Tarvitseeko taapero oman tietokoneen? Kas siinäpä kysymys. Omasta mielestään varmasti tarvitsee. Minusta ei, ainakaan oikeaa tietokonetta. Muiden perheenjäsenten kännykät, ipad ja läppärit kiinnostavat kovasti ainakin meidän taaperoa, mutta niiden käyttö onkin sitten niin ja näin. Taaperosta on kiva painaa kaikkia nappeja, kokeilla näyttöä pienillä tahmaisilla sormilla, lyödä koneita kämmenellä ja lopuksi turhauduttuaan heittää ne lattialle. Näin ainakin meillä. 

Fisher-Pricelta kysyttiin, testaisimmeko kolmea erilaista lelua ja nyt kerron teille ensimmäisestä niistä. Kyseessä on siis Laugh & Learn Laptop eli taaperon ikioma "tietokone". Kyseessä on siis paristoilla toimiva pieni läppäri, jossa on 9 värikästä nappulaa, välisyöttönäppäin ja pieni LED-näyttö. Läppärissä on kolme eri tasoa, jotka sopivat eri-ikäisille lapsille. Eri tasoilla näppäimiä painamalla siis tapahtuu eri asioita.

Taso I on sopiva yli 6kk:n ikäisille lapsille ja teemana on tutkiminen. Taso II on sopiva yli 1-vuotiaille ja teemana on rohkaiseminen. Taso III on kuvittelu, ja se kannustaa lasta mielikuvituksen käyttöön. Tasoja voi vaihtaa helposti napista, ja ainakin meidän 1,5-vuotiasta kaikki tasot kiinnostavat. Painettaessa nappeja, tietokoneesta tulee iloisia lauluja, sävelmiä ja pieniä lausahduksia. Esimerkiksi I-tasolla käydään läpi näppäimien numeroita ja kuvioita. LED-näytössä vilkkuvat samalla näppäintä vastaavat kuviot ja numerot. Yleensä en rakasta lasten äänileluja, mutta tässä lelussa äänet eivät ole liian kovalla, joten tämä läppäri ei aja kanssa-asujia hulluuden partaalle.

Läppäri on tietysti suljettava, ja siinä on sivulla pieni kahva, josta sitä voi kuljettaa helposti paikasta toisen. Lapsi osaa helposti  itsekin avata kannen ja laittaa läppärin päälle. Isla on tällä läppärillä nyt leikkinyt kovasti pari viikkoa, ja kyllä se tuntuu olevan mielenkiintoinen lelu 1,5-vuotiaan mielestä. Tässä vielä pieni arvio ja speksit. 

* Suositusikä 6-36kk. 

* Hinta noin 50 euroa.

+ Musiikki ja pienet sävelmät ilahduttavat meillä eniten, ja Isla usein alkaakin tanssia niitä kuullessaan. 

+ Aika kevyt eikä liian iso, helppo ottaa mukaan. 

+ Toimii paristoilla, helppokäyttöinen.

+ On tarpeeksi yksinkertainen pienelle taaperolle.

+ Kestävä. Ei ole ottanut pienistä kolhuista itseensä. 

- Ikäsuositus ehkä enemmän 1-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle. En usko, että 6kk vauva saa tästä lelusta sen kaikkea iloa irti.

-  Eri tasojen ikämääritykset ovat vähän turhat. Meillä kaikki tasot kiinnostavat ihan yhtä lailla. 

* Sopii parhaiten: synttärilahjaksi, joululahjaksi tai kun aikuisten elektroniikka välineet alkavat kiinnostaa lasta. 

* Meillä on ollut paljon Fisher-Pricen leluja molemmilla lapsilla ja tämä on kyllä yksi hauskimmista Fisher-Price kassakoneen sekä kännykän lisäksi. 

Fisher-Pricen esittely tuotteesta löytyy TÄÄLTÄ

* Tietokone saatu testiin blogin kautta.

Kommentit (4)

Vierailija

Alle 2v lapsi ei todellakaan tarvitse mitään elektroniikkaa (tv, pelikonsolit, tietokoneet, kännykät, yms) ympärilleen. Mielummin sellaisia leluja, joilla voi oikeasti leikkiä ja kehittää mielikuvitusta. 

Ja mistäkö vihani tekniikkaa kohtaan johtuu? Olen nyt 17 vuotta ollut järjestelmäsuunnittelijana ICT puolella ja tätä p*skaa kohtaloa en lapselleni toivo. Tulkoot sitten mielummin lapsesta vaikka työtön sossurotta, kunhan ei tälle alalle eksy.

Vierailija

  Suloinen koneen käyttäjä ♥

Meillä isommatkaan lapset eivät juuri tietokoneita, tabletteja sun muita käytä. Kyllähän ne kaikki tietysti heitä kuitenkin kiinnostaa, kun on jänniä näppäimiä sun muita. Jos pienten kiinnostus käy liian suureksi, tulee halvemmaksi ostaa lelukone kuin pelätä oikean puolesta eli varmaan tuo läppäri ihan näppärä keksintö :) Fisher-Pricen lelut on kyllä meillä osoittautuneet hurjan kestäviksikin. 

-nanna

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 1: No jopas! Sitten ei kai voi kun toivoa, että lapsesta ei tule järjestelmäsuunnittelijaa isona. 

Nanna: Kiitos! <3 Samaa mieltä olen sun kanssa, ne on ne näppäimet ja äänet. :D Samoin on meillä kestäneet pienet tuiskahduksetkin. ;) 

Vierailija

Musta nämä lelut on väjän ristiriitaisia. En todellakaan haluaisi opettaa lapsestani tietokoneella tai telkkarin edessä pällistelevää. Ja uskon että mielikuvitus ja leikiitaidot kehittyvät paremmin kun ei ole niin teknisiä leluja. Mutta sitten toisaalta oman lapsen myötä on huomannut ettämkun ne kaiken maailman nappulat ym kiinnostaa ja tottakai sitä haluaisi että lapsella on kivoja leluja.

Blogissani on muuten pieni arvonta jos kiinnostaa.
http://ihmejatavis.blogspot.fi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram