Pian olisi taas aika hankkia uudet talvikengät. Vaihtoehtoja on vaan aina niin monia, että on aika vaikea valita, mitkä olisivat ne parhaat popot. Edellisenä talvena meillä oli käytössä Timberlandin Polar Cave snowboots talvikengät ja viime talvena ostimme Vikingin Gore-Tex talvikengät. Molemmat olivat kyllä tosi hyviä ja pitivät jalat kuivina ja lämpiminä. Pojalla on hyvin kapea jalka ja matala jalkapöytä, joten ihan kaikki mallit eivät sovi. Jonkinlaiset vedenpitävät kengät pitäisi hankkia, ja olisi varmaan hyvä, että olisi myös toiset kengät, jotka voi vaihtaa tarvittaessa. Kakkoskengiksi olen ajatellut ostaa jotkut nahkaiset ja villavuoriset kengät, jotka lapsi saa itse helposti jalkaan. 

Nettikauppoja selatessani ihastuin Bisgaardin nahkaisiin talvikenkiin, joissa on tarrakiinnitys, joten ne poika saisi helposti itsekin puettua. Mutta entäs sitten ne Gore-Tex talvikengät, ne pitäisi vielä löytää. Näissä kenkäasioissa on varmasti yhtä paljon mielipiteitä kun on ihmisiäkin. Toiset eivät hanki ollenkaan Gore-Tex kenkiä, vaan luottavat nahkaisiin talvikenkiin. Toiset sitten puhuvat talvikumppareiden puolesta ja toiset suosivat suomalaisia Kuoma -kenkiä. 

Tein pienet kollaasit erilaisista talvikengistä, joita löysin nyt tämän talven uusista kuvista. Onko teillä joku tietty suosikkimerkki? Joko on talvikengät hankittuna vai vieläkö pohditte? Nyt parhaat kenkävinkit jakoon! :) 

Kommentit (16)

Vierailija

Mä olen sitä mieltä ettei Gore-Tex -kenkiä tarvi talvella, riittää että on muuten lämpimät kengät. Loskakeleillä on kuitenkin käytössä joko talvi-kumisaappaat tai sitten jokakelin saappaat (meillä on Kavatin sellaiset ja on tosi hyvät). Kylmemmillä ilmoilla ollaan luotettu Bundgaardiin ja Bisgaardiin. Tän talven kengät onkin vielä hankkimatta... Pitänee alkaa jalan mittailu -puuhiin jottei jää poika ilman talvikenkiä. :D

 

- MrsAgatha

Vierailija

Gore-Tex kengät pienemmille pakkasille ja Kuomat kovemmille. Näillä mennään :). Parhaat kokemukset Superfiteistö, mutta jos niistä ei ööydy niin Viking sitten.

Vierailija

Uih nuo Bungaard:in kengät kyllä kiehtois. Meillä ollut kuomaa, Reiman gore tex ja  Vikingin gore tex kenkiä ja hyviä ovat olleet kaikki. Nyt pitäisi ainakin isommalle kuomat hankkia ja toivon, että viime talven Reiman goret menee vielä. Musta on kivempi talvella pitää ennemmin gore tex kenkiä kun talvikumppareita, tuntuu et kumpparit on talven jääloska keleissä liian liukkaat. Olen kyllä miettinyt pienemmälle Tepsujen hankkimista kun viime talvena oli jalat kylmät vaikka ois ollut kuomaa ja villasukkaa jalassa, vaikka kenkiä kyllä löytyisi hänelle useampi paria jo kaapista.

Vierailija

 Meillä olen pyrkinyt lapsille hankkimaan kunnon nahkaiset pakkaskengät ja sitten Gore-Texit. Talvikumppareita en vaan jotenkin osaa lapsille pukea. Suunnitelmissa oli kyllä siirtää tytön viime talven mustat Sorelit pojalle, mutta jättijalan kasvu onkin hidastunut. Odotan siis vielä hetken ettei käy kuten viimetalvena ja kengät jää kesken kauden pieniksi, vaikka reilulla kasvunvaralla ostettiinkin.  

 

-Nanna

Vierailija

Hei, 

kenen kengät sulla on tolla ylhäällä? Rap tex lukee lapuissa, onko Arauto Rap? Tän vuoden mallit? Tahtoo sellaiset :D!!! Kiitos vastauksesta! Ps. Ainiin, meillä Pk-kenkinä suositaan talvella Crocsin crocbandeja: keveitä ja lämpimiä talvikenkiä - kiitosta on tullut päiväkodista, ei ikinä varpaat jäässä! Ja sit on ns. Kaupunkikenkinä ollut bisgaardia tai petit by sofie schnoorin saappaita. Lisäks talvikumpparit.

Vierailija

Meillä on ollut isommilla pojilla Vikingin goret ja niiden lisäksi "kaupunkitalvikengät" eli jotkut karvavuorilliset nupukki/nahkakengät/nauhakengät/varsikengät. Pikkupojilla on ollut useana vuonna peräkkäin Kavatin talvikengät. Sellainen saapasmalli karvavuorilla on mun ehdoton suosikki talvikengistä. Siinä on nahkavarsi, mutta jalkateräosassa gore (hankalasti sanottu). Lapsen on helppo pukea ne itse jalkaan, ovat lämpimät, käyvät säällä kuin säällä eikä välttämättä tarvitse hankkia erikseen toisia talvikenkiä (niitä kaupunkikenkiä/pakkaskelin kenkiä). Noista Kavatin kengistä on olemassa myös sellainen hieman matalavartisempi kenkä, jossa on tarrakiinnitys. Se sopii paremmin pienemmälle lapselle (1v.). Olen melko varma, että päädymme myös tänä vuonna pienten osalta noihin Kavatin saappaisiin. Toisaalta pienet menevät päiväkotiin tammikuussa, niin voi olla, että pitää lisäksi hankkia goret. Pitkään jatkuvilla loskakeleillä en ehkä kuitenkaan käyttäisi noita Kavatejakaan, vaikka ovatkin goret. Sekä pienille että isoille pojille haaveillen sellaisista ruskeista (ylläri) nahkanilkkureista (karvavuorilla) siistimmiksi kengiksi. Bisgaardin ja Bundgaardin kengät ovat kiinnostaneet jo pitkään ja sieltä tuntuu löytyvän myös pojille kivoja. Tosin koot loppuvat ainakin vanhemmille pojille kesken. Yläkoululaiselle voisi harkita jo vaikkapa Camel activen kenkiä, mutta luulenpa että hänkin ja ainakin alakoululaisemme tarvitsevat vielä goret. Talvikumisaappaita meille ei ole koskaan ollut enkä koe, että oltais niitä edes tarvittu.

 

Täti Ruskea

Vierailija

Noissa Arauto Rap kengissä yleensä tex- kalvo myös. Ihan huippukengät!! Suosittelen pikkujalat.fi -kauppaa.

Vierailija

Me ollaan menty aina yksilllä talvikengillä, khtena viime vuonna ne oli eccon snowriderit. E on vedenpitäät, kevyet ja siistin näköiset.Paukkupakkasilla lisäksi villasukat.

Vierailija

Hei,

Pojallani on ollut joka talvi Kuomat ja nyt viime talvena oli myös ja niitten lisäksi oli pikkupakkasilla sinun suosittelemat Cars croksit. Tulevaksi talveksi tulee samalaiset kengät, muuta muutamaa kokoa isommat. :)

Vierailija

Kotimaiset Tepsut on ihan ykköset! Nahkaiset ja lämpimät. koot on 30 asti, jonka jälkeen ollaan ostettu mm. Anguluksen ja Arauto Rapin kenkiä, molemmat nahkaisia ja lampaanvillaisia sisältä.

youngmum
Liittynyt19.8.2013

Mun suosikki on kanssa aiemmin ollut Reima mutta viime talvena hankittiin vaihteeksi meidän nuorimmalle vilperille Vikingin winchill-saappaat, kun kaveri kehui ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen. hieman hintavathan ne on mutta ostin itse zalandolta, jonne löytää yleensä jonkun alennuskoodin yms, esim. täältä http://www.cuponation.fi/zalando-alennuskoodit Tälle talvelle ei olla vielä hankittu, harkitsen vielä Reiman ja Vikingin välillä, molempia voin kyllä suositella :)

Vierailija

Vaikea uskoa, mutta jättijalan jalka ei ole kasvanut juuri yhtään keväästä! Meinasi tippua silmät päästä kun pojan kevääksi ostetut goret on vielä näin syksyn tullen sopivat :)  Tulokkaalla on muuten vielä veljeäänkin mahtavampi jalka eli meillä taidetaan vain kasvattaa lapsia maata pitkin :D

Vierailija

Joo, kävin Zarassa ostamassa kassillisen, ja toisenkin, vaatteita. Melko pienellä summalla sain useita paitoja ja yhdet collegehousut. Katsotaan nyt sitten mikä on laatu. Poika ainakin kelpuutti ostokset (ei itse päässyt mukaan, koska oli koulussa), muutaman paidan ostin samiksina kaikille. Protestoin kolmenkympin pesuohjetta, joten pesen neljässäkympissä omalla riskillä. Katotaan kuinka käy. Keltaiset liivit olisin halunnut, mutta ne oli loppu. Sammareita oli silloin ehkäpä neljässä värissä, mutta ei valitettavasti sitä tummaa suklaanruskeaa, jotka mulla on "must have" -listalla. Neuleet jätin vielä ostamatta, koska isojen puolelta en löytänyt juuri mieleistäni. Mallin olisin kelpuuttanut, mutta väri oli väärä :/ Enhän mä mitenkään turhan tarkka ole :D Esitin toiveeni nettikaupasta. Siitä on kuulemma puhuttu, muttei voinut vielä luvata. 

Vierailija

Ajattelin jakaa tietoni valmistajista. Olen myynyt lastenkenkiä 10 vuotta ja nyt työskentelen lastentarhanopettajana:)

 

Kavat: Siro, mutta hiukan korkea kärjestään. Vuori villaa! Noissa aiemmin mainituissa saappaissa on hyvä tuo korkea kärki, koska se helpottaa jalkaan pukemista. Useissa malleissa myös kumikärki, jottei kärjet kuluisi puhki. Laadukas kenkä!

 

Ecco: Leveä, mutta todella matala kärjestään. Vuoret villasekoitetta tai keinokuitua. Usein huomaa, että lapselle joutuu ottamaan liian ison koon, jotta jalka mahtuu sisään. Muuten tosi laadukkaita, eikä juuri reklamaatioita.

 

Viking: Perus malli. Oli ennen aika leveä, mutta nyt kaventanut lestiään. Vuori useimmissa malleissa keinomateriaalia. Usein hirmuisen jäykkä pohja, joka ei tee hyvää pienelle jalalle. Viime vuonna oli kaksi mallia, jotka järjestäen tuli takaisin reklamaatioina, kun se metallilenkki, jonka läpi tarra kulkee, irtosi... Toivottavasti saavat sen ongelman hoitoon tälle talvelle. 

 

Superfit: Kapea, siro lesti. Lestejä löytyy kahta M ja W, joista w on se leveämpi. Ihanan joustavat pohjat! Vuori keinomateriaalia. On muuten vanha elefanten, jonka moni muistaa lapsuudestaan:) Harvoin reklamoitavaa.

 

Sorell: Sisäkenkä yllättävän kapea! Ja aika pientä mitoitusta. Ihan pienille (22-25) liian jäykkä, mutta sitä isommille hyvä yleiskenkä. Kannattaa muistaa ottaa sisäkenkä välillä kuivumaan ulos kengästä, muuten se saattaa homehtua :D.

 

Grunland: Myydään myös nimellä Skandia-tex. Pientä mitoitusta. Vuori villasekoite. Ei kestä niin hyvin pakkasta, kuin esim. sorell. Vetskarit hajoaa...

 

Timberland: Pieni mitoitus, sekä kapea että matala. Usein vesitiiviitä ilman gore-kalvoa! Heidän nahkakenkien vesitiiviys perustuu rasvanahkaan ja on näin paljon hengittävämpi ja lämpimämpi kuin gore. Vuori usein villaa. Harvoin reklamaatioita!

 

Kuoma: Pakkaskelin kenkä. Ei ole kovin tukeva, joten en suosittele jokapäiväiseen käyttään pienelle. Kastuu helposti, mutta kuivuu nopeasti:). Villasukan kanssa yksi lämpimimmistä kengistä!

 

Tepsut: Ehkä parhaat pikkulasten talvikengät;). Toki aika leveä ja korkea. Villavuori, nahkaa ja kosteussuojakalvo. Plussana niissä isompien mallissa on vetskari sisäsivussa ja kumisuojatut kärjet. Pitävä hyvä pohja.

 

Siinäpä se mitä noista malleista tiedän:)

Tärkeintä on miettiä mihin käyttöön kenkä tulee ja katsoa, että se on varmasti sopiva. Suomessa talvikenkäkausi on niin pitkä, että suosittelen ottamaan n.2cm varaa. Kenkä mitataan niin, että lapsi laitetaan seisomaan suorassa pohjallisen päälle niin, että paino on tasaisesti jaloilla. Kannan taakse tulee jäädä n.0,5cm ja kärkeen 1,5-2cm. Kenkä ei saa puristaa sivuilta. Talvikengässä pitää olla riittävä ilmatila jalan ympärillä, muuten se on kylmä. Ja gore-kenkään ei suositella kokovillaista sukkaa vaan mielummin sekoitesukkaa (esim. sidosteen villapohja) joka siirtää kosteuden iholta eteenpäin.

 

Toivottavasti näistä oli jotain apua valinnan vaikeudessa :)

 

Vierailija

Tottakai saat :) Voin laittaa sinulle vaikka sähköpostilla yhteystietoni, jos haluat jotain kysellä!

Mukavaa viikonloppua!