ihanat kuvat vauvasta tai vastasyntyneestä. Tässä alla on vain muutamia suosikkejani meidän kuvista. Laura Schneiderin kotisivut löytyvät TÄÄLTÄ ja siellä on galleriassa vielä lisää ihania kuvia vauvoista, joten kannattaa kurkata. :)

Kommentit (14)

Vierailija

Voi miten ihania kuvia muistoiksi! Nuo hetken lapsen ollessa vastasyntynyt menee liiankin nopeasti.

 

-Nanna

Vierailija

Voi että! Aivan ihania kuvia :) Miten vauvat voivatkaan olla niin suloisia,täydellisiä ja viattomia. Kuvaaja on kyllä taitava kun on osannut vangita noita hetkiä niin hyvin.

Vierailija
Vierailija

Ihana ruttunen! Miten toi eka kuva on oikein otettu?

Itsekin ihmettelin ekaa. Onko vastasyntyneen pää oikeasti omien käsivarsiensa varassa?

Vierailija

Nämä kuvat otetaan niin että päätä tuetaan (isä tai äiti kannattelee muutamalla sormella) ja otetaan useampi kuva, sitten käsitellään kuvasta tukevat kädet ja sormet pois. Mutta jos vauva on sikeästi unessa ja viihtyy sammakkoasennossa (kaikki vauvat eivät halua olla noin) saattaa joskus pysyä lähes itsestään. Vauvaa kuvatessa kosketusetäisyydellä on AINA ainakin yksi käsipari, ja muutenkin kuvaus tehdään pienen ehdoilla :)

Vierailija

Minkä ihmeen takia tehdä noin RUMA kuva kun tuo 1. on?????????? Hyi ällötys! Niinkuin olisi jotenkin "sekasikiö"/vammainen (enkä nyt halua haukkua niitä joilla on jokin kehityshäiriö tms) vaan miksi terveestä (?) lapsesta pitää tehdä noin hirveä kuva! Muutenkin olisi ehkä kannattanut odottaa jonkin aikaa, lapsi ei ole kuvissa mitenkää edukseen.

Vierailija

Jahas, aivan asiallisetkin kommentit näköjään poistetaan! Ja vaan nämä liirumlaarumit jätetään.

Vierailija

Vauva on suloinen sellaisenaan kuin on, ei väänneltynä luonnottomiin asentoihin. Odotin otsikon perusteella kauniita vauvakuvia, mutta täällä olikin sitten joku friikkinäyttely. '(toki nuo pari normaalia kuvaa ovat ihan ok)

Vierailija

Vauva ei suinkaan kannattele kuvassa itse päätään, vaan kuva on yhdistetty kahdesta kuvasta. Tiedän, että jotkut kuvaajat ovat ottaneet kuvan myös niin että vauva itse kannattelee päätään, mutta vauvan turvallisuuden takaamiseksi itse teen tämän kuvan aina kahdesta otoksesta. Tästä linkistä näkee esimerkin siitä miten kuvan voi tehdä turvallisesti: http://www.pinterest.com/pin/342132902913192967/

T: Laura Schneider

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram