Pitkään blogia seuranneet varmaan muistavat nuo jo aikoja sitten tekemäni Tukholman tärpit lastenvaateshoppailijalle (jo vuodelta 2011) sekä Tukholman tärpit II ja Tukholman vinkkejä (vuodelta 2012). Osa noistakin paikoista on vielä ihan voimissaan, mutta nyt olisi varmasti taas hyvä aika päivittää näitä. Laitan tähän uuteen nyt muutamia muitakin liikkeitä, jotka ovat omia suosikkejani, ja saattavat jotakuta muutakin kiinnostaa. :)

1. Åhlénsin tavaratalo on nostanut profiiliaan kovasti vuosien varrella. Usein vähän parempia tarjouksia kuin NK:lla. www.ahlens.se Klarabergsgatan 50.

2. Pohjoismaiden suurimman lastentarvikkeiden ja lastenvaatteiden nettikauppa Babyshop pitää kivijalkakauppaa Sturegalleriassa. Sturegallerian, Stureplan 4. 

3. Unibarn, ihania lastenvaatteita, lastenhuoneen sisutusta ym. mukavaa. Odengatan 102. Unibarnilla on myös kattava nettikauppa.

4. Kun ollaan Ruotsissa, pitää myös katsastaa kuuluisaa ruotsalaista lastenmuotia. Mini Rodinin oma liike Nytorgsgatan 36. 

Ja jos liikkuu tuolla Södermalmin alueella, kannattaa pysähtyä parissa muussakin mielenkiintoisessa liikkeessä. 

5. Acnen oma liike löytyy ihan Mini Rodinin naapurista Nytorgsgatanilta. Jo heinäkuun alussa olivat syksyn uutuudet esillä, joten oli kiva mennä myymälään, jossa oli muutakin nähtävää kuin pelkkä alennusmyynti. Upea liike, ja sieltäkin löytyy pieni valikoima Acnen lastenvaatteita, joita on minusta aika harvoissa paikoissa tarjolla. Acne Studios, Nytorgsgatan 36.

6. Tästä samasta osoitteesta löytyvät melkein kaikki lempimerkkini ja samasta rivistä löytyy myös ihana Swedish Hasbeens liike. 

Pienenä extrana vielä mainittakoon, että samassa korttelissa Södermannagatan 14 sijaitsee myös söpö vintage liike Smiley Vintage, jossa kannattaa myös poiketa, jos tykkää vintage jutuista.

Jos haluaa nähdä jotain muutakin kuin kauppoja, voi Nytorgsgatanilta lähteä kävelemään eteenpäin aina Moderna Museetille asti. Koska oli upea ilma, halusimme olla ulkona niin paljon kuin mahdollista. Meiltä tuo kävely kesti noin 40 minuuttia. Modernin taiteen jälkeen voi poiketa vaikka museon omassa kaupassa, joka on kuuluisa mm. "niistä" julisteistaan, joita ei saa mistään muualta. Tarkoitan siis noita Warholin mustavalkoisia tekstijulisteita. Ne ovat myös aika haluttu tuliainen Tukholmasta. :)

7. Moderna Museet, Exercisplan 4. http://www.modernamuseet.se/ 

Moderna Museetilta käveleekin näppärästi vaikka NK:lle. 

8. Jos pitää valita vain yksi. NK - hienoin tavaratalo, on ja pysyy. Upea lastenvaate-, sisustus- sekä leluosasto. Leluosasto on aivan ihana, ja siellä aikuinenkin pysähtyy ihastelemaan toinen toistaan upeampia leluja. 

NK:lla on mm. iso Polarn O. Pyretin sekä Mini Rodinin shop-in-shop lastenkerroksessa. Myös naisten muodin merkittävät nimet löytyvät täältä. Ruotsalaiset sekä ulkomaalaiset suunnittelijat on jaettu omille osastoilleen. 

Hamngatan 18. www.nk.se

9. Jos haluat kiertää monia liikkeitä yhdellä kertaa, aivan NK:n lähellä sijaitseva Gallerian on siihen helppo vaihtoehto. Sieltä löytyvät kaikki kansainväliset merkit sekä erittäin hyvin varusteltu H&M. ;) Gallerian Hamngatan 37.

10. Lasten kanssa voi myös vierailla Junibackenissa, 11. Skanssenilla tai vaikka Ruotsin vanhimmassa huvipuistossa 12. Gröna Lundissa.

Näistä paikoista oma suosikkini on Södermalmin alue ehkä ihanien putiikkien ja kauniin ympäristön takia. Siellä tykkäisin kävellä ja katsella vaikka kuinka pitkään. Olemme löytäneet sieltä myös hyviä ruokapaikkoja. Itse aiomme ensi kerralla tehdä niin, että yövymme Tukholmassa, koska aikaa maissa on risteilyllä niin vähän. Suosittelen myös lämpimästi liikkumista metrolla paikasta toiseen, koska se on kelppoa, halpaa ja nopeaa jos aikaa on vähän. Myös vaunujen kanssa se toimii hyvin.

Liitin tähän postaukseen taas tulostettavan kartan, jossa näkyy näitä paikkoja osoitteineen. Kun tuossa kartan päällä klikkaa oikealla ja tallettaa kuvan tiedostoihin, se on tulostettavissa itselle teksteineen päivineen. Kartan avulla voi vähän suunnistaa ja myös tarkastella noita etäisyyksiä sekä reittejä, jos ei ole varma, mihin kaikkeen aika riittää. Toivottavasti tästä on taas apua ja iloa jollekin. :)

(muoks. yksi korjaus tehty 16/7) :)

Kommentit (5)

Vierailija

Kiitos, kiitos, kiitos! :) Ollaan just lähdössä Tukholmaan :) Todellista täsmäpalvelua!

Vierailija

Kiitos kovasti postauksesta! Lähdemme karttasi kourassa viikonloppuna kiertelemään Tukholmaa! :-)

Vierailija

Hei, Vikingin terminaali sijaitsee reilun kilometrin idempänä, ei ihan noin lähellä vanhaa kaupunkia. Kiitos kivasta blogista, aiempia Tukholman tärpit-karttojasi olen hyödyntänyt, tämä tuli minulle hieman myöhässä kun ehdimme tämän kesän Tukholman matkan jo viime viikolla tehdä. :) Sanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram