Juuri ennen lomia edeltävällä viikolla tapahtui kurja sattumus. Minulla on usein tapana lukea keittiön pöydän ääressä. Olin laskenut silmälasini hetkeksi ruokapöydälle lehden kanssa, josta taapero nappasi ne salamaakin nopeammin. Tyttö yritti sovittaa laseja päähänsä, mutta valitettavasti otteet olivat hieman kovakouraiset ja hän väänsi toisen sangan katki niin, ettei sitä saanut enää korjattua. 

Onneksi minulla on kuitenkin piilolinssit sekä toiset varalasit olemassa, joten kiirettä uusien lasien hankkimiseen ei ollut. Piilareitakaan ei kuitenkaan voi käyttää aina, joten lasit ovat kyllä kotona ja töissä kovassa käytössä. Minulla on kyllä välillä vähän liian huono tuuri, ja kävikin sitten niin, että viikko lasien rikkoutumisen jälkeen pieni tutkimusmatkailija kiipesi tilaisuuden tullen äidin työpöydälle, ja nappasi sieltä äidin toiset varalasit. Arvaatte varmaan kuinka niille kävi. :( 

Muutaman onnellisen sattuman kautta kävikin niin, että pääsin yhteistyöhön Specsaversin kanssa ja sain ehdotuksen, että menisin laajaan näöntarkastukseen ja saisin valita itselleni mieluisat lasit Specsaversin laajasta silmälasimallistosta. Tämä oli kyllä todellinen onni onnettomuudessa! Tässäpä siis kerron vähän tästä minun näöntarkastuksesta sekä erilaisista laseista.

Ihan ensiksi menin laajaan näöntarkastukseen. Kaukonäön virhettä mitattiin kameralla ja sitten otettiin silmänpohjankuva. Sen jälkeen vuorossa olikin tämä tutumpi "arvausleikki" mitä numeroita ja kirjaimia taululla näkyy. Optikko kertoi minulle, että jos lähisukulaisilla on silmäsairauksia, kuten silmänpainetautia, joka vaurioittaa näköhermoja, kannattaa silmänpainetta tarkkailla. Onneksi mitään ei löytynyt, ja ihmetyksekseni näköni oli parantunut reippaasti sitten edellisen tarkastuksen. Tämä oli aika hassu juttu, koska esikoisen saatuani näköni oli huonontunut jonkin verran. Nyt se oli sitten parantunut jopa aiemmasta. Hassua! 

Näöntarkastuksen jälkeen pääsin tutustumaan perinpohjaisesti Specsaversin silmälasi- ja aurinkolasimallistoon. Ihana Tanja Kannelmäen Specsaverisilla auttoi minua valitsemaan juuri oikeanlaiset lasit ja esitteli samalla silmälasimuodin uusia tuulia. Tuo Kannelmäen liike on aika uusi ja hieno, joten suosittelen käymään.

Sain kuulla, että nyt muodissa ovat vähän isokokoisemmat lasit ohuilla sangoilla. Uutena juttuna on myös lasien "kissamaisuus" eli linssit kapenevat ja nousevat sivuilta. Myös 50-luvun vaikutteet näkyvät kehysmuodissa. Olin jo vähän etukäteen kurkkinut netistä, mitä mallistoja Specsaversilla on tarjolla ja eniten minua niistä kiinnostivat Tiger of Sweden, Cheap Monday ja Replay. Myös Max & Co:n lasit olivat houkuttelevia. Myös muutaman Specsaversin oman malliston lasit kiinnostivat. Pyysinkin saada sovittaa myös muutamia "yllättäviä" malleja.


Loppusuoralle rankkasin neljät eri kehykset. Arvaatteko mitkä sitten lopuksi valitsin? Silmälasien jälkeen pääsin tutustumaan aurinkolaseihin. Specsaversilla oli käynnissä "Maksa yhdet, ota kahdet -kampanja", joka on kuulemma tosi suosittu näin keväisin. Tällöin voi uusien silmälasien kaveriksi valita vaikka aurinkolasit. Ja nythän ne aurinkolasikelit ovat jo ihan käsillä. Myös aurinkolasimuodissa tuo kissamainen ja kapeneva lasimalli on kuulemma nyt hittijuttu, ja samoin nuo 50-luvun vaikutteet. Sain valkata mallistosta myös aurinkolasit, ja omat suosikkini löytyivät Tommy Hilfigerin, Max&Co:n sekä aurinkolasimallistoista. 

Lopuksi tsekkasimme vielä Specsaversin lasten lasivalikoiman. Muutamia uusia lastenlaseja esittelinkin jo postauksessa täällä, mutta nyt pääsimme oikein kunnolla tutustumaan niihin. Specsaversilla on tosi paljon myös erilaisia aurinkolaseja lapsille, ihan vauvoista koululaisiin. Vauvojen aurinkolaseissa on erilaisia kiinnitysmahdollisuuksia, miten lasit pysyvät ihan pienenkin lapsen menossa mukana. Isompien lapsien lasit olivat taas hyvinkin samannäköisiä kuin aikuisilla.

Specsaversin lastenkehyksissä on paljon lapsille mieluisia juttuja. Löytyipä mallistosta jopa Star Wars sekä Lego kehyksetkin. Uskon, että noissa lastenlaseissa tosi tärkeää on se, että lasit ovat lapsenkin mieleen. Ja ihan pienille löytyi malli, joka oli hyvin taipuisa. Islakin pääsi vihdoin ja viimein sovittamaan oikeankokoisia silmälaseja. Luulen, että nuo taipuisat lasit pysyisivät jopa hänen käsittelyssään ehjinä. 

Jospa lopuksi vielä paljastaisin, mitkä lasit sitten valitsin. Mukaan lähtivät Cheap Mondayn ruskeansävyiset pokat sekä Tommy Hilfigerin isot mustat aurinkolasit. Olen nyt hetken aikaa näitä Cheap Mondayn laseja käyttänyt, ja täytyy sanoa, että olen ihan rakastunut niihin. Kun kehyksien malli on mieleinen, tulee lasejakin käytettyä enemmän. 

Onko muuten teillä kellään näkö muuttunut raskauden tai raskauksien jälkeen? Entä onko muilla lasit kestäneet lasten käsittelyssä? :) Minä aion nyt ainakin pitää omat uudet lasit paremmassa tallessa. 

Yhteistyössä Specsavers

Kommentit (5)

Vierailija

Kivat lasit olet valinnut! Itse olen molemmin puolin suvuistani ainut jolla ei ihme kyllä ole laseja eikä ilmeisesti raskauksienkaan jälkeen ole vielä tarvetta. Näen vielä paremmin kuin mies uusien lasiensa kanssa :) Meillä miehellä siis kävi laseja rakastavan pienimmän toimesta myöskin laseille hieman kehnosti. Josko mies nyt vähän aikaa oppisi jättämään ne lasten ulottumattomiin vaikka epäilenkin joutuvani yhä pelastuspuuhiin.

-Nanna

Vierailija

Molemmat lasit sopii sulle tosi hyvin. Mä en uskalla ostaa paria euroa kalliimpia aurinkolaseja, kun nuo meidän sählääjät niitä hajoittaa aikamoiseen tahtiin, jos käsiinsä saavat :D

terveisin, Sara ja kauhukolmikko

Vierailija

Hyvin sopii lasit! Itseasiassa must noi lähes kaikki sopii kauniisti sinulle :)

PS: Ihanat hiusket ja takki!

Mun pitäis päivittää lookia käymällä kampaajalla. En vaan ole aikoihin raaskinut käydä ja ulkonäkö on kyllä sen mukainen :D

 

-Titti / Tittin elämää

Vierailija

Tyylikkäät lasit! Se on aika yleistä että raskausaikana näkö hetkellisesti huononee ja sitten kun hormonitoiminta normalisoituu, myös näkö palautuu ennalleen.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: Onnekas olet! :) Ja sanotaan nyt vielä, että se talteen korjaaminenkaan ei välttämättä aina auta, kun sen tuolin voi työntää pöydän eteen ja stten kiiveta hyllylle! Varokaa vaan pieniä kiipeilijöitä!  ;-D 

Sara: Voi kiitos! Oli kyllä tosi vaikea valita noista neljästä suosikista! Ja toi kahdet lasit viikossa oli jo aika pohjat, huh! 

Titti: Voi kiitos! <3 :) Ja oi, sitten sun pitää mennä, se on parasta hemmottelua! :)

Vierailija 4: Musta tuntui sen jälkeen kun lopetin esikoisen imetyksen, että näkö on huonontunut tosi paljon. Ehkä meninkin silloin vähän liian aikaisin optikolle (?). Nyt imetyksen loppumisesta on jo puoli vuotta, ja odotin tietysti, että näkö on entistä huonompi, mutta kuinkas kävikään. Hauskaa että kerrankin näin päin. :) 
Tästä aiheesta on aika vähän tietoa missään. Hyvä kuulla, että se on normaalia. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat