äitiyspakkaus 2015

Joka kevät odotetaan innolla uuden äitiyspakkauksen ilmestymistä, ja pohditaan miltä se näyttää. Tänä aamuna Kela julkisti uuden 2015 vuoden äitiyspakkauksen, ja olin tällä kertaa seuraamassa tuota julkaisua ihan paikanpäällä ja laitoin myös tilaisuudesta heti muutamia kuvia Instaan.

Keväällä jakoon tulevalla pakkauksella on ihan uusi visuaalinen ilme ja mukana on myös muutamia täysin uusia tuotteita. Tänä vuonna pakkauksessa tulee uutena mm. kuumemittari, nännivoide (joka korvaa perusvoiteen) sekä huivinmallinen kuolalappu. Näitä kaikkia on asiakkaiden palautteissa toivottu ja Kela on tämän palautteen perusteella tehnyt nuo muutokset pakkaukseen. 

Toppapukukin on tänä vuonna uudenlainen ja sen voi avata pussimaiseksi. Tämä on minusta tosi hyvä uudistus ja haalarin voi ottaa käyttöön paljon aikaisemmin kun perinteisen mallisen toppahaalarin. Värit ovat edelleen aika neutraaleita, mutta tämän vuoden pakkauksessa ne ovat minusta ehkä aiempaa raikkaammat ja iloisemmat. Turkoosi, keltainen, limen vihreä ja valkoinen ovatkin 2015 vuoden pakkauksen päävärit. Itse tykkään käyttää kaikkia värejä lapsilla (ja olen ostanut paljon turkoosia ja sinistäkin tytölle) enkä hirveästi erottele tyttö- ja poikavärejä lapsilla, mutta voin aavistella että perinteisemmistä väreistä tykkäävät äidit voivat pitää värejä hieman poikamaisina (?) 

Kun odotin esikoista, äitiyspakkaus oli tosi hyvä starttipaketti. Kun tuo pakkaus saapui kotiin, koko raskaus tuntui todella konkreettiselta, ja ihania pieniä vaatteita ja vauvan tavaroita oli liikuttava tutkia. Monet Epun äitiyspakkauksessa olleet tavarat on meillä perinyt pikkusisko. Makuupussi, kynsisakset, kylpylämpömittari sekä huppupyyhe ovat edelleen käytössä meillä. Minusta nämä edellämainitut tavarat olivat myös kaikkein hyödyllisimpiä juttuja pakkauksessa. Pitkät potkuhousut jäivät meillä sitten taas vähemmälle käytölle, tai niitä en osannut oikein käyttää. Toiselle lapselle en enää ottanut äitiyspakkausta, koska meillä oli edelleen tallessa kaikki Epun pakkauksesta tulleet tärkeät jutut, ja muutenkin vauvatavaraa oli jo kertynyt kotiin. 

Vaikka tästä pakkauksesta on varmaan yhtä paljon mielipiteitä kun on vanhempiakin, minusta ainakin on mahtavaa, että meillä on Suomessa tällainen etuus. Pakkauksellahan pyritään edistämään äidin sekä lapsen terveyttä ja hyvinvointia, joten saamme olla ylpeitä, että meillä on tällainen ihan ainutlaatuinen juttu.

Mitäs tykkäätte uudesta äitiyspakkauksesta? Oletteko itse ottaneet pakkauksen vai rahan? Mitkä jutut ovat olleet hittejä ja mitkä huteja? :)

Kommentit (12)

Vierailija

Tosi kiva pakkaus tänä vuonna! Kauniit värit ja kivat printit. Se nännivoide on hyvä lisä, koska ainakaan meillä sitä ei ole enää sairaalassa tarjolla vaan pitää olla omat mukana.

Vierailija

Se talvihaalari on mielestäni ollut perinteisesti pussiksi muunneltava, 1990-luvun alussa ainakin oli monta vuosikertaa sillä ominaisuudella.

Vierailija

Voi sitä tunnetta kun saa avata pakkauksen ensimmäistä kertaa! Tunnustan siis ottaneeni jopa kaksi pakkausta, joista toisen aika pitkälti vaan tuon tunteen takia. No täytyihän lapselle jotain uuttakin ja omia muistoja (makuupussi + hymyhelistimet) saada kun isompia hankintoja ei enää tarvittu. Nuorimmalle jäi kyllä makuupussi tallettamatta kun otin rahana, mutta ehkä tuo sen aikuisena kestää :)

 -Nanna

 

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 1/4: Samaa mieltä! :) Ja näin olen itsekin kuullut, että pitää olla omat Lansinohit yms mukana joissain paikoissa (varmaan kyllä vähän riippuu sitten sairaalasta) :) Mutta ihan hyvä muutos silti. 

Vierailija 2/4: Missäköhän vaieessa se on muuttunut sitten? Ainakin 2010 oli jo sellainen jalallinen malli. Tämä muutos pussimaiseksi oli kyllä hyvä. 

Nanna 3/4: Todellakin, se tunne on ihana kun pakkauksen avaa! :) Jos nuorimmalle haluat vielä makuupussin jemmaan, vinkkinä että monilla kirppareilla niitä on tarjolla hyvinkin edullisesti. Itse löysin juuri Islalle oman vuoden pussin FB:n paikalliskirpulta kahvipaketilla. Sitä ennen mentiin Epun saamalla makuupussilla, mutta nyt on omakin.:)

Vierailija 4/4: Samaa mieltä! :)

Vierailija

Ei sairaalassa nyt ilman lansinohheja jää! =) Kyllä siellä synnyttäneitä äitejä hoidetaan. Ihan saa särkylääkettäkin sairaalan piikkiin, jos sellaista tarvii. Kiva pakkaus.

Vierailija

Ainakin jo vuonna 1998-1999 toppahaalari on ollut myös vain jalallinen malli. Itse pakkauksesta itse pitäisin kovasti, toppapuvun uudistus on mielestäni todella hyvä, samoin kuin uusi isompi patjansuojus. Uudessa pakkauksessa mielestäni todella raikkaat värit, paljon paremmat kuin meidän esikoisen (2013) vuoden paketissa.

Vierailija

Ainakin vuonna 1997 oli pussiksi muuteltava toppahaalari. Muistan koska se oli nuorimman veljeni laatikossa. Sain sen omalleni ja oli tosi kätevä! Avasin autokaukalossa vain vähän haaroista vetoketjuja niin sai sen turvaistuimen kiinnittimen joka tulee jalkojen välistä kiinni.

Uusi pakkaus näyttää kivalta. Monen muun tavoin sitä aina odottaa vaikkei olekkaan meille ajankohtainen. Joskus lapsimessuilla käydessäni uusi pakkaus oli siellä näytillä ja nämä sen suunnittelijat olivat myös paikalla. Oli ihanaa päästä hypistelemään ja ihastelemaan sitä! 

Kietaisu body, jossa käännettävät hihat, makuupussi, harsot, kevythaalari ja lämpörukkaset- ja töppöset olivat omia lemppareitani. Samoin kypärämyssy. 

Tämän vuotisessa on kivoja tuo paksumpi pipo, villasekoitehaalari, kuolalappu sekä nännirasva. 

Kestovaipat jakavat varmaan mielipiteitä mutta itse löysin äp:n kestovaippoja halvalla nettikirppareilta ja kirppareilta kun ne jotka eivät käytä myivät pois. 

-vauvanvaate fiilistelijä-

Vierailija

Meillä vuoden 2013 pakkauksesta jäi käyttämättä ainoastaan ohut puuvillainen myssy, potkuhousut ja muut alaosat, sekä muutama body. Pitkälle ja hoikalle lapselle mitoitukset olivat pielessä eli kun pituus olisi ollut hyvä, niin alaosissa vyötärö oli niin leveä, että housut eivät pysyneet jalassa. Eniten käyttöä taisi tulla makuupussille, toppapuvulle ja villahaalarille (tyttö syntyi syyskuun lopussa). myös mukana tullut lorukirja on edelleen meillä päivittäin lukulistalla. Tietenkin kynsisakset, hiusharja, kylmäpurulelu ja muut pientarvikkeet ovat olleet aktiivisessa käytössä.

Ainoa, jota en makumieltymysteni takia halunut käyttää oli pussilakana, joka sai minussa aikaan inhat mielleyhtymät. Ruokalappukin jäi käyttämättä kepoisuutensa takia. Sormiruokaillut vauva tarvitsi hieman järeämmän suojavarustuksen ruokailun ajaksi.

 

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 6: Ainakin NKL:lla sai, mutta olen kyllä muilta kuullut että joka paikassa ei saisi. :) 

Vierailija 7: Olisiko sitten juuri ennen tuota vaihtunut(?) Katsoin tuota seuraavaa kommenttia ja siellä oli että -97 oli vielä muunneltava. Harmi, että muutettiin jalalliseksi. Tuo pussimallinen on kyllä pidempi-ikäinen. :)

8 - Vauvanvaate fiilistelijä: Tän ja edellisen kommentin perusteella voi kai sitten laskeskella että jalkamallinen haalari on tullut vuonna -98 (?). Onkohan näiden kaikkien pakettien kuvia missään, olisi hauska muutenkin katsoa miten paketti muuttunut. :)
Ja kyllä sitä aina odottaa, vaikka ei olisi itselle enää tulossakaan pakettia tai vauvaa. Ja voi miten ihanaa oli silloin saada se oma äitiyspakkaus kun esikoinen oli tulossa. <3 Meillä on ollut se esikoisen saama villahaalarikin kovassa käytössä. Se oli kyllä kans yksi parhaita tuotteita. 

Vierailija 9: Samat suosikit täälläkin! :) Minulle kans nuo pitkät potkuhousut tuntuivat vierailta. Meillä oli ihan kiva pussilakana (paketissa 2010) tai ainakin minusta ihan ok. Se oli sellainen keltainen ja käytettiin kyllä pojalla sitä. :)
Kynsisakset, harja, huppupyyhe ja kylpylämpömittari toimi loistavasti toisellakin lapsella ja ovat edelleen käytössä. :)

Vierailija

Onkohan pakkauksessa koskaan ollut hennon vaa.punaista toppahaalaria? Kuulostaa ehkä kiittämättömältä, mutta katsotaan, että tytölle voi pukea päälle vaaleansinisen haalarin, mutta pojalle ei voisi laittaa vaal.punaista?

muuten pakkaus on kyllä hieno asia, vaikka meillä jäi suurin osa vaatteista käyttämättä. Olivat sopivia väärään aikaan vuodesta :) v 2006 se kevyttoppahaalari oli vaaleansininen ja mulla tyttövauva, mutta sitä taidettiin käyttää kaikkein eniten.

 

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 11: Hyvä pointti! Ja kyllähän pojatkin voi käyttää pinkkiä. 
Melilä oli 2010 pakkauksessa vaaleanharmaa haalari, ja se oli ainakin minusta täysin unisex. Mä kyllä tykkään myös sinisestä, että en olisi pistänyt pahakseni siitäkään. :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram