Kuulostaako neuvolachat tutulta? Moni on varmaan bongannut ison mainoksen neuvola-chatista tuosta sivun yläpuolelta, mutta onkos kukaan teistä kokeillut palvelua? Sain testata tuota Vauvan uutta neuvolachat -palvelua ja ajattelin kertoa siitä vähän.

Neuvola-chatin ideahan on se, vauvaan, odotukseen tai lapsiin liittyviä kysymyksiä voi chatin kautta esittää terveydenhuollon ammattilaisille mihin kellonaikaan tahansa (ja missä tahansa) ilman hankalia sottoaikoja. Niin, ja kuinka usein tahansa. Meillä on ehkä maailman ihanin terveydenhoitaja omassa neuvolassamme, mutta nykyään ainakin täällä meillä on sellainen systeemi, että terveydenhoitajaan ei saa yhteyttä suoraan tai helposti, vaan kaikki hoidetaan yleisen ajanvarauksen kautta. Tämä on aika hankalaa, jos pitäisi kysyä jotain nopeasti. Neuvola-chat kulkee puhelimessa mukana koko ajan, joten se helpottaa mukavasti arkea. Vastauksen saa arkena päivällä muutamassa tunnissa, mutta virallinen vastausaika on 24h. Kysymyksen voi jättää myös halutessaan jollekin tietylle hoitajalle, jolloin tuo aikaraja ei välttämättä toteudu, jos hoitaja ei ole työvuorossa. Tällöin käytössä on kuitenkin "oma hoitaja"niin kuin oikeassakin neuvolassa. Chatissa kysymyksiin vastaavat kaksi terveydenhoitajaa sekä kätilö.

Itselläni on käytössä Iphone, mutta Mee Doc sovelluksen saa myös Androidille (4.1) ja Windowsille (8.1). Sovellus löytyi helposti App Storesta ja sen lataamisen jälkeen palvelu oli heti käyttövalmis. 

Ensimmäiseen kysymykseen sain vastauksen alle kymmenessä minuutissa. Laitoin viestiä päivällä ja ehkä tuolloin ei ollut ruuhkaa. Kysyin, missä vaiheessa vatsataudissa oleva taapero olisi hyvä viedä lääkäriin, ja muita hyviä vinkkejä vatsataudin hoitoon. Vastaus oli hyvin kattava, ja se tuli useammassa osassa, joten kannattaa hetki odottaa jos käyttää tuota palvelua. 


Seuraavaksi kysyin taaperon kaulassa olleesta kuivasta ihottumasta. Taas vastaus tuli hyvin nopeasti, tällä kertaa lisäkysymyksien kera. Lähetin kysymyksen tueksi vielä kuvan, sekin onnistuu tuolla sovelluksella helposti. Vaikeampaa onkin sitten saada se taapero pysymään paikallaan. :)

Harmillista, että tällaista palvelua ei ollut silloin jo, kun odotin esikoista tai hänen vauva-aikanaan. Tuolloin olisi ollut kyllä hurjasti kysymyksiä liittyen raskausvaivoihin ja vauva-aikaan, tai vaikka imetykseen ja sektiohaavan hoitoon liittyen. Mutta kyllä sitä kysyttävää nytkin on, vaikka lapsista on jo vähän enemmän kokemusta. Nyt ne asiat, jotka vaivaavat, liittyvät enemmänkin juuri lasten terveyteen. Ja esimerkiksi sitä meillä aina pohditaan, kannattaa ko jonkun asian takia lähteä ylipäätään lääkäriin. Tästä siihen voi kysäistä neuvoa helposti.

Neuvola-chattia voi kokeilla nyt ilmaiseksi viikon verran, jonka jälkeen voi joko jatkaa palvelua tai irtisanoa sen. Palvelun hinta on 12,50€/ kk ja sitä tosiaan kannattaa kokeilla ainakin tuon ilmaisen viikon ajan, koska kokeilujakso ei sido mihinkään. Lisätietoja ja ohjeita neuvola-chatista löytyy TÄÄLTÄ. Onkos kukaan teistä vielä testannut palvelua? :) Eppusen kaapilla suosittelee!

Kommentit (2)

Vierailija

Kuulostaa varsin kätevälle! Täällä on neuvolaan aamuisin soittoaika, joka kestää tunnin. Siinä samalla ajalla kun soittelee aikaa varaavat sekä kysymyksien esittäjät niin eipä kaikki välttämättä pääse läpi. Joskus th saattaa soittaa takaisin päin (oisko jos hänelle aikaa jää?), mutta yleensä saa seuraavana aamuna kokeilla onneaan uudelleen.

-Nanna

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: Meillä oli ennen kans soittoaika, joka oli iltapäivällä pari tuntia. Kyllä siinäkin sai joskus useamman kerran yrittää, mutta yleensä kyllä sai yhdellä soitolla asiat hoidettua. Nyt on vaan tuo ajanvaraus, jonka kautta voi varata soittoajan, eli kovin nopeasti terveydenhoitajaan ei saa yhteyttä. :-/ 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram