Pohdiskelin alkusyksystä, millaiset talvikengät pojalle pitäisi hankkia. Sainkin eräältä lukijalta hyviä vinkkejä, joita jaoin myös täällä blogissa. (Nuo kenkävinkit löytyvät tästä postauksesta). Yksi tärkeä kriteeri kenkien valinnassa oli se, että kenkien lesti ei saisi olla kovin leveä. Onnistuinkin löytämään meille muutamat aika hyvät talvikengät.

1. Timberland Chillberg Snowboot

Nämä kengät on tarkoitettu koville pakkasille ulkoiluun. Timberlandeissa on kapea lesti ja se näkyy näistä jo ulospäin. Viime vuonna meillä oli Vikingin Goretexit, ja nekin olivat ihan hyvät, mutta nämä ovat aika paljon sirommat malliltaan ja istuvat hyvin kapeaan jalkaan. Tarrakengät on pojan itsekin helppo pukea ja riisua. Lisäksi "goret" pitävät jalat kuivina ja lämpiminä. Susirumat kengät, mutta todella hyvät käytössä. Myös mies kehui näitä kenkiä sen jälkeen, kun he olivat ulkoilleet pitkään pakkasessa pojan kanssa. Suosittelen siis! Tämä pari on ostettu Babyshopista, mutta näitä myydään monissa muissakin paikoissa. Pitää vielä vinkata, että ainakin viime vuonna Stadiumissa oli näitä Timberlandin talvikenkiä hyvään hintaan talvialessa. Nämä gorekengät sopivat minusta esimerkiksi päiväkotikäyttöön tosi hyvin.

2. Bisgaard TEX-talvikengät

Nämä kengät tilasin vähän kovempia pakkasia ajatellen ja kun on vähän kuivempi keli. Kenkien päällinen on nahkaa, ja niitä suojaa vielä TEX-kalvo. Kriteereinä oli aito villavuori, kapea lesti ja vähän siistimpi ulkonäkö. Koon valitseminen oli vähän haastavaa, koska kahden peräkkäisen koon välillä oli aika iso ero. Tilasin nämä Pikkujalat -nettikaupasta, ja sain sieltä meilitse kyllä tosi hyviä neuvoja oikean koon valitsemiseen. Päädyin sitten ottamaan kokovaihtoehdoista sen pienemmän, koska paksun villavuorin takia näihin kenkiin ei ole pakko jättää hirveän suurta villasukkavaraa. Olen myös ostanut pojalle muutaman parin Popin ohuempia villasukkia, jotka eivät kutita, ja pitävät silti jalat lämpiminä tarpeen tullen.

 3. Crocs Crocband Gust Boots

Nämä kengät ostin alkutalven (ja kevään) pieniä pakkasia ja loskaista kurasäätä ajatellen. Meillä oli viime vuonna vähän vastaavat Cars Crocsit, joista poika piti kovasti. Niissä houkutteli tietysti se ihana Salama McQueen, mutta ne oli myös lapsen itse helppo vetäistä jalkaan ja nämä sopivat tosi hyvin myös kunnon rymykengiksi pihalle. Meillä näitä onkin jo putsailtu monesti kurasta, kun piha on vielä usein yhtä likaista kuramössöä. Näiden kenkien plussana on hyvät heijastimet ja Crocsit on myös tosi näppärä pitää puhtaana. Meillä oli nyt koko syksyn Crocsin kumpparit käytössä. Vaikka nuo kumpparit olivat aran väriset, ne oli aina tosi helppo puhdistaa suihkussa, ja ne myös kuivuivat nopeasti. Toivon, että nämä mahtuvat jalkaan vielä keväämmälläkin.

Millaiset talvikengät ovat teidän suosikit ja mitä olette hankkineet talveksi? Suosikit jakoon! :)

Kommentit (11)

Vierailija

Meillä on usemmat noita Crocsin kumiteräisiä toppasaappaita. Paremmat kuin osasin ostaessani kuvitella. Ostin ne nimenomaan syksyn/kevään loskamoskakeleille, mutta loppujen lopuksi ne olivat viluisen vitosluokkalaisen poikani ainoat talvikengät eikä varpaita hänen mukaansa palellut kertaakaan. Pikkusiskonsa ei suostu pitämään muita kuin pinkkejä crocseja, vaikka olisi varaa valitakin.

Vierailija

Huh, olisikin joskus varaa ostaa lapsille satasen kenkiä. Tai edes viidenkympin. Käytetyillä mennään ja hyvin menee.

Vierailija

Laiskimus ei ole saanut hommattua lapsille kuin Vikingin goret. Pariin otteeseen on asiaa tullut tuskailtua, mutta joku varastaa tunteja vuorokaudesta. Tai nyt kun miettii niin pojalle kyllä varmaan mahtuisikin tytön viime vuotiset mustat Sorelit, mutta kenkäostoksille tässä kaiken muun keskellä pitäisi mennä. Kohtahan niitä tosin saa jo alella ja eipähän pitäisi enää kesken talven pieneksi jäädä :D

Vierailija

Iso plussa siitä, että olet hankkinut lapsellesi aitoa nahkaa ja villaa olevat kengät! Crocsit on kevyet jalassa ja juuri siksi lapset itse pitävät niistä, vaikka ovatkin mitä lie muovia. Onkohan noissa Timberlandin ym. goretex-kengissä paljonkin teflonia, kromia, PTFEtä ja muita haitallisia hiilivetyjä? Itse ostan usein Kavat-merkkisiä kenkiä, joissa ko. aineita ei ole, onko muita merkkejä joiden valmistuksessa otetaan nuo haitalliset aineet huomioon!?

Vierailija

Aina palattu parhaiksi todettuihin KUOMA-toppakenkiin. Kevyet, joustavat, reilulestiset, edulliset sekä lämpimät.

Vierailija

Nuo samaiset Crocsin saappaat on meillä ihan pakkaskenkinäkin loskakelien lisäksi. Itelläkin sellaiset ja -20 asteessa pelkät sukkahousut sukkana olen monena talvena tarjennut ainakin itse. Ja nimenomaan likaa sukkia ei saa olla. Lisäksi on pojalla 3 vee kyllä Viking goretexit päiväkotiin ja sitten muuhun käyttöön Arauto Rapin nahkakengät karvavuorella. Ja jos susirumista puhutaan niin nuo Kuomat sitä vasta onkin, vaikka lämpöisiä olisivatkin.

Vierailija

Hei! Kiitos ihanasta blogista, olen seurannut jo pidempään :) mitä teillä puetaan lapsille näin loskakeleillä päälle?  Voisiko siitä saada postauksen? :) olen taaperon äitinä vähän ihmeissäni ulkovaateviidakossa... Asutaan pk-seudulla, topat hankittu pakkasille, mutta mitäs näille 0 tai pari astetta plussaa ja loskaa keleille kannattaa pukea.... ?

Vierailija

Onko kuomat hyväksi lasten jaloille? Eikö jossain vaiheessa ollut jotain polemiikkia asiasta?

Vierailija

Ei olleet käytetyt, mutta Prisman alelaarista ostin viime talvena vitosen kengät ja niillä tuo lapsonen taitaa mennä tämän talven. ;)

Vierailija

Meillä mennään Superfiteillä, Lahtisen huopikkailla ja Nokian lämminvuorisilla kumppareilla. Ja kaikki alella tai huuto.netistä (uusina kylläkin). Tosin silti näihin meni kaikkineen 125 euroa! Mitä oiskaan ollut täysillä hinnoilla... Sama sabluuna nyt kolmatta vuotta, tosin goretexin oli viime vuonna Eccot, mitkä olikin jopa superfittejä paremmat (lämpimämmät), mutta nyt en löytänyt niitä alennuksella :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram