Eräänä kauniina kesäpäivänä kaikki muuttui. Jo aamulla huomasin jotain omituista, mutta koko juonen paljasti kova ääni. Pieni herttainen tyttömme oli kadonnut jonnekin, ja tilalle oli jätetty UHMIS. Uhmis puhuu kaksisanaisia lauseita kuin Yoda, ja ääni on hyvin käskevä. "Maitoa haluaa! Halua en! En halua" tai "Keinuun haluaa! Halua en! Keinumaan! En halua! Haluaaenhalua!ÄÄÄÄÄÄ!"

Voin kertoa, että elämä ei ole kovin helppoa, jos samaan aikaan haluaa asioita ja ei halua niitä. Usein sitten päädytäänkin dramaattisesti maahan makaamaan ja huutamaan: "AAAAAAAAA!" Ja kyllä, tekisi mieli itsekin välillä heittäytyä siihen viereen huutamaan silkasta tuskasta.

Uhmis on myös salakavala. Se näyttää ihan kiltiltä ja herttaiselta tytöltä, mutta se on vain juoni. Uhmis nimittäin osaa olla tahtova, kiukkuinen ja omapäinen pikku riiviö halutessaan niin. Isoveikallakin menee välillä hermot, mutta onneksi ei kovin pahasti. Uhmis osaa käskyttää myös isoveikkaa: "Avaa! Minun oma! Kiinni! Avaa! Kiinni! Avaa!" Ja isoveikka tottelee kiltisti niin kauan, että lopulta hermostuu. Ja sitten Uhmis näyttää taas itseltään, niin pieneltä ja suloiselta ja kiltiltä, että kaikki heltyvät. Onneksi tämä vaihe on vielä hyvässä muistissa esikoisen taaperoajoilta, joten huumorilla ja rennolla mielellä selviää aika hyvin tästäkin vaiheesta. Tällaista siis meille. Onneksi tätä ei kestä kauan. (haha, eipä!).

Kommentit (7)

Vierailija

Miten tuo teidän uhmis suostuu pitämään hattua päässä? Meidän uhmis taistelee vastaan, yksi ainoa kelpaa, kutta ulis ei kyllä mennä ilman. Meidän tyttö 1v7kk ja uhma on kestänyt kai jo vähän aikaa. Tuo keinuun, pois, keinuun, pois... toistuu meillä joka päivä ja kohta tulee huuto. Onkomteillä vielä tutti? Meillä kun uhma alkoi, alkoi jatkuva tutin pyytäminen ja anelu.

Vierailija

Kuulostaa niiiin tutulle! Ainut, että mua lähinnä huvittaa meidän pienen uhmiskohtaukset. Niin pieni, hentoinen ääni ei vaan kuulosta kovin uskottavalle raivotessa :) Neljän raajan heiluminen maata kohti sentään näyttää uskottavammalle :D

-nanna

Vierailija

Meillä myös jo uhmis kylässä ajoittain..poika sen 1v 8kk. Muutama sana vasta tulee mutta muuten ei kyllä jää epäselväksi mitä hän haluaa.

Vierailija

Meillä on 1v6kk tyttö ja omaa tahtoa ja teatraalista maahan heittäytymistä löytyy. Muuten Isla vaikuttaa paljon meidän neitiä kehittyneemmältä, meillä tyttö oppi vasta loppukeväällä kävelemään ja sanoja ei ole vielä paria enempää. Tyttö ei myöskään juurikaan osoita ymmärtävänsä (tai kuuntelevansa) puhetta ellei kysymys ole juuri siitä mitä hän haluaa. Meillä on myös muuten nyt käytössä nuo siniset pallokuvioiset Cientat (meillä kokoa 20, ostin useammat erilaiset kun kerrankin löytyi sopiva lesti). Cientoissa on muuten hassu tuoksu, melkein kuin jokin hajuvesi. Tuoksuu koko eteinen!

Vierailija

Samanlaista meininkiä on meidänkin 2v 1kk ikäisellä tytöllä. Neiti sai kerran potkupyöräilyreissulla niin kovat raivarit, että rikkoi pyöräilykypäränsä, kun makasi maassa ja takoi päätään (jonka suojana oli kypärä) asfaltin reunaan. Välillä uhmameininki huvittaa ja välillä meinaa tulla raivarit itseltäkin.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 1: Tää hattu onkin ihme juttu, kun aina keöpaa! Samoin lippis! :D Ei kalvannut esikoiselle aikoinaan. Ja kyllä: "Tutin haluaa!" Ollaan kyllä nyt yritetty vähentää vaan nukahtamisiin ja kriisihetkiin, mutta kyllä sitä pyydetään senkin edestä. :D

Nanna: Meillä on kyllä aika kovaäänistä tuo protestointi, on vahvat keuhkot ja silleen! ;-D

Vierailija 3: Haha, hauska kuulla, että muillakin on tätä! Vertaistukea! :)

Vierailija 4: Isla onkin 2-3 kuukautta vanhempi ja luulisin että kyllä kaikkeen vahvasti vaikuttaa myös tuo iseveljen esimerkki. Meillä on Cientat jo kokoa 23 (vastaa 22) ja tykkään kans tuosta tuoksusta. Tämä malli olikin hyvä, mutta toinen Cienta-malli jonka ostin (myös napillinen) ei pysy yhtä hyvin kuin nämä. Ne ovat vähän erilaiset, hassua. :) Ja kuulostaa ihan valikoivalta kuulolta, hih! Hän ymmärtää varmasti hyvin! :-D

Vierailija 5: Haha, tää oli ihan paras! :-D Pyrskäytin melkein kahvit näytölle kun luin tän! :D Voi noita uhmiksia, ohhoijaa! :-D 

Vierailija

Oi teillä isoveli kuulostaa niin ihanan ymmärtäväiseltä. Pieni kateuden pisto :D

Meillä on kans ihan uskomattoman vahvatahtoinen uhmis. Uhmaaminen alkoi tosin noin 1v 2kk iässä ja nyt tuntuu, että alkais ehkä vähitellen helpottaa vai jokohan tähän on turtunut..? Enää ei hakata sentään päätä seinään tai lattiaan kirjaimellisesti, huh!

Meillä tuntuu kuin isommallakin olis joku kesto-uhma. En muista lainkaan, että olisi ollut mitään silloin pienempänä mutta nyt vähintään 1,5-2vuotta on kyllä ollut äidin kanssa yhtä tahtojen taistelua vaikkei tämä taidakaan ilmetä kuin juuri äidin seurassa :D

-titti / Tittin elämää

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram