Veikkaan, että tänä jouluna erilaiset tabletit ovat se vuoden hittilahja. Markkinoille on tullut myös erityisesti lapsille suunnattuja tabletteja, ja oikein sekä valvotusti käytettynä ne ovatkin ihan hyviä viihdykkeitä. Mainostoimisto lähetti pojalle uuden Lexibookin kokeiltavaksi ja tätä lasten tablettia on nyt testailtu jo kuukauden ajan, joten käyttökokemusta on kertynyt aika lailla. Lexibook on siis lapsille suunnattu tablet, joka toimii Android-käyttöjärjestelmällä ja 7 tuuman kosketusnäytöllä. 

Lexibookille luvataan jopa kuuden tunnin akun kesto. Jostain syystä aluksi akku ei meillä kestänyt kuin hetken, mutta alkoi sitten toimimaan "täydellä teholla" ilman, että laitetta tarvitsee olla koko ajan lataamassa. 

Lexibookiin on saatavilla erikseen lisävarusteita, kuten aikuistenkin tableteille. Siihen voi erikseen ostaa mm. kosketuskynän, suojakalvon, kantolaukun sekä tabletin suojuksen. Emme ole näistä hankkineet vielä mitään, mutta tarpeellisin on minusta tuo kosketuskynä, jonka saatamme vielä ostaa tabletin kaveriksi. Poika nimittäin tykkää tableteilla olevista piirrustusohjelmista, joihin tuo oikea kosketuskynä on kyllä hyvä apuväline.

Lexibookiin on ladattu valmiiksi 25 peliä sekä piirrettyjä ja niitä voi ostaa lisää Lexibook-storesta. Itse emme ole tuohon tablettiin ostaneet mitään vaan olemme pärjänneet hyvin siihen jo valmiiksi ladatuilla ohjelmilla. Eniten poika on tykännyt Lexibookissa olleista peleistä, mutta jokunen piirrettykin on tällä tullut katsottua automatkan aikana. Sovelluksia on Lexibookille saatavilla yli 19 000.

Meillä 3-vuotias testaaja on ehkä vielä vähän nuori käyttämään ihan omaa tablettia, mutta hieman vanhemmalle lapselle omasta tabeltista on jo huomattavasti enemmän iloa ja hyötyä. Lexibookissa on mm. oma kuvankäsittelyohjelma sekä mm. My Translator -sovellus, jossa on yli 15 eri kieltä. Pienempi käyttäjä tykkää ehkä eniten peleistä sekä Chuckington videoista. Poika onkin löytänyt monta mieluisaa peliä tabletilta, joita osaa pelata ja jotka sopivat hyvin pienelle käyttäjälle. Auto- juna-, sekä lentomatkoille Lexibook on myös seuralainen, jonka kanssa aika kuluu helposti.

Plussia ja miinuksia ja muuta:

+ Lapsilukko takaa netin ja sovellusten turvallisen käytön

+ Vahvat kuoret suojaavat laitetta, joten se tuntuu kestävän paremmin pienenkin lapsen käytössä kuin aikuisille suunnatut tabletit. Tai ainakin meillä kaikki päätyy aina jossain vaiheessa kolahtaen lattialle. 

+ Esiasennetut pelit ja videot riittävät ainakin nuoremmalle käyttäjälle pitkäksi aikaa. Emme ole vielä kaivanneet lisäsovelluksia, mutta niitäkin saa tarvittaessa hankittua valtavasta valikoimasta.

+ Lexibookin käyttöä voi monitoroida kuvankaappauksilla, eli jälkikäteen voi nähdä mitä lapsi on tabletilla tehnyt (turvallisuus) 

- Mainokset ja muut turhat linkit (kuten Facebook), joita joissain sovelluksissa näkyy ja joita lapsi helposti klikkaa. Tämä on tavallista Androidin käyttäjälle, mutta minusta lasten tabletissa näitä ei tarvitsisi välttämättä olla. 

- Laturin johto voisi olla pidempi. 

* Käyttöliittymä voi tuntua Applen käyttäjästä aluksi monimutkaiselta. Tosin 3-vuotias oppi käyttämään laitetta yllättävän helposti ja on kyllä kovasti tykännyt Lexibookista.

Lexibookin sivuilla oli vielä lyhyt esittelyvideo. Tuolla sivuilla on paljon lisätietoa tabletista sen hankkimista harkitseville. Lexibook sivut löytyvät TÄÄLTÄ ja video täältä

* Lexibook saatu blogin kautta.

PS. Random arpoi Fiksumuksun lahjoittaman bObles norsun ja tällä kertaa onni suosi...

Kommenttia nro 122/138, nimimerkki Solja

Olipa iloisen näköistä menoa:) Meille samaa, kiitos!!:)

T. Solja

Solja, otatko yhteyttä eppuscloset(at)gmail.com niin saat valita teille sopivan värisen norsun. :) Jos voittajasta ei kuulu mitään kohtuullisen ajan kuluessa, palkinto arvotaan uudelleen. 

 

Kommentit (3)

Vierailija

Meillä lapset oli ihan ihmeissään neuvolassa kun joku lapsi pelasi tabletilla sillä he eivät juurikaan ole edes tässä tietokoneella olleet. Kiviaikainen vanhempi täällä siis tervehdys! Ehkä joskus pitäisi meidänkin perhe päivittää nykyaikaan.

 

-Nanna

Vierailija

Meillä Kurio lasten tabletti tulossa lahjaksi eskarilaiselle. Nanna, edes vanhemmilla ei ole tabletteja (duunin laptop ja smartphone toki etäisesti lapselle tuttuja). Nyt yritys kai varmistaa, ettei toi lapsi ihan jää jälkeen, kun nää 3v saa jo omat koneensa ;)

 

t. toinen kiviaikainen

Vierailija

Meillä lexibook jo rikki, ei ota virtaa sisälle. Että sellainen laatu....

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram