Kai se on nyt myönnettävä, että kesä on ohi, ja on paras alkaa valmistautua syksyyn. Mikäli kaikki menee entisen kaavan mukaan, varsinainen talvi alkaa vasta joulun tietämillä ja syksystä tulee taas aika pitkä. Monena vuonna täällä Etelä-Suomessa on pärjännyt välikausivarustuksella hyvin pitkään. Olen pohtinut tässä lasten syysvarusteita ja sitä, millaisella arsenaalilla käymme taistoon viheliäitä syysilmoja vastaan. Aloitetaan vaikka kengistä.

Ostin meidän kesäreissua varten molemmille Vikingin Gore-Tex tennarit, jotka pitävät vähän vettä, mutta ovat lyhytvartiset. Näillä menee vielä hetken aikaa ulkona, mutta jotain korkeampaa vartta tarvitaan varmaan pian. Tilasinkin nyt ihan kokeeksi molemmille lapsille nahkaiset Bisgaardin varsitennarit syksyksi. Molemmat lapset tarvitsevat hyvät kävelykengät ja Bisgaardin normaali/kapeahko lesti on sopinut meille hyvin. Tarroilla kenkiä saa myös kiristettyä helposti, mikä on aika oleellista kun lapsen jalka on matala ja kapea. Nämä kengät eivät ole vielä tulleet, mutta innolla odotan millaiset ne ovat. Epulla oli joskus ihan vastaavat nahkatennarit ja ne ainakin käytettiin niin loppuun asti, että ne sai pieneksi jäätyään heittää suoraan roskiin. Toivottavasti nämäkin nahkatennarit ovat yhtä mieluisat.

Kun ilmat vähän viilenevät ja vetistyvät otamme käyttöön Crocsin Colorlite bootsit, jotka saimme jo jokin aika sitten. Meillä oli tällaiset samanlaiset myös vuosi sitten ja ne osottautuivat tosi hyviksi syksyllä, talvella sekä alkukeväästä. Varsinaiset talvikengäthän nämä eivät ole, mutta talven ollessa suurimmaksi osaksi silkkaa loskaa, meillä nämä Colorlitet olivat yllättävät usein jalassa myös talvella. Minulla on itsellä aikuisten vastaavat ja niillä tuli kyllä seisoskeltua pihalla ihan lumessakin. 

Sadekelejä varten meillä on Crocsin kumpparit molemmille. Eppu sai omansa jo keväällä ja Islalle kävin nyt ostamassa uudet kokoa isommat -30% alella, kun Crocsin liikkeissä oli joku kamppis pari viikkoa sitten.

Islan kenkäkaapista löytyy myös jotkut vähän kesäisemmät tennarit, mutta niistä tuskin on iloa sitten syksymmällä muuten kuin kauppareissuilla. Tällaisella kenkävarustuksella meillä mennään syksyä kohti. Mitä kuuluu teidän kenkäkaappiin syksyllä? Onko joku juttu ihan ehdoton hitti?

Kommentit (7)

Vierailija

Meillä tapaa nuo välikausikenkäostokset painottua kevääseen ja usein siis silloin ostetut kengät menevät vielä syksylläkin. Pikkupojilla on nyt syksyksi käytössä keväällä hankitut Vikingin goret, joissa on hieman korkeampi varsi. Lisäksi siistimpinä kenkinä on Bisgaardin ruskeat nahkakävelykengät, joissa tuo tähden kuva. Nuo Crocsin Colorite Bootsit ostettiin niin ikään jo viime kevättalvella jostain alesta. Isommalle pienelle tosin piti koon vuoksi jo ottaa se isompien malli, joissa on ylhäällä se karvareunus. Nyt päästään ensimmäistä kertaa kokeilemaan niitä myös syksyn/alkutalven loskilla. Täksi syksynä uutena ostettiin vain kumisaappaat, ekaa kertaa Crocsilta. Uudet kengät sai myös kuopus, ensiaskelkengät Bisgaardilta. 

t. Täti Ruskea

Vierailija

Meillä on Viking gorelenkkarit korkeammalla varrella, kun istuvat hiekkiksellä on nilkat suojassa. Crocsilta olen ostanut myös syyskenkiä. Sellaset missä on vähän toppaa nilkoissa. Noita blogissasi esiteltyjä Crocsin kenkiä täytyykin tutkia tarkemmin, jos sellaiset vaikka hommaisi tänä syksynä. Hunterin saappaat on tytöillä. Next:ltä olen löytänyt myös söpöjä kumppareita.  Bubble bath time http://rosebath.blogspot.com

Vierailija

Meillä on ollut nyt ekaa syksyä käytössä crocsin kumisaappaat. Viime keväänä ne olivat jo muutaman kerran jalassa. Olisinkin vain kysellyt sulta, että oletko huomannut että eivät olisivat aivan niin vedenpitävät kun kumisaappaiden kuuluisi?

Meillä on nyt muutaman kerran ollut pojalla ne jalassa ja sukat aivan märkinä/nihkeinä(kylminä) juurikin jalkaterä/kantapohja alueelta. Sukkien varret siis kuivat, joten ei ole voinut hörpätä vettä sisään. Ystäväni viime keväänä myös kertoi kuinka heidän saappaista sai välillä jopa kaataa vettä pois, kun poika vain kävellyt lätäköissä. Olen siis miettinyt, että onko saappaissa jokin vika vai onko niin hiostavat, että jalka hikoilee märäksi vai eikö niiden kuulukaan kestää normaali lätäköissä puljaamista.

Meillä muuten on käytössä syksyksi juuri noi saappaat, toiset tavalliset kumisaappaat, nahka kävelykengät sekä viking corelenkkarit varrella. Toisella lapsella muuten sama kenkävarustus, mutta corelenkkarit lyhytmalli, tavalliset saappaat, crocsin syyskengät (joissa vähän toppaa varressa).

Vierailija

Meillä on myös crocsin saappaita ollut nykyisten lisäksi jo kahdessa koossa ja tykätään keveydestä. Hiostavuus taas varsinkin lämpöisillä keleillä on miinusta eli kyllä saappaat pitää vettä täysin, mutta ovat hiostavat. Sama ongelma on ollut kesätennareiden kanssa vuosi sitten ja ne jäikin käyttämättä. Suosittelen saappaisiin ohutta villasukkaa, joka lämmittää kosteanakin toisin kuin puuvilla.

Vierailija

Ostin 2-vuotiaalle tytölleni keväällä uudet Crocsin kumisaappaat, kun ne ovat niin kevyet. Olen ihmetellyt samaa kuin muutamat aiemmat kommentoijatkin, eli sukat on aina märät saappaiden sisällä. Edelliset kumpparit oli Polarn o Pyretin ja niissä ei ollut tällaista ongelmaa. Pitääkin muistaa jatkossa laittaa jalkaan aina ohut villasukka, kun on kumpparikelit, jotta tytön jalkoja ei palele.

Vierailija

 Tää häirikkö on varmaan jo estetty kommentoimasta, kun en oo millään saanut kommentteja lähtemään :D Mutta siis meillä lapsoset rakastaa noita Colorlite bootseja ja pojat kasvavat vain maata pitkin. Vasta keväällä ostin uudet saappaat kasvuvaralla ja taas lätäkköleikkeihin tarvisi uudet.

-nanna

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

EDIT: Pieniä ongelmia kommentteihin vastaamisessa. :P Uusi yritys... 

Täti Ruskea: 
Oi, teidän pienin sai kans ekat kengät, ihanaa! :)
Mä toivoin kans, että kevään kengät olisivat mahtuneet, mutta ei. Nyt oli molempien jalka venähtänyt ihan lyhyessä ajassa. Onneksi sentään nuo kesäiset Viikkarit mahtuvat vielä. :)

 
Rosebath: Meillä on Epulla ollut myös noita Vikkarin varrellisia vk-kenkiä (viimeksi keväällä) ja ne ovat kyllä aina hyvät. Jos nuo uudet Bisgaardit eivät istu, ostan sitten taas kerran Viikkarit. :D
Ja Hunterin kumppareista tykkään myös, Epulla olluty ja niissä on ihanan kapea varsi eli pysyvät hyvin jalassa. :)

Vierailija 3: Onpa kumma juttu! Mutta näköjään jollain muulla on ollut sama kokemus näistä (ks. toinen kommentti yllä). Jännä juttu, koska meillä ei ole koskaan ollut tuollaista ongelmaa Crcosin kumppareiden kanssa, vaan jalat ovat aina pysyneet kuivina ja lapset itsekin tykkäävät näistä. Mistähän se voisi johtua, että osalla näissä jalat kastuu ja osalla ei. (?) Voisiko kyseessä olla hikoilu? Tätä täytyy kyllä selvittää, omituinen juttu. 

Vierailija 4: Samoin mekin tykätään, ja juuri tuon keveyden takia. Tai siis lapset tykkää itse noista kovasti, siksi niitä onkin ollut nyt useammat. :) 
Ja tuo villasukkavinkki on tosi hyvä! Se sopii ihan kaikkiin kumppareihin, koska kumisaappaat taitavat aina olla vähän hiostavia. :P 

 
Vierailija 5: Kannattaa kokeilla tuota villasukkajuttua! Ellei kumisaapas ole sitten päässyt hörppäämään jostain vettä? Noissa Crocsin kumppareissahan on aika leveä tuo varsi eli olisiko vettä päässyt sitä kautta jotenkin sisään(?) 

Nanna: Huh, toivottavasti ei ole estetty!!! :D Mä en ainakaan ole, mutta valitettavasti tämä blogin kommentointi on aina vähän takkuillut ja siitä on tullut palautetta paljon myös FB:n puolella. :( Pahoittelut  tästä!!!! Tähän on kyllä luvattu parannus piakkoin. :)
Luulen kans, että myös Epulle pitää kohta ostaa kokoa isommat. Nyt on molempien jalka jotenkin venähtänyt lyhyessä ajassa ihmeen paljon. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram