Miltähän tuntuisi nukkua kunnon yöunet kerrankin ilman häiriötä, yksin omassa sängyssä? Nyt on jo monta vuotta tullut nukuttua enemmän tai vähemmän huonosti, joten aina ei edes muista, millaista se olisi. Molemmat raskaudet olivat vähän hankalia eikä se vauvavaihekaan äidin unen kannalta ole mitään herkkua. Minulle yöheräämiset pienen vauvan kanssa eivät ole koskaan olleet kovin hankalia, mutta sitten kun sitä heräilyä on kestänyt yli vuoden, alkaa kyllä kieltämättä väsyttää. Tällä hetkellä meillä on taaperon "hampaidenkasvatusvaihe" menossa, joten arvaatte varmaan, että yöt ovat välillä aika rauhattomia. Joskus sanoin vitsillä miehelle, että olisi ihana mennä yöksi yksin hotelliin ja vaan nukkua. Luin jostain, että arviolta puolet pienten lasten äideistä kärsii univajeesta. On kyllä jollain tavalla helpottava kuulla, että en ehkä olekaan ainoa hieman väsähtänyt ja hajamielinen äiti. Väsymys on myös yksi sellainen juttu, josta on usein puhetta muiden äitikavereiden kanssa. 

Tämä vitsillä esittämäni toive toteutuikin vähän yllättävällä tavalla, kun Sokos Hotelli Lahden Seurahuone kutsui minut sekä muutaman muun äitibloggaajan nukkumaan kunnon yöunet hotellissa. Meille luvattiin rauhallinen unikokemus kehon mukaan muotoutuvilla patjoilla ja pientä hemmottelua. Tämä yllättävä kutsu liittyy Sokos -hotellien uuteen kampanjaan "Anna äidille unta lahjaksi". Kyllä kiitos, minulle ainakin kelpaa. 

Muut nukkumaan lähtevät bloggaajat olivat Lapsiperheen matkat blogin Inari, Riikan blogin Riikka sekä Lasten matkassa blogin Kaisa ja Hanne. Saavuimme Lahteen perjantai-iltana ja tervetulotoivotusten jälkeen suuntasimme aika pian illalliselle Seurahuoneella olevaan Trattoria -ravintolaan. Istuimme aika pitkään syömässä ja juttelemassa. Ruoaksi meille tarjoiltiin parsaa sekä vasikanpaistia ja jälkkäriksi kuohuviinisorbettia. Ruoka oli hyvää, mutta parasta oli kyllä se, että pääsi vaan istuskelemaan rauhassa ja viettämään aikaa hyvässä seurassa. 

Oli kyllä vähän omituista nukkua liki täydellisessä sängyssä ihan yksin. Tyynyvaihtoehtoja oli monta ja patja oli juuri niin hyvä kuin oli kehuttu. Kasasinkin tyynyistä ison vuoren ja pääsin aloittamaan kirjan, jonka olen ostanut jo monta viikkoa sitten, mutta se on vaan seisonut yöpöydällä. Ja se patja oli todella ihana. Itseasiassa olen jo kerran aiemmin törmännyt noihin Finlaysonin patjoihin Habitare messuilla vuosi sitten. Kyseessä on siis paksu petauspatja, joka reagoi kehon lämpöön.

Noh, nukuinko sitten hyvin? Kyllä ja en. Oli ihanaa, kun sai pitää koko sängyn ihan itsellään ilman, että kenenkään pienen pieni kantapää osuu nenään ja jalatkin sai suoraksi ilman että siellä rötköttää koiranretale (tai kaksi) poikittain. Havahduin kuitenkin pari kertaa yön aikana, ihan vaan ihmettelemään missä olen, ja miksi vieressä ei ole ketään. Hassua, kun sitä on niin tottunut siihen heräilyyn, että sitten kun saisi nukkua, herää silti tottumuksesta "tarkistamaan tilanteen".  Käykö kellekään muulle ikinä näin? Parasta tässä oli kuitenkin ehkä se, että sai aamulla ihan rauhassa herätä ja omia kylpyhuoneen itselleen ja hiippailla sitten valmiiseen aamiaispöytään, jonka joku muu on kattanut. Ja se rauhallinen aamiainen oli kyllä ihan luksusta!

Aamiaisen jälkeen meille oli järkätty vielä lempeä herääminen saunajoogan parissa. En ole ikinä ennen kokeillut sitä, mutta mukavaa se oli, suosittelen testaamaan. Tuolla Seurahuoneella yöpyjien on mahdollista varata aamuksi saunajooga 15€ hintaan.

Tällainen oli meidän unimatka Seurahuoneelle. Ensi viikolla Sokos Hotellien Facebook-sivuilla käynnistyy kamppis, jossa tarjotaan kolmelle unta tarvitsevalle äidille yöunet hotellissa, joten kannattaa seurailla noita sivuja. Tai jos joku innostuu ostamaan äidille (tai vaikka itselleen) unta äitienpäivälahjaksi, sen voi tehdä Sokos Hotellien sivuilla. Esimerkiksi yhden yön hinta tuolla Lahden Seurahuoneella pyörii siinä satasen kieppeillä. Nyt kun itse sain tuollaisen äitienpäivälahjan jo vähän etukäteen, taidankin toivoa itselleni tuollaista ihanaa sijauspatjaa kotiin. Tämä vinkkinä miehelle, jos sattuu tätä lukemaan. ;) Tai ehkä tuollaisen petarin voisi ostaa joskus ihan itse itselleen lahjaksi.

PS. Jos joku ihmettelee huonekuvan pientä apinaa, pitää vielä kertoa, kuinka Eppu halusi välttämättä pakata äidille pehmolelun mukaan, että äidin ei tarvitsi kuitenkaan olla ihan yksin.

* Postaus yhteistyössä Sokos Hotels / Lahden Seurahuone

 

Kommentit (3)

Vierailija

Ihanasti Eppu huolehtii äidistään ♥ Multa on joskus kysytty miksen lähde nukkumaan edes yhdeksi yöksi pois kotoa, mutta en mä osaa nukkua ilman omaa sänkyä ja miestä. Hankittiin nyt kuitenkin uudet patjat (paras päätös pitkään aikaan!), että se vähäinenkin uni olisi parempaa eikä aamulla talon aikuiset kävele kuin vanhukset alaselät kipeinä. Mulla on muuten yöpöydällä valtava vuori lehtiä ja kirjoja odottamassa sitä aikaa kun oikeasti jaksan ja pystyn niihin syventymään. 

-Nanna

Vierailija

Mies kävi hakemassa kotimaiset patjat Askosta eräänä aamuna jolloin kumpikaan ei päästy enää ylös sängystä. Olisihan tuohon asiaan voinut paremminkin perehtyä, mutta tosi hyvät ovat kyllä nuokin nukkua :) Pakettitarjouksena patjojen mukana olisi tullut älypetarikin mukana, mutta sellainen me ehdittiin hankkia jo viime vuonna kun eräs tuhosi meidän vanhan. 

-Nanna